
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,644,956 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,242,312 |
تاثیر شرایط عصاره گیری به کمک فراصوت بر میزان استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی از میوه داغداغان (Celtis australis) | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 7، دوره 5، شماره 2، تیر 1392، صفحه 115-129 اصل مقاله (442.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا نصیری فر1؛ علیرضا صادقی ماهونک* 2؛ فائزه کمالی1 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو شیوه استخراج با فراصوت اعم از پروب و حمام، بر میزان استخراج ترکیبهای فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار رادیکالهای آزاد DPPH از میوه داغداغان با استفاده از سه حلال استخراجی آب، متانول 80 درصد و اتانول 70 درصد بود. براساس نتایج، در روش استخراج با پروب فراصوت، حلال اتانول 70 درصد و زمان 20 دقیقه بیشترین میزان ترکیبهای فنولی (017/0±906/8 میلیگرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک)، فلاونوئیدی (056/0±345/3 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) و قدرت مهار کنندگی رادیکالهای آزادDPPH (127/1±723/94 درصد) را نشان داد. کمترین میزان استخراج ترکیبهای فنولی نیز مربوط به آب 5 دقیقه با 184/0±315/4 میلیگرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک بود. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت تیمار متانول 80 درصد در زمان 90 دقیقه با 015/0± 816/8 میلیگرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک بیشترین میزان استخراج ترکیبهای فنولی را داشت و نیز تیمار اتانول 70-90 دقیقه با 020/0±536/2 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک، بیشترین میزان استخراج ترکیبهای فلاونوئیدی را در بین تیمارها داشتند. کمترین میزان استخراج ترکیبهای فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار کنندگی رادیکالهای آزادDPPH در هر دو روش فراصوت مربوط به آب[1]30 دقیقه (برای حمام فراصوت) و آب 5 دقیقه (برای پروب فراصوت) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استخراج به کمک پروب و حمام فراصوت تاثیر متفاوتی در میزان استخراج ترکیبات زیست فعال گیاه داغداغان داشت. در هر روش استخراج، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال بسته به نوع حلال متفاوت بود. *مسئول مکاتبه: sadeghiaz@yahoo.comهدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو شیوه استخراج با فراصوت اعم از پروب و حمام، بر میزان استخراج ترکیبهای فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار رادیکالهای آزاد DPPH از میوه داغداغان با استفاده از سه حلال استخراجی آب، متانول 80 درصد و اتانول 70 درصد بود. براساس نتایج، در روش استخراج با پروب فراصوت، حلال اتانول 70 درصد و زمان 20 دقیقه بیشترین میزان ترکیبهای فنولی (017/0±906/8 میلیگرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک)، فلاونوئیدی (056/0±345/3 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) و قدرت مهار کنندگی رادیکالهای آزادDPPH (127/1±723/94 درصد) را نشان داد. کمترین میزان استخراج ترکیبهای فنولی نیز مربوط به آب 5 دقیقه با 184/0±315/4 میلیگرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک بود. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت تیمار متانول 80 درصد در زمان 90 دقیقه با 015/0± 816/8 میلیگرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک بیشترین میزان استخراج ترکیبهای فنولی را داشت و نیز تیمار اتانول 70-90 دقیقه با 020/0±536/2 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک، بیشترین میزان استخراج ترکیبهای فلاونوئیدی را در بین تیمارها داشتند. کمترین میزان استخراج ترکیبهای فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار کنندگی رادیکالهای آزادDPPH در هر دو روش فراصوت مربوط به آب30 دقیقه (برای حمام فراصوت) و آب 5 دقیقه (برای پروب فراصوت) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استخراج به کمک پروب و حمام فراصوت تاثیر متفاوتی در میزان استخراج ترکیبات زیست فعال گیاه داغداغان داشت. در هر روش استخراج، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال بسته به نوع حلال متفاوت بود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,054 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,537 |