| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,808 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,625,721 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,073,433 |
مقایسه اثر منابع مختلف سلنیوم در جیرههای غنی از پنبه دانه بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، صفات عملکردی و فراسنجههای خونی در گاوهای شیرده هلشتاین | ||
| نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
| مقاله 5، دوره 2، شماره 2، شهریور 1393، صفحه 79-98 اصل مقاله (1.09 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| بهروز نجف نژاد1؛ حسن علی عربی* 2؛ اکبر تقی زاده3؛ داریوش علیپور4 | ||
| 1دانشجوی دکترای تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
| 2رییس دانشکده کشاورزی/ دانشگاه بوعلی سینا | ||
| 3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
| 4استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم بر عملکرد، فراسنجههای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در جیرههای غنی از پنبهدانه در گاوهای شیرده هلشتاین انجام شد. 12 راس گاو هلشتاین با میانگین تولید 4 ± 40 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین ادغام شده ناقص با 4 تیمار و3 تکرار به ازای هر تیمار مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در 3 دوره 28 روزه اجرا شده و تیمارهای آزمایشی شامل: 1 (جیره پایه محتوی 20% پنبه دانه بدون مکمل سلنیوم)؛ 2 (جیره شاهد + 3/0 ppm سلنیوم معدنی، سلنیت سدیم)؛ 3 (جیره شاهد +3/0 ppm سلنیوم آلی، از منشأ مخمر غنی از سلنیوم) و 4 (جیره شاهد +3/0 ppm نانو سلنیوم) بودند. نمونهگیری از شیر، مدفوع و خون دامهای آزمایشی و تعیین وزن و امتیاز بدنی و مقدار خوراک مصرفی هر دام در ابتدا و انتهای هر دوره انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد افزودن منابع مختلف سلنیوم تأثیری بر میزان ماده خشک مصرفی، تغییرات وزن و امتیاز بدنی نهایی دام، فراسنجههای خونی و قابلیت هضم پروتئین خام نداشت (05/0P). به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد افزودن 3/0ppm سلنیوم به ویژه سلنیوم آلی و نانو سلنیوم به جیرههای حاوی سطوح بالایی از منابع چربی غیر اشباع باعث افزایش معنیدار قابلیت هضم خوراک و در نتیجه افزایش تولید شیر میشود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| گاوهای شیری؛ پنبه دانه؛ سلنیوم آلی؛ سلنیوم معدنی؛ نانو سلنیوم | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,744 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,493 |
||