
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,612,727 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,201,750 |
تأثیر نوع پایه بر میزان کلروفیل و غلظت عناصر معدنی برگ اورلاندو تانجلو | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 6، دوره 17، شماره 3، آذر 1389، صفحه 81-88 اصل مقاله (121.44 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر چهار پایه مرکبات شامل نارنج (Citrus aurantium)، بکرائی (C. reticulate × C. aurantium)، لیموآب (C. aurantifolia) و ولکامرلمون (C. volkameriana) بر میزان کلروفیل و غلظت عناصر معدنی (ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم، آهن، روی، مس، منگنز، کلر و بور) برگ اورلاندو تانجلو رشدیافته در گلدانهای دارای خاک آهکی در گلخانه در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج نوع پایه تأثیر معنیدار بر میزان کلروفیل برگ داشت و بیشترین میزان کلروفیل روی پایه نارنج بهدست آمد. به غیر از کلسیم، منیزیم، مس و بور غلظت سایر عناصر تحتتأثیر نوع پایه در برگ اختلاف معنیدار داشت. غلظت ازت و کلسیم روی همه پایهها و منگنز تنها روی پایه لیموآب کمتر از حد مطلوب و غلظت مس و کلر روی تمام پایهها زیادتر از حد مطلوب بود. پایه نارنج بالاترین غلظت کلر و پایه ولکامرلمون بالاترین غلظت سدیم را در برگ داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
مرکبات؛ پایهها؛ اورلاندو تانجلو؛ کلروفیل؛ عناصر معدنی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,751 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,668 |