
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,636,331 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,230,040 |
بررسی اثر مقادیر مختلف کود آلی اسید هیومیک بر کیفیت و کمیت ارقام مختلف گوجه فرنگی (Lycopersium esculantium) | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 12، دوره 20، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 189-198 اصل مقاله (511.28 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی باقرزاده1؛ محسن قاسمی1؛ محبوبه ابراهیمی2؛ بهنام صالحی* 3 | ||
1مدرس دانشگاه | ||
2محقق | ||
3کارشناس ارشد | ||
چکیده | ||
جهت بررسی اثرات مختلف ماده آلی اسید هیومیک بر روی سه رقم گوجه فرنگی، آزمایشی در سال زراعی 89-1388 در مزرعه ای واقع در اراضی بخش احمد آباد( حومه مشهد) در خراسان رضوی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای طرح شامل چهار سطح اسید هیومیک 0 ، 1 ، 5/1 و 2 (کیلوگرم بر هکتار) و سه رقم گوجه فرنگی با نامهای (Super CH ,Estern , Super Chief) بود. بر اساس نتایج حاصل از آزمایش ، همه صفات جز pH میوه، در سطح یک درصد اختلاف معنی دار داشتند . سطح 3 اسید هیومیک (5/1 کیلو گرم بر هکتار) باعث بیشترین افزایش در وزن خشک میوه و برگ، عملکرد نهایی و شاخص بریکس نسبت به سطح شاهد شد. اثرات متقابل مصرف سطوح مختلف اسید هیومیک در سه رقم گوجه فرنگی بر روی اکثر صفات، جز شاخص بریکس و وزن خشک میوه ، در سطح 5% معنی دار بود. بیشترین عملکرد نهایی (67/65 تن در هکتار) و وزن خشک میوه (00/133گرم) متعلق به رقم super chiefدر غلظت 5/1 کیلوگرم بر هکتار اسید هیومیک بود. بیشترین میزان شاخص بریکس 34/7 درصد متعلق به رقم Super CH در سطح مصرف 5/1 کیلوگرم بر هکتار هیومیک اسید بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام گوجه فرنگی؛ اسید هیومیک؛ شاخص بریکس؛ عملکرد؛ وزن خشک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,833 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,237 |