
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,608,160 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,844 |
اثر افزودن زردچوبه (Curcuma longa) در جیره بر عملکرد رشد و بقاء در برابر تنش شوری در کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 21-30 اصل مقاله (254.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2017.13267.1365 | ||
نویسندگان | ||
اباذر قاسمی1؛ محمد مازندرانی* 2؛ محمد سوداگر1؛ سید مرتضی حسینی3 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2عضو هیئت علمی | ||
3عضو هیئت علمی. مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان | ||
چکیده | ||
با توجه به توسعه سیستمهای متراکم پرورش آبزیان و ضرورت استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک رشد و ایمنی تحقیق حاضر به منظور بررسی افزودن اثر سطوح مختلف زردچوبه در جیره برعملکرد رشد و مقاومت در برابر تنش شوری در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) به مدت 6 هفته طراحی و اجرا گردید. بدین منظور تعداد 156 عدد بچه ماهی با میانگین وزنی79/2 ± 71/18 گرم در 12 تانک فایبرگلاس 150 لیتری (به تعداد 13 عدد ماهی در هر تانک) توزیع شدند. ماهیان در 4 گروه با 4 جیره آزمایشی محتوی سطوح مختلف زردچوبه شامل 0، 5/0، 1و 2 درصد فرموله شده تغذیه شدند. تغذیه ماهیان در دوره آزمایش 2 بار در روز و به میزان 3 % وزن زنده صورت گرفت. در پایان دوره شاخصهای رشد و وضعیت مقاومت ماهیان در مواجهه با استرس شوری 17 گرم درلیتر (نمک دریایی) ارزیابی شد. بر اساس نتایج با افزایش دوز استفاده از زردچوبه در غلظت بالای 1% جیره شاخصهای رشد ماهی به صورت معنیداری کاهش یافت اما مقاومت در مواجهه با شوری افزایش داشت (05/0>P)، بطوری که بیشترین تاثیر منفی مربوط به استفاده از دوز 2 % زردچوبه در جیره بوده است ولی استفاده از دوز 2 % تاثیر معنی داری بر بازماندگی در برابر تنش شوری در میان تیمارهای پرورشی میگذارد (05/0>P). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزایش 5/0 تا 1 % پودر زردچوبه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی باعث افزایش مقاومت این ماهی در مواجهه با استرس شوری میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)؛ زردچوبه؛ شاخصهای رشد؛ بقا؛ تنش شوری | ||
مراجع | ||
1. Abdelrazek, H.M.A., Tag, H.M., Kilany, O.E., Reddy, P.G., and Hassan, A.M. 2017. Immuomodulatory effect of dietary turmeric supplementation on Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Aquaculture Nutrition. DOI: 10.1111/anu.12472 2. Abdel‐Tawwab, M., and Abbass, F.E. 2017. Turmeric Powder, Curcuma longa L., in Common Carp, Cyprinus carpio L., Diets: Growth Performance, Innate Immunity, and Challenge against Pathogenic Aeromonas hydrophila Infection. Journal of the World Aquaculture Society. 48(2): 303- 312. 3. Adams, C.A. 2005. Nutrition based health. Feed International. 2: 25-28. 4. Ammon, H.P., and Wahl, M.A. 1991. Pharmacology of Curcuma longa. Planta medica. 57(1): 1-7. 5. Anand, P., Thomas, S.G., Kunnumakkara, A.B., Sundaram, C., Harikumar, K.B., Sung, B., and Aggarwal, B.B. 2008. Biological activities of curcumin and its analogues (Congeners) made by man and Mother Nature. Biochemical pharmacology. 76(11): 1590-1611. 6. Anderson, D.P., and Jeney, G. 1992. Immunostimulants added to injected Aeromonas salmonicida bacterin enhance the defense mechanisms and protection in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Veterinary immunology and immunopathology. 34(3-4): 379-389. 7. Boon, H., and Wong, J. 2004. Botanical medicine and cancer: a review of the safety and efficacy. Expert opinion on pharmacotherapy. 5(12): 2485-2501. 8. Chattopadhyay, I., Biswas, K., Bandyopadhyay, U., and Banerjee, R.K. 2004. Turmeric and curcumin:Biological actions and medicinal applications. 87(1): 44-53. 9. Dang, Z., Balm, P.H., Flik, G., Bonga, S.W., and Lock, R.A. 2000. Cortisol increases Na (+)/K (+)-ATPase density in plasma membranes of gill chloride cells in the freshwater tilapia( Oreochromis mossambicus). Journal of Experimental Biology. 203(15): 2349-2355. 10.Duvoix, A., Blasius, R., Delhalle, S., Schnekenburger, M., Morceau, F., Henry, E., and Diederich, M. 2005. Chemopreventive and therapeutic effects of curcumin. Cancer letters, 223(2): 181-190. 11.Falahatkar, B., and Pourhosein, S.S. 2013. Biochemical, sex steroids and hematological changes in pikeperch (Sander lucioperca) pre and post spawning. Journal of Animal Researches (Iranian Journal of Biology). 26(3): 333-343. 12.FAO, 2014. Fisheries and Aquaculture Statistics. Rome, Italy. 105p. 13.FIGIS 2013. Fisheries Global Information System (FAO-FIGIS)– Web site. Fisheries Global Information System (FIGIS). FI Institutional Websites. In: FAO Fisheries and Aquaculture Department [online]. Rome. (available at: www.fao.org/fishery/figis/en). 14.Ganguly, S., Paul, I., and Mukhopadhayay, S.K. 2010. Application and effectiveness of immunostimulants, probiotics, and prebiotics in aquaculture: a review. Isr J. Aquac Bamidgeh. 62(3): 130-138. 15.Hosseini-Vashan1, S.J., Yaghobfar, A., Golian, A., Raji, A., Nassiri, M., and Esmaeilinasab, P. 2012. Influence of Turmeric Rhizome Powder diets on decreasing oxidative stress caused by heat stress inbroiler model. Journal of Birjand University of Medical Sciences. 19(2): 157-164. 16.Javed, M., Durrani, F.R., Hafeez, A., Khan, R.U., and Ahmad, I. 2009. Effect of aqueous extract of plant mixture on carcass quality of broiler chicks. ARPN Journal of Agricultural and Biological Science. 4(1): 37-40. 17.Jiang, J., Wu, X.Y., Zhou, X.Q., Feng, L., Liu, Y., Jiang, W.D., and Zhao, Y. 2016. Effects of dietary curcumin supplementation on growth performance, intestinal digestive enzyme activities and antioxidant capacity of crucian carp Carassius auratus. Aquaculture. 463: 174-180. 18.Keys JD. 1976. Chinese herbs, their botany, chemistry and pharmacodynamics. Rutland, VT, CE Tuttle. 19.Khani, F., Imanpoor, M., Kolangi, M.H., Ghaedi, A., and Taghizadeh, V. 2015. The effect of Salinity stress on the Haematological and Serum Biochemical parameters of Persian sturgeon (Acipenser persicus) Juveniles fed with different levels of Nucleotide-supplemented diet. Journal of Animal Researches (Iranian Journal of Biology). 28(3): 307-322. 20.Kiso, Y., Suzuki, Y., Watanabe, N., Oshima, Y., and Hikino, H. 1983. Antihepatotoxic principles of Curcuma longa rhizomes. Planta medica, 49(11): 185-187. 21.Kumar, G.S., Nayaka, H., Dharmesh, S.M., and Salimath, P.V. 2006. Free and bound phenolic antioxidants in amla (Emblica officinalis) and turmeric (Curcuma longa). Journal of food composition and analysis. 19(5): 446-452. 22.Lee, J.Y., Gao, Y. 2012. Review of the application of garlic, Allium sativum, in aquaculture. Journal of the World Aquaculture Society. 43(4): 447-458. 23.Mahmoud, M.M.A., El-Lamie, M.M.M., Dessouki, A.A., and Yusuf, M.S. 2014. Effect of turmeric (Curcuma longa) supplementation on growth performance, feed utilization, and resistance of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) to Pseudomonas fluorescens challenge. Global Research Journal of Fishery Science and Aquaculture. 1(12): 26-33. 24.Malar, H.V., and Charles, P.M. 2013. Effect of turmeric Curcuma longa Linn. extract on immunity and resistance to Vibrio harveyi in black tiger shrimp Penaeus monodon. International Journal of Research in Zoology. 3(2): 21-26. 25.Masuda, T., Toi, Y, Bando, H., Maekawa, T., Takeda, Y., Yamaguchi, H. 2002. Structural identification of new curcumin dimers and their contribution to the antioxidant mechanism of curcumin. Journal of agricultural and food chemistry. 50(9): 2524-2530. 26.Negi, P.S., Jayaprakasha, G.K., Jagan Mohan Rao, L., and Sakariah, K.K. 1999. Antibacterial activity of turmeric oil: a byproduct from curcumin manufacture. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 47(10): 4297-4300. 27.Nishikawa, H., Tsutsumi, J., and Kitani, S. 2013. Anti-inflammatory and anti-oxidative effect of curcumin in connective tissue type mast cell. Journal of Functional Foods. 5(2): 763-772. 28.Oetari, S., Sudibyo, M., Commandeur, J.N., Samhoedi, R., and Vermeulen, N.P. 1996. Effects of curcumin on cytochrome P450 and glutathione S-transferase activities in rat liver. Biochemical Pharmacology. 51(1): 39-45. 29.Sahu, S., Das, B.K., Mishra, B.K., Pradhan, J., Samal, S.K., and Sarangi, N. 2008. Effect of dietary Curcuma longa on enzymatic and immunological profiles of rohu, Labeo rohita (Ham.), infected with Aeromonas hydrophila. Aquaculture Research. 39(16): 1720-1730. 30.Saravanan, R., and Pari, L. 2005. Antihyperlipidemic and antiperoxidative effect of Diasulin, a polyherbal formulation in alloxan induced hyperglycemic rats. BMC Complementary and Alternative Medicine. 5(1): 14. 31.Shirali, S., Erfani Majd, N., Mesbah, M., and Reza Seifi, M. 2012. Histological Studies of Common Carp Ovarian Development During Breeding Season in Khouzestan Province, Iran. World Journal of Fish and Marine Sciences. 4(2): 159-164. 32.Srivastava, R., Dikshit, M., Srimal, R.C., and Dhawan, B.N. 1985. Anti-thrombotic effect of curcumin. Thrombosis research. 40(3): 413-417. 33.Turchini, G.M., Mentasti, T., Froyland, L., Orban, E., Caprino, F., Moretti, V.M., Valfre, F. 2003. Effects of alternative dietary lipid sources on performance, tissue chemical composition, mitochondrial fatty acid oxidation capabilities and sensory characteristics in brown trout. Aquaculture. 225(1-4): 251-267. 34.Yang, C., Zhang, X., Fan, H., and Liu, Y. 2009. Curcumin upregulates transcription factor Nrf2, HO-1 expression and protects rat brains against focal ischemia. Brain Research. 1282: 133-141. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,065 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,007 |