| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,812 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,680,260 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,108,501 |
مقایسه قابلیت هضم پیت نیشکر عمل آوری شده با بخار تحت فشار توسط باکتریها یا میکروارگانیسمهای شکمبه گاو هلشتاین و گاومیش خوزستان | ||
| نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
| مقاله 5، دوره 1، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 53-75 اصل مقاله (567.84 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| مرتضی چاجی* 1؛ محمود رفیعی2؛ طاهره محمدآبادی2؛ محسن ساری2 | ||
| 1دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی را مین خوزستان | ||
| 2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه به بررسی مقایسه هضم پذیری پیت نیشکر عمل آوری شده با بخار تحت فشار توسط کل میکروارگانیسمها یاباکتریهای شکمبه گاو هلشتاین و گاومیش خوزستان در شرایط تغذیهای مشابه پرداخته شده است. قابلیت هضم ماده خشک (DM)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) پیت نیشکر عمل آوری شده توسط کل میکروارگانیسم¬ها و باکتریهای شکمبه گاو و گاومیش به روش هضم دو مرحلهای و استفاده از تکنیک تولید گاز اندازه گیری شد. قابلیت هضم ماده خشک توسط کل میکروارگانیسمهای شکمبه گاومیش (71/63 درصد) بیشتر از گاو (04/60 درصد) شد، همچنین قابلیت هضم ماده خشک و ADF توسط باکتریهای شکمبه گاومیش (18/38 و 19/22 درصد) بیشتر از گاو (74/34 و 72/13 درصد) شد (05/0P<). صرف نظر از نوع میکروارگانیسم قابلیت هضم ماده خشک و ADF توسط میکروارگانیسمهای شکمبه گاومیش (94/50، 23/33 درصد) بیشتر از گاو (39/47، 35/28 درصد) شد (05/0P<). پتانسیل تولید گاز (B) پیت نیشکر عمل آوری شده توسط کل میکروارگانیسمها و باکتریهای شکمبه گاومیش (02/91 و 25/61 میلیلیتر) بیشتر از گاو (83/68 و 27/24 میلیلیتر) بود (05/0P<). نرخ گاز تولید شده (C) پیت نیشکر عمل آوری شده توسط کل میکروارگانیسم¬ها و باکتریهای شکمبه گاو به طور معنیداری بیشتر از گاومیش بود (05/0P<). پارتیشنینگ فاکتور، تولید توده میکروبی و راندمان تولید توده میکروبی برای باکتریها و کل میکروارگانیسمهای شکمبه گاو به طور معنیداری بیشتر از شکمبه گاومیش به دست آمد (05/0P<). جمعیت کل باکتریهای شکمبه گاومیش خوزستان بیشتر از گاو هلشتاین بود (05/0P<). | ||
| کلیدواژهها | ||
| ماده آلی قابل هضم؛ تکنیک تولید گاز؛ جمعیت باکتریایی؛ هضم دو مرحلهای | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,975 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,579 |
||