
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,636,370 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,230,047 |
اثرعصاره سیر و لیمو برکیفیت و ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) کمان بستهبندی شده در خلاء طی نگهداری در یخچال | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 79-92 اصل مقاله (449.08 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حجت میرصادقی* 1؛ علیرضا عالی شاهی2؛ بهاره شعبانپور3؛ سیدمهدی اجاق2 | ||
1کارشناس | ||
2استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
3استاد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی ، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثر ضد میکروبی و ضد اکسیداسیونی عصاره ترکیبی سیر و لیمو به میزان 5/1 درصد بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان بستهبندی شده در خلاء طی نگهداری در یخچال بررسی گردید. آزمایشهای شیمیایی شامل شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، pH، آزمایشهای میکروبی شامل جمعیت میکروبی کل(TVC)، باکتریهای سرمادوست (PTC) و ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه طی روزهای (0، 5، 10، 15 و 20) انجام گردید. ، اکسیداسیون لیپید ، جمعیت میکروبیکل و باکتریهای سرمادوست در فیله ماهی تیمار شده با عصاره ترکیبی سیر و لیمو به تعویق افتاد و طی مدت نگهداری اختلافات معنیدار بود (05/0≥p). طبق نتایج حسی و میکروبی، فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان حاوی عصاره ترکیبی سیر و لیمو نسبت به نمونه شاهد در انتهای دوره نگهداری قابل استفاده بود. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگینکمان؛ عصاره سیر و لیمو؛ بسته بندی در خلاء؛ ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 902 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 991 |