| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 653 |
| تعداد مقالات | 6,807 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,613,142 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,061,113 |
عوامل موثر بر موفقیت تحقیق و توسعه در صنایع غذایی | ||
| مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی | ||
| مقاله 7، دوره 2، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 113-130 اصل مقاله (201.04 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| غلامحسین حسینی نیا* 1؛ احمد یعقوبی فرانی2؛ مژگان ایرانی3 | ||
| 1عضو هیأت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران | ||
| 2عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا- همدان | ||
| 3کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران | ||
| چکیده | ||
| نظامهای تحقیق و توسعه نقش موثری در خلق دانش و فناوری، پیدایش ایده ها و اندیشه های نوآورانه، بازسازی فرایندها و شیوههای کاری و فراهم شدن فرصتهای جدید کارآفرینی و توسعه کسب و کار دارند. بر همین اساس در بنگاههای اقتصادی و تولیدی، تمایل زیادی به ایجاد و توسعه نظامهای تحقیق و توسعه بهوجود آمده است. این موضوع در صنایع غذایی نیز مورد توجه قرار گرفته و در اکثر واحدهای تولیدی صنایع غذایی بزرگ، واحد تحقیق و توسعه بعنوان یکی از بخش های موثر در فرایند تولید ایجاد شده است. بر مبنای پژوهشهای انجام شده، موفقیت نظامهای تحقیق و توسعه مستلزم وجود برخی زیر ساختها و فراهم بودن مجموعهای از عوامل درون و برون سازمانی است. در مقاله حاضر به بررسی ماهیت و کارکردهای نظامهای تحقیق و توسعه و تبیین عوامل و شرایط موثر بر کارآمدی این نظامها، به بررسی تأثیر مولفههای سازمانی بر موفقیت نظامهای تحقیق و توسعه در واحدهای صنایع غذایی کشور پرداخته شده است. در این پژوهش به منظور بررسی وضعیت مولفههای سازمانی در نظامهای تحقیق و توسعه، دیدگاههای جمعی از مدیران واحدهای تحقیق و توسعه در بنگاههای صنایع غذایی کشور مورد بررسی قرار گرفته است. بر مبنای نظرات مدیران مورد نظر، عوامل انسانی، شرایط مرتبط با وضعیت ساختار سازمانی و چگونگی فرایندهای سازمانی، تأثیر معناداری بر موفقیت نظامهای تحقیق و توسعه در بنگاههای صنایع غذایی دارند. بر این مبنا پیشنهاداتی برای اصلاح و بهبود وضعیت عوامل مذکور برای دستیابی به سطح بالاتری از اثربخشی در نظامهای تحقیق و توسعه ارائه شده است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تحقیق و توسعه؛ سازمان؛ فرایندهای سازمانی؛ ساختار سازمانی؛ صنایع غذایی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,703 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,851 |
||