
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,620,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,210,910 |
تعیین غلظت بهینه یخآب حاوی ترکیبات زیست فعال زنجبیل(Zingiber officinale) جهت نگهداری کوتاه مدت ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 6، شماره 1، فروردین 1396، صفحه 15-23 اصل مقاله (203.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2017.13101.1348 | ||
نویسندگان | ||
مریم نصری1؛ محمود ناصری* 2؛ مجید علیپور اسکندانی3 | ||
1دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد | ||
2دانشگاه شیراز | ||
3هیئت علمی دانشکده دامپزشکی زابل | ||
چکیده | ||
برای تعیین غلظت بهینه ترکیب یخآب زیست فعال زنجبیل جهت نگهداری کوتاه مدت ماهی قزلآلای رنگین کمان، چهار غلظت مختلف عصاره (100، 200، 300 و 400 میلیگرم/لیتر) و اسانس (500، 1000، 1500 و 2000 میلیگرم/لیتر) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی اثر اختلاط ترکیبات زیست فعال زنجبیل با یخ آب، مدت زمان ماندگاری یخ آب، دما و pH بستر بررسی شد. با استفاده از آزمونهای سنجش رنگ (L*, a*, b* و WI) و آنالیزهای میکروبی(بار کل باکتریایی و باکتری های سرمادوست) تاثیر یخ آب زیست فعال بر بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد سنجش قرار گرفت. اختلاط اسانس و عصاره در غلظت های یاد شده، تاثیر معنی داری بر مدت زمان ماندگاری یخ آب، دما و pH نداشت. بر پایه نتایج رنگ سنجی مشخص گردید که تیمارهای مختلف موجب تغییر رنگ فیله نشدند. غنی سازی یخ آب با عصاره و اسانس زنجبیل موجب مهار رشد باکتری های کل و سرما دوست گردید. میزان بار باکتری های کل و سرمادوست نمونه های تیمار شده با عصاره200 میلیگرم/لیتر و اسانس 1500 میلیگرم/لیتر به شکل معنی داری کمتر از سایر تیمارها بود. بر پایه آزمون های انجام شده 200 میلیگرم/لیتر عصاره و 1500 میلیگرم/لیتر اسانس به عنوان غلظتهای بهینه یخ آب زیست فعال زنجبیل تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی: یخآب؛ عصاره؛ اسانس؛ زنجبیل؛ غلظت بهینه | ||
مراجع | ||
1.Abdulaziz Bardi, D., Halabi, M.F., Abdullah, N.A., Rouhollahi, E., Hajrezaie, M., and Abdulla, M.A. (2013). In vivo evaluation of ethanolic extract of Zingiber officinale rhizomes for its protective effect against liver cirrhosis. BioMed Research International, 20: 2013- 2023. 2.Asgari, S., Ansari Samani, R., Deris, F., Shahinfard, N., Salimi, M., Mortazaei, S., Rafieiankopaei, M. 2012. Antioxidant activity and the lowering effect of hydroalcoholic extract of allium hirtifolium Boisson some haemostatic factors in hypercholesterolemic rabbits. J Mazand Univ Med Sci, 22(91): 40–48. 3.Aubourg, S.P., Losada, V., and Barros-vela, J. 2007. Rancidity development in frozen pelagic fish: Influence of slurry ice as preliminary chilling treatment, 40: 991–999. http://doi.org/10.1016/j.lwt. 2006.05.011 4.Bellik, Y. (2014a). Total antioxidant activity and antimicrobial potency of the essential oil and oleoresin of Zingiber officinale Roscoe. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, 4(1): 40– 44. http://doi.org/10.1016/S2222-1808(14)60311-X. 5.Bellik, Y. (2014b). Total antioxidant activity and antimicrobial potency of the essential oil and oleoresin of Zingiber officinale Roscoe. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, 4(1), 40–44. 6.Campos, C.A., Rodríguez, Ó., Losada, V., Aubourg, S.P., and Barros-Velázquez, J. 2005. Effects of storage in ozonised slurry ice on the sensory and microbial quality of sardine (Sardina pilchardus). International Journal of Food Microbiology, 103(2): 121–130. 7.Chhibber, S., Kumar, L., and Harjai, K. 2014. Recent update on multiple pharmacological benefits of zingerone: a quick review. American Journal of Phytomedicine and Clinical Therapeutics, 2(6): 693–704. 8.Etemadian, Y., Shabanpour, B., Mahoonak, A.S., and Shabani, A. 2012. Combination effect of phosphate and vacuum packaging on quality parameters of Rutilus frisii kutum fillets in ice. Food Research International, 45(1): 9–16. 9.Fan, W., Sun, J., Chen, Y., Qiu, J., Zhang, Y., and Chi, Y. 2009. Effects of chitosan coating on quality and shelf life of silver carp during frozen storage. Food Chemistry, 115(1): 66–70. 10.García-Soto, B., Fernández-No, I.C., Barros-Velázquez, J., and Aubourg, S.P. 2014. Use of citric and lactic acids in ice to enhance quality of two fish species during on-board chilled storage. International Journal of Refrigeration, 40: 390–397. 11.Haniadka, R., Saldanha, E., Sunita, V., Palatty, P.L., Fayad, R., and Baliga, M.S. 2013. A review of the gastroprotective effects of ginger (Zingiber officinale Roscoe). Food & Function, 4(6): 845–855. 12.Hasani, S., and Hasani, M. 2014. Antimicrobial properties of grape extract on Common carp (Cyprinus carpio) fillet during storage in 4 C. Int. J. Fish. Aquat. Stud, 1: 130–136. 13.Iheagwara, M.C. 2013. Effect of Ginger Extract on Stability and Sensorial Quality of Smoked Mackerel (Scomber scombrus) Fish. Journal of Nutrition & Food Sciences, 2013. 14.Kobo, P.I., Erin, P.J., Suleiman, M.M., Aliyu, H., Tauheed, M., Muftau, S., and Mamman, M. (2014). Antitrypanosomal effect of methanolic extract of Zingiber officinale (ginger) on Trypanosoma brucei brucei -infected Wistar mice, 7: 70–75. http://doi.org/10.14202/vetworld.2014.7 15.Lin, C.-C., and Lin, C.-S. 2005. Enhancement of the storage quality of frozen bonito fillets by glazing with tea extracts. Food Control, 16(2): 169–175. 16.Massa, A., Manca, E., and Yeannes, M. 2012. Development of Quality Index Method for anchovy (Engraulis anchoita) stored in ice: Assessment of its shelf-life by chemical and sensory methods. Food Science and Technology International, 18: 339–351. http://doi.org/10.1177/1082013211428014 17.O’Hara, M., Kiefer, D., Farrell, K., and Kemper, K. 1998. A review of 12 commonly used medicinal herbs. Archives of Family Medicine, 7(6): 523. 18.Ojagh, S.M., Rezaei, M., Razavi, S.H., and Hosseini, S.M.H. 2010a. Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water. Food Chemistry, 122(1): 161–166. 19.Ojagh, S.M., Rezaei, M., Razavi, S.H., and Hosseini, S.M.H. 2010b. Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout. Food Chemistry, 120(1): 193–198. http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2009.10.006 20.Pour, A.R., Mirzargar, S.S., Soltani, M., Mousavi, H.A.E., and Mostafavi, S.A. 2014. The antibacterial effects of Cuminum cyminum L., and Rosmarinus officinalis extracts and essential oil against Lactococcus garvieae in laboratory conditions on rainbow trout. European J Experimental Biology, 4(1): 456–463. 21.Sallam, K.I., Ishioroshi, M., and Samejima, K. 2004. Antioxidant and antimicrobial effects of garlic in chicken sausage. LWT-Food Science and Technology, 37(8): 849–855. 22.Shakya, S.R. 2015. Medicinal uses of ginger (Zingiber officinale Roscoe) improves growth and enhances immunity in aquaculture. IJCS, 3(2): 83–87. 23.Tavakoli, S., Naseri, M., Karami, A., and Gheisari, H.R. 2016. Evaluation of short-term storage quality of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) by using bioactive ice coverage with extract and essential oil of Moshgak (Ducrosia anethifolia). Master dissertation, shiraz university, 80p. 24.Tavakkol Afshari, J., Moheghi, N., and Brook, A. 2010. Ethanolic extract cytotoxic effect of zingiber afficinale in breast cancer (MCF7) Cell Line. Armaghane Danesh, 15(2): 115–124. 25.Zhu, S., Zhou, Z., Feng, L., and Luo, Y. 2015. Postmortem changes in physicochemical properties of songpu mirror carp (Cyprinus carpio) during iced storage. Food Bioscience, 9: 75–79. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 423 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 444 |