
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,616,803 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,206,567 |
بررسی تاثیر pH بر کارآئی رنگبری آنزیمی خمیر کرافت باگاس | ||
پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
مقاله 6، دوره 17، شماره 1، خرداد 1389، صفحه 79-92 اصل مقاله (279.59 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
بهبود رنگبری خمیرکاغذ بهوسیله پیشتیمار آنزیمی به اثبات رسیده است، اما کارآئی پیشتیمار آنزیمی بسته به فرآیند خمیرسازی و ماده اولیه متفاوت است. در این پژوهش، تأثیر pH آنزیم زایلاناز در پیش رنگبری خمیر کرافت باگاس با توالی 2ED1D (دیاکسید کلر 8 درصد + استخراج قلیایی + دیاکسید کلر 2 درصد برحسب کلر فعال) در مقیاس آزمایشگاهی بررسی گردید. خمیر کرافت باگاس با عدد کاپای 20 بهوسیله آنزیم زایلاناز تجاری بهدست آمده از قارچ Trichoderma viride در مقادیر 5، 10، 25 و 50 واحد و مدت زمان 2 ساعت و در دو سطح pH (5/7 و 5) تیمار شد. نتایج نشان داد که کارآئی آنزیم زایلاناز در pH اسیدی در مقایسه با pH خنثی در کاهش عدد کاپا و درجه زردی و افزایش درجه زردی و ماتی بهطور معنیداری (01/0P<) بیشتر میباشد. در هر دو pH با افزایش مقدار آنزیم از U/g5 تا U/g25 درجه روشنی خمیر کاغذ افزایش و در مقدار آنزیم U/g50، کاهش یافت. همچنین افت بازده در pH اسیدی در مقایسه با pH خنثی بیشتر بود. با توجه به نتایج حاصل، pH اسیدی بهعنوان pH بهینه در پیش رنگبری آنزیمی خمیر کرافت باگاس پیشنهاد میشود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,304 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 787 |