
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,551 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,806 |
استفاده از کنجاله گوار بهجای کنجاله دانههای روغنی معمول در تغذیه برههای نر پرواری نژاد زل مازندران | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 1، فروردین 1393، صفحه 51-66 اصل مقاله (486.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجید مهدوی کلاته نو* 1؛ نور محمد تربتی نژاد1؛ سعید زره داران1؛ فرید مسلمی پور2؛ رحمت سمیعی3 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2مجتمع آموزش عالی گنبد کاووس | ||
3سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان | ||
چکیده | ||
به¬منظور ارزیابی پتانسیل تغذیه¬ای کنجاله گوار و مقایسه آن با سایر کنجاله¬های معمول در تغذیه دام (کنجاله های آفتابگران، پنبه-دانه، سویا و کلزا) آزمایشی در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول ترکیب شیمیایی کنجاله¬های مورد آزمایش اندازه¬گیری شد. نتایج نشان داد که به¬جز بخش ماده خشک در سایر بخش¬های مربوط به ترکیب شیمیایی تفاوت¬هایی بین کنجاله¬های مورد آزمایش وجود دارد. نتایج بیان کننده بالاترین میزان پروتئین خام مربوط به کنجاله گوار به میزان 02/51 درصد بود. در مرحله دوم آزمایش عملکرد پرواری بره¬های نر نژاد زل در دروه 90 روزه پروار مقایسه شد. اختلاف معنی¬داری در بین تیمارهای مختلف از نظر افرایش وزن روزانه مشاهده نشد. هر چند مقدار عددی افزایش وزن روزانه در بره¬های مصرف کننده کنجاله گوار بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0P <). نتایج نشان داد بین مصرف خوراک در بره¬های مصرف کننده کنجاله گوار و سویا اختلافی وجود نداشت. در این پژوهش ضریب تبدیل ¬غذایی گروهی از بره¬ها که کنجاله گوار به¬عنوان مکمل پروتئینی آن¬ها بود از سایر گروه¬ها بهتر بود (05/0P <). میزان ضریب تبدیل کنجاله¬های سویا و کلزا اختلافی با هم نداشتند. با توجه به وجود شباهت¬های زیاد کنجاله گوار با کنجاله سویا به¬عنوان مکمل پروتئینی رایج مصرفی در ایران و با توجه به نتایج پژوهش حاضر در خصوص عملکرد پرواربندی، کنجاله گوار می¬تواند جایگزین مناسبی برای بخش پروتئینی جیره بره¬های پرواری باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کنجاله گوار؛ مکمل پروتئینی؛ کنجاله دانه های روغنی؛ بره نژاد زل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,827 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,527 |