
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,612,764 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,201,773 |
تاثیر غلظت پراکسید هیدروژن تولید شده توسط پلاسمای سرد اتمسفری در نابود سازی باکتری اشرشیا کلی تلقیح شده به آب | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 2، دوره 9، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 13-22 اصل مقاله (415.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2017.10515.1324 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا کوشکی* 1؛ حامد نیکمرام2؛ محمود قرآن نویس3 | ||
1عضو هیئت علمی | ||
2دانشجوی دکتری - دانشگاه ارومیه | ||
3رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها با استفاده از پلاسما یکی از فناوری های نوظهور در حوزه غذا و زیست پزشکی است که برای غیر فعال کردن میکروارگانیسم ها در آب می توان از آن استفاد کرد. عامل غیر فعال کردن میکروارگانیسم ها توسط پلاسما عوامل فعالی همانند گونه های فعال OH، O، O3، H2O2 ، UV و میدان های الکتریکی است که توسط تخلیه پلاسما تولید می شود مواد و روش ها: طی این مطالعه جهت بررسی خاصیت میکروب کشی پلاسمای سرد، از دستگاه تخلیه الکتریکی اسپارک استفاده شد. باکتری اشرشیا کلی به نمونه های آب تلقیح گردید و پس از تیمار پلاسما در زمان های مختلف نمونه برداری جهت کشت در محیط کشت پلیت کانت آگار انجام شد. علاوه بر آزمایشات میکروبی، غلظت پراکسید هیدروژن نیز اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد، پلاسما قادر به غیرفعال کردن غلظت بالایی از باکتری اشرشیاکلی در آب می باشد. بطوری که بعد از مدت کوتاهی از تابش پلاسما روی سطح آب ، بار میکروبی نمونه به مقدار 8 سیکل لگاریتمی کاهش می یابد. با شروع تابش پلاسما روی سطح آب ، اندازه گیری ها نشان از تولید و افزایش صعودی مقدار پراکسید هیدروژن موجود در آب دارد. بطوری که در پایان آزمایش غلظت پراکسید هیدروژن تا حدود mg/l 100 افزایش یافت. نتیجه گیری: طی این مطاله پلاسمای سرد تخلیه الکتریکی اسپارک روی سطح آب توانست تمامی بار میکروبی تلقیح شده به نمونه آب را از بین ببرد. با توجه به آزمایشات صورت گرفته، میزان غلطت پراکسید هیدروژن با افزایش مدت زمان تیمار، بیشتر می شود و می تواند اصلی ترین عامل نابود سازی میکروارگانیسم ها در آب توسط پلاسمای سرد اتمسفری باشد. سابقه و هدف: غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها با استفاده از پلاسما یکی از فناوری های نوظهور در حوزه غذا و زیست پزشکی است که برای غیر فعال کردن میکروارگانیسم ها در آب می توان از آن استفاد کرد. عامل غیر فعال کردن میکروارگانیسم ها توسط پلاسما عوامل فعالی همانند گونه های فعال OH، O، O3، H2O2 ، UV و میدان های الکتریکی است که توسط تخلیه پلاسما تولید می شود مواد و روش ها: طی این مطالعه جهت بررسی خاصیت میکروب کشی پلاسمای سرد، از دستگاه تخلیه الکتریکی اسپارک استفاده شد. باکتری اشرشیا کلی به نمونه های آب تلقیح گردید و پس از تیمار پلاسما در زمان های مختلف نمونه برداری جهت کشت در محیط کشت پلیت کانت آگار انجام شد. علاوه بر آزمایشات میکروبی، غلظت پراکسید هیدروژن نیز اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد، پلاسما قادر به غیرفعال کردن غلظت بالایی از باکتری اشرشیاکلی در آب می باشد. بطوری که بعد از مدت کوتاهی از تابش پلاسما روی سطح آب ، بار میکروبی نمونه به مقدار 8 سیکل لگاریتمی کاهش می یابد. با شروع تابش پلاسما روی سطح آب ، اندازه گیری ها نشان از تولید و افزایش صعودی مقدار پراکسید هیدروژن موجود در آب دارد. بطوری که در پایان آزمایش غلظت پراکسید هیدروژن تا حدود mg/l 100 افزایش یافت. نتیجه گیری: طی این مطاله پلاسمای سرد تخلیه الکتریکی اسپارک روی سطح آب توانست تمامی بار میکروبی تلقیح شده به نمونه آب را از بین ببرد. با توجه به آزمایشات صورت گرفته، میزان غلطت پراکسید هیدروژن با افزایش مدت زمان تیمار، بیشتر می شود و می تواند اصلی ترین عامل نابود سازی میکروارگانیسم ها در آب توسط پلاسمای سرد اتمسفری باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلاسمای سرد؛ غیر فعال سازی؛ آب؛ اشرشیا کلی؛ پراکسید هیدروژن | ||
مراجع | ||
d-spacing: 0px; -webkit-text-size-adju1. Baier, M., Ehlbeck, J., Knorr, D., Herppich, W.B., and Schlüter, O. 2015. Impact of plasma processed air (PPA) on quality parameters of fresh produce. Postharvest Biology and Technology. 100: 120-126. 2. Baier, M., Foerster, J., Schnabel, U., Knorr, D., Ehlbeck, J., Herppich, W.B., and Schlüter, O. 2013. Direct non-thermal plasma treatment for the sanitation of fresh corn salad leaves: Evaluation of physical and physiological effects and antimicrobial efficacy. Postharvest Biology and Technology. 84: 81-87. 3. Barbosa-Cánovas, G.V., and Rodriguez, J.J. 2002. Update on non-thermal food processing technologies: Pulsed electric field, high hydrostatic pressure, irradiation and ultrasound. Food Australia. 54: 513−520. 4. Basaran, P., Basaran-Akgul, N., and Oksuz, L. 2008. Elimination of Aspergillus parasiticus from nut surface with low pressure cold plasma (LPCP) treatment. Food Microbiology. 25: 4.626-632. 5. Becker, K.H, and Fang, J. 2012. Atmospheric-pressure cold plasma treatment of contaminated fresh fruit and vegetable slices: Inactivation and physiochemical properties evaluation. European Physical Journal D. 66: 276. 6. Ermolaeva, S.A., Varfolomeev, A.F., YuChernukha, M.Y., Yurov, D.S., Vasiliev, M.M., Kaminskaya, A.A., Moisenovich, M.M., Romanova, J.M., Murashev, A.N., Selezneva, I.I., Shimizu, T., Sysolyatina, E.V., Shaginyan, I.A., Petrov, O.F., Mayevsky, E.I., Fortov, V.E., Morfill, G.E., Naroditsky, B.S., and Gintsburg, A.L. 2011. Bactericidal effects of nonthermal argon plasma in vitro, in biofilms and in the animal model of infected wounds. Journal of Medical Microbiology. 60: 75-83. 7. Fernández, A., Noriega, E., and Thompson, A. 2013. Inactivation of Salmonella enteric serovar Typhimurium on fresh produce by cold atmospheric gas plasma technology. Food Microbiology. 33: 24–29. 8. Fröhling, M., Baier, J., Ehlbeck, D., Knorr, D., and Schlüter, O. 2012. Atmospheric pressure plasma treatment of Listeria innocua and Escherichia coli at polysaccharide surfaces: Inactivation kinetics and flow cytometric characterization. Innovative Food Science and Emerging Technologies. 13: 142-150. 9. Gurol, C., Ekinci, F.Y., Aslan, N., and Korachi, M. 2012. Low temperature plasma for decontamination of E. coli in milk. International Journal of Food Microbiology. 157: 1–5. 10.Hertwig, C., Reineke, K., Ehlbeck, J., Erdoğdu, B., Rauh, C., & Schlüter, O. 2015. Impact of remote plasma treatment on natural microbial load and quality parameters of selected herbs and spices. Journal of Food Engineering. 167: 12-17. 11.Jayasena, D. D., Kim, H. J., Yong, H. I., Park, S., Kim, K., Choe, W., and Jo, C. 2015. Flexible thin-layer dielectric barrier discharge plasma treatment of pork butt and beef loin: Effects on pathogen inactivation and meat-quality attributes. Food microbiology. 46: 51-57. 12.Kim, B., Yun, H., Jung, S., Jung, Y., Jung, H., Choe, W., and Jo., C. 2011. Effect of atmospheric pressure plasma on inactivation of pathogens inoculated onto bacon using two different gas compositions. Food Microbiology. 28: 9-13. 13.Kim, H. J., Yong, H. I., Park, S., Kim, K., Choe, W., and Jo, C. 2015. Microbial safety and quality attributes of milk following treatment with atmospheric pressure encapsulated dielectric barrier discharge plasma. Food Control. 47: 451-456. 14.Kim, J.E., Lee, D., and Min, .S.C. Microbial decontamination of red pepper powder by cold plasma. Food Microbiology. 38: 128-136. 15.Klampfl, G., Isbary, T., Shimizu, Y.F., Li, J.L., Zimmermann, W., Stolz, J., Schlegelc, G., Morfilla, E., and Schmidt, H.U. 2012. Cold atmospheric air plasma sterilization against spores and other microorganisms of clinical interest. Applied and Environmental. Microbiology. 78: 15.5077. 16.Korachi, M., Turan, K., Senturk, F., & Aslan, S.N. 2009. An investigation into the biocidal effect of high voltage AC/DC atmospheric corona discharges on bacteria, yeasts, fungi and algae. Journal of Electrostatics. 67: 678-685. 17.Korachi, M., and Aslan, N. 2011. The Effect of atmospheric pressure plasma corona discharge on pH, lipid content and DNA of bacterial cells. Plasma Science & Technology. 13: 1. 99-105. 18.Kostov, V., Rocha, C.Y., Koga-Ito, B.M., Matos, M.A., Algatti, R.Y., Honda, M., Kayama, E., and Mota, R.P. 2009. Bacterial sterilization by a dielectric barrier discharge (DBD) in air, Surface and Coatings Technology. 204: 2954-2959. 19.Lacombe, A., Niemira, B. A., Gurtler, J. B., Fan, X., Sites, J., Boyd, G., & Chen, H. 2015. Atmospheric cold plasma inactivation of aerobic microorganisms on blueberries and effects on quality attributes. Food microbiology. 46: 479-484. 20.Laroussi, M. 2002. Non-thermal decontamination of biological media by atmospheric pressure plasmas: Review, analysis, and prospects. IEEE Transactions on Plasma Science. 3:1409–1415. 21.Lee, H.J., Jung, H., Choe, W., Ham, J.SC., Lee, .J.H., and Jo, C. 2011. Inactivation of Listeria monocytogenes on agar and processed meat surfaces by atmospheric pressure plasma jets. Food Microbiology. 28: 1468-1471. 22.Mendis, D.A., Rosenberg, M., and Azam, F.A. 2000. Note on the possible electrostatic disruption of bacteria. IEEE Transactions on Plasma Science. 3: 1304–1306. 23.Misra, N.N., Tiwari, B.K., Raghavarao, K.S.M.S., and Cullen, P.J. 2011. Nonthermal plasma inactivation of food-borne pathogens. Food Engineering Reviews. 33: 3-4.159-170. 24.Montenegro, J., Ruan, R., Ma, H., & Chen, P. 2002. Inactivation of E. coli O157:H7 using a pulsed non thermal plasma system. Journal of Food Science. 67: 646–648. 25.Noriega, E., Shama, G., Laca, A., Díaz, M., and Kong, M.G. 2001. Cold atmospheric gas plasma disinfection of chicken meat and chicken skin contaminated with Listeria innocua. Food Microbiology. 28: 1293-1300. 26.Surowsky, B., Fröhling, A., Gottschalk, N., Schlüter, O., and Knorr, D. 2014. Impact of cold plasma on Citrobacter freundii in apple juice: Inactivation kinetics and mechanisms. International Journal of Food Microbiology.174: 63–71. 27.Wang, R.X., Nian, W.F., Wu, H.F., Feng, H.Q., Zhang, K., Zhang, J., Zhu, W.D., Yong, H.I., Kim, H.J., Park, S., Alahakoon, A.U., Kim, K., Choe, W., and Jo, C. 2015. Evaluation of pathogen inactivation on sliced cheese induced by encapsulated atmospheric pressure dielectric barrier discharge plasma. Food Microbiology. 46: 46-50. 28.Zhang, R.B., Wang, L., Wu, Y., Guan.Z, Jia, Z. 2006. IEEE Transactions on Plasma Science. 34: 1370. 29.Ziuzina, D., Patil, S., Cullen, P.J., Keener, K.M., and Bourke, P. 2014. Atmospheric cold plasma inactivation of Escherichia coli, Salmonella enteric serovar Typhimurium and Listeria monocytogenes inoculated on fresh produce .Food Microbiology. 42: 109-116. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,024 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 989 |