
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,625,620 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,218,138 |
اثر حذف مغز بر ویژگیهای خمیرسازی و کاغذ حاصل از باگاس | ||
پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
مقاله 8، دوره 22، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 167-186 اصل مقاله (765.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل رسولی* 1؛ جلیل رشیداوی2؛ امید رمضانی3؛ احمدرضا سرائیان4 | ||
1عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی | ||
2دانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی | ||
3هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی | ||
4هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثر میزان مغززدائی بر شرایط خمیرسازی و ویژگیهای خمیر و کاغذ سودای باگاس در کارخانه کاغذ پارس صورت پذیرفت. از اینرو باگاس با سطوح مختلف مغززدایی(30، 20، 10، 5 و صفر درصد مغز) با شرایط پخت ثابت: دما 170 درجه سلسیوس، زمان پخت 15 دقیقه، قلیایی مصرفی 15درصد و 10:1 L:W= پخت گردید. تأثیر سطوح مختلف مغز بر قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه، و ویژگیهای خمیر و کاغذ حاصله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با کاهش مغز در باگاس، قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه افزایش یافته و ویژگیهای خمیر کاغذ حاصل مانند عدد کاپا، بازده بعد از الک، میزان ریزه چوب، درجه روانی اولیه و زمان آبگیری بهبود مییابد. همچنین خواص مقاومتی کاغذ مانند مقاومت در برابر پارگی و مقاومت در برابر ترکیدن افزایش چشم گیری یافته است. بعلاوه، مقایسه این نتایج با شرایط خمیر و کاغذسازی کارخانه نشان داد که کارائی واحد مغز زدائی کارخانه بسیار پائین بوده بطوریکه اثر آن بصورت حضور بیشتر مغز و متعاقب آن مصرف مواد بیشتر در واحد خمیر سازی خود را نشان داده و خمیر و کاغذ حاصله از کیفیت مطلوبی برخوردار نمی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
باگاس؛ پیت؛ پیت زدائی؛ قلیای فعال؛ خواص مقاومتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,013 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,546 |