
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,623,894 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,213,509 |
بررسی ویژگیهای خمیرکاغذهای سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت دانهای | ||
پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
مقاله 4، دوره 18، شماره 2، شهریور 1390، صفحه 57-72 اصل مقاله (197.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش خمیرکاغذسازی سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت با اعمال مقادیر مختلف قلیائی و زمان پخت، مورد مطالعه قرار گرفت. متوسط طول، قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف ساقه ذرت بهترتیب 03/1 میلیمتر، 64/23 میکرومتر و 26/5 میکرومتر اندازهگیری شد و مقادیر مواد استخراجی الکل- استن حل، سلولز، لیگنین، مواد قابلحل در هیدروکسید سدیم 1 درصد و خاکستر بهترتیب 15، 2/51، 23، 95/45 و 2 درصد تعیین گردید. خمیرکاغذسازی سودا با استفاده از هیدروکسید سدیم در 4 مقدار (12، 14، 16 و 18 درصد)، زمان پخت در 2 سطح (15 و 30 دقیقه)، در دمای 145 درجه سانتیگراد (ثابت) انجام گرفت. در فرایند سودا- آنتراکینون، مقدار مصرف آنتراکینون در تمام موارد 1/0 درصد در نظر گرفته شد. پس از تجزیه و تحلیل نتایج خمیرکاغذهای تهیه شده، دو خمیرکاغذ با قلیائی 12 و 18 درصد، زمان پخت 15 دقیقه و دمای 145 درجه سانتیگراد بهترتیب بهعنوان خمیرکاغذ غیرقابل رنگبری و قابل رنگبری انتخاب شدند. افزودن این مقدار آنتراکینون اثر معنیداری بر ویژگیهای خمیرکاغذ نداشت اما اثر آن بر ویژگیهای مقاومتی کاغذ از نظر آماری معنیدار بود. نتایج بررسی کاغذهای دستساز نشان داد که خمیرکاغذ تولید شده با 18 درصد قلیائی، 1/0 درصد آنتراکینون، 15 دقیقه زمان پخت با طول پارهشدن (میانگین) 21/8 کیلومتر و شاخص مقاومت به کشش (میانگین) 59/80 نیوتن در متر بر گرم نسبت به دیگر شرایط خمیرکاغذسازی از مقاومتهای بهتری برخوردار بود. شاخص مقاومت به پاره شدن خمیرکاغذ تولید شده با 12 درصد قلیائی، 1/0 درصد آنتراکینون و زمان پخت 15 دقیقه، 6/10 میلینیوتن در مترمربع بر گرم اندازهگیری شده است. میانگین شاخص مقاومت به ترکیدن خمیرکاغذ تولید شده با 18 درصد قلیائی، زمان پخت 15 دقیقه و بدون مصرف آنتراکینون (معادل 47/5 کیلوپاسکال در مترمربع بر گرم) از مقاومتهای بهتری برخوردار بودند. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,255 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 746 |