
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,890 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,941 |
مطالعه تاثیر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی پیاز خوراکی (Allium cepa) | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 9، دوره 23، شماره 3، آبان 1395، صفحه 135-149 اصل مقاله (627.19 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jopp.2017.9604.1908 | ||
نویسندگان | ||
مریم دباغ* 1؛ کامبیز مشایخی1؛ جاوید قرخلو2؛ فریال وارسته3 | ||
1گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3گروه باغبانی دنشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هورمونهای گیاهی نقشهای مهمی در رشد و نمو گیاهان ایفا میکنند. اتیلن به عنوان تنها هورمون گازی گیاهی میباشد که اثرات آن در گیاهان از حدود یک قرن پیش شناخته شده است. امروزه از جاذبهای اتیلن مثل پرمنگنات پتاسیم بهصورت پودر در بستههای ضد آب برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغبانی بهطور گسترده استفاده میشود، اما تاکنون گزارشی مبنی بر کاربرد آن بهصورت محلولپاشی و خیساندن و بررسی اثرات آن بر گیاهان وجود ندارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی گیاه پیاز خوراکی (Allium cepa) میباشد. به این منظور غدههای پیاز به روش خیساندن و یا محلولپاشی مستقیم شاخ و برگ آنها پس از جوانهزنی، با غلظتهای مختلف پرمنگنات پتاسیم (0، 5، 10، 20،40 ،60، 80 و 100پیپیام) تیمار گردیدند. صفاتی نظیر آنتوسیانین برگ، کلروفیل، پتاسیم، فنل، فلاونوئید، اتیلن، وزن تر و وزن خشک طی آزمایش اندازهگیری شدند. نتایج این بررسی مشخص کرد که استفاده از پرمنگنات پتاسیم بهصورت محلولپاشی سبب جذب اتیلن در گیاه و در پی آن تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می-گردد. .بهطوریکه بیشترین میزان وزن تر (94/146) و پتاسیم (497/66) مربوط به تیمار 100 پیپیام محلولپاشی بود. بیشترین میزان فنل (627/0) و فلاونوئید (017/1) بهترتیب مربوط به تیمارهای 5 پیپیام محلولپاشی و شاهد خیساندن بود. هورمونهای گیاهی نقشهای مهمی در رشد و نمو گیاهان ایفا میکنند. اتیلن به عنوان تنها هورمون گازی گیاهی میباشد که اثرات آن در گیاهان از حدود یک قرن پیش شناخته شده است. امروزه از جاذبهای اتیلن مثل پرمنگنات پتاسیم بهصورت پودر در بستههای ضد آب برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغبانی بهطور گسترده استفاده میشود، اما تاکنون گزارشی مبنی بر کاربرد آن بهصورت محلولپاشی و خیساندن و بررسی اثرات آن بر گیاهان وجود ندارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی گیاه پیاز خوراکی (Allium cepa) میباشد. به این منظور غدههای پیاز به روش خیساندن و یا محلولپاشی مستقیم شاخ و برگ آنها پس از جوانهزنی، با غلظتهای مختلف پرمنگنات پتاسیم (0، 5، 10، 20،40 ،60، 80 و 100پیپیام) تیمار گردیدند. صفاتی نظیر آنتوسیانین برگ، کلروفیل، پتاسیم، فنل، فلاونوئید، اتیلن، وزن تر و وزن خشک طی آزمایش اندازهگیری شدند. نتایج این بررسی مشخص کرد که استفاده از پرمنگنات پتاسیم بهصورت محلولپاشی سبب جذب اتیلن در گیاه و در پی آن تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می-گردد. .بهطوریکه بیشترین میزان وزن تر (94/146) و پتاسیم (497/66) مربوط به تیمار 100 پیپیام محلولپاشی بود. بیشترین میزان فنل (627/0) و فلاونوئید (017/1) بهترتیب مربوط به تیمارهای 5 پیپیام محلولپاشی و شاهد خیساندن بود. | ||
کلیدواژهها | ||
اتیلن؛ پیاز؛ خیساندن؛ صفات بیوشیمایی؛ محلولپاشی | ||
مراجع | ||
oke-width: 0px; "> 1. Arvin, M., and Banakar, M. 2002. Effects of plant growth regulators on bolting and several traits of onion (Allium cepa) cv. texas early grano. Isfahan. Uni0 Tech. J. 6(1): 59-70. (In Persian) 2. Barnes, J.D., Balaguer, L., Manrique, E., Elvira, S., and Davison, A.A. 1992. A reappraisal of the use of DMSO for extraction and determination of chlorophyll a and b in lichens and higher plants. Environ. Experim Bot. J. 32: 85-100. 3. Brewster, J.L. 1994. Onion and other vegetable alliums, Cab International. UK, 236p. 4. Chang, C., Yang, M., Wen, H., and Chern, J. 2002. Estimation of total flavonoid content in propolis by two complementary colorimetric methods. Food. Dru. Ana. J. 10: 178-182. 5. Ehsanpour, A.A., and Jones, M.G.K. 2001. Plant regeneration from mesophyll protoplasts of potato (Solanum tuberosum) cultivar Delaware using silver thiosulfate (STS). Sci. Islam. Rep. Iran. J, 12: 2.103-110. 6. Epstin, E. 1972. Mineral Nutrition of Plants, Principles and Perspectives. New York, Wiley, 189p. 7. Emami, A. 1996. Method of analyzing plants. Technical J. 982. Research Institute. Tehran University Press, 248p. (In Persian) 8. Fathi, Gh., and Esmaeilpor, B. 2001. Plant material and growth regulator. JDMP, 257p. (In Persian) 9. Foo, E., Ross, J.J., Davies, N.W., Reid, J.B., and Weller, J.L. 2006. A role for ethylene in the phytochrome‐mediated control of vegetative development. Plant J. 46: 6.911-921. 10.Green, R., and Fluhr, R. 1995. UV-B induced PR-1 accumulation is mediated by active oxygen species. Plant Cell J. 7: 203-212. 11.Hatami, M., and Ghorbanpour, M. 2014. Defense enzyme activities and biochemical variations of Pelargonium zonale in response to nanosilver application and dark storage. Turk. Biol. J. 38: 130-139. 12.Heidari, M., Dastjerdi., and Moradi, N. 2011. Effect of potassium permanganate and duration storage on Mango (Mangifera indica) fruit quality. Hort. Sci. J. 25: 2. 130-136. (In Persian) 13.Hobbs, M.S., Grippo, R.S., Farris, J.L., Griffin, B.R., and Harding, L.L. 2006. Comparative acute toxicity of potassium permanganate to nontarget aquatic organisms. Environ. Tox. Chem. 25: 3046-3052. 14.Jalili marandi, R. 2005. Postharvest Physiology. University Jihad Urmia Press. 276p. (In Persian) 15.Jeffrey, K.B., Adel, A.K., Christi, M.H., and Robert, C.N. 1982. Controlled atmosphere and ethylene effects on quality of California canning apricots and clingstone peaches. Food Sci. 47: 432-436. 16.Kiani Dehkordi, R., and Mashayekhi, K. 2014. Effect of abscisic acid, ethephon, 1-methyl cyclopropane, silver thiosulfate and potassium permanganate on vegetative and generative growth of Lactuca sativa. M.Sc. Thesis, Gorgan University of Agriculture Sciences and Natural Resources. 17.Madhaj, A. 2009. Postharvest Management. Azad University of Shoshtar. Branch Press. 85p. (In Persian) 18.Maekawa, T. 1990. On the mango CA storage and transportation from subtropical to temperate regions in Japan. Acta Hor 269: 360-371. 19.Meda, A., Lamien, C.E., Romito, M., Millogo, J., and Nacoulma, O.G. 2005. Determination of the total phenolic, flavonoid and pralin contents in Burkinafasan honey, as well as their scavenging activity. Food Chem J. 91: 571- 577. 20.Peyvast, Gh.A. 2003. Vegetable Production. Delpazir Press, 415p. (In Persian) 21.Rostami, F., and Ehsanpour, A.A. 2010. Effect of silver thiosulfate (STS) on changes of chlorophyll content and antioxidant enzyme activity in Potato (Solanum tuberosum L.). Cell. Mol Res. 2: 1. 29-34. 22.Salo, T., Suojala, T., and Kallela, M. 2002. The effect of fertigation on yield and nutrient uptake of cabbage, carrot and onion. Acta Hort. 571: 235-241. 23.Sarmadnia, G., and Koochaki, A. 1989. Physiology of Crop Plants. Jihad Daneshgahi Mashhad Press, 400p. (In Persian) 24.Tabatabaee Pajouh, Z., Razavizadeh, R., and Rostami, F. 2013. Effect of nanosilver on chlorophyll, carotenoied and flavonoid pigments in canola (Brassica napus) in vitro medium. In: The Secondary National Conference of Nanotechnology from Theory to Application, Isfahan, Iran. (In Persian) 25.Thompson, J.F. 1994. Ethylene control in storage facilities. Perishables Handling Newsletter Press. 80p. 26.Thompson, J.F., and Reid, M.S. 1989. Economical ethylene control. Perishables Handling Newsletter. Press, 125p. 27.Vinyard, P.G., Moody, C.J., and Jacob, C. 2005. Oxidation of antioxidant defense. Trend. in Bioch Sci. J. 8: 453-461. 28.Wagner, G.J. 1979. Content and vacuole/extra vacuole distribution of neutral sugars, free amino acids, and antocyanins in protoplast. Plant Physiol. J. 64: 88- 93. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,743 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,504 |