
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,440 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,283 |
بررسی امکان پرورش ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio Linnaeus 1758) در استخرهای خاکی آب شیرین در استان گلستان | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 6، شماره 3، آبان 1396، صفحه 43-49 اصل مقاله (133.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2018.12164.1328 | ||
نویسندگان | ||
عبدا... حق پناه* 1؛ بهروز قره وی2؛ یوسف ایری3 | ||
1کارشناس | ||
2کارشناس - مرکز تحقیقات آبزیان آبهای داخلی | ||
3مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان - ایستگاه تحقیقات شیلاتی قره سو | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی پرورش و معرفی گونه کپور معمولی وحشی به سیستم پرورش ماهیان گرمابی و ترویج پرورش آن در استخرهای خاکی کپورماهیان چینی، اقدام به پرورش تک گونهای این ماهی تا مرحله پرواری گردید. بچه ماهیان با میانگین وزن 05/0 ±46/41 با تراکم1400 قطعه در 3 استخر خاکی 4/0 هکتاری ذخیره سازی شدند. بچه ماهیان پس از ذخیره سازی دراستخرها با استفاده از تولیدات طبیعی استخر و غذای ترکیبی ویژه بچه ماهیان کپور پرورشی به میزان 5 تا10وزن بدن، 2 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در طول دوره اکسیژن، pH، شفافیت و دمای آب به صورت دو هفته یک بار اندازهگیری شد. نمونهبرداری از ماهیان کپور دریایی به منظور انجام زیست سنجی و محاسبه میانگین رشد روزانه و افزایش وزن مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از رشد قابل توجه این گونه بوده به طوری که در 5/6 ماه از وزن اولیه 05/0 ±46/41 گرم به میانگین 10/1± 49/712 گرم در آبان ماه همان سال رسیدند. همچنین در پایان مطالعه میانگین رشد روزانه برابر 44/3، مقدارضریب تبدیل غذا برابر 30/2، مقدار ضریب چاقی برابر 06/1 و میزان بازماندگی برابر 83/81 درصد بود. در مجموع نتایج نشان دهنده قابلیت سازگاری ماهیان کپوردریایی درماههای گرم سال در شرایط استان گلستان میباشد. بدیهی است شرایط اقلیمی دراستان گلستان گرمسیری بودن میتواند در بهبود روند رشد ماهیان کپور دریایی موثر باشد و این گونه را میتوان به عنوان یک گونه پرورشی جدید به استخرهای خاکی پرورش توام با کپورماهیان چینی معرفی کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
کپور دریایی؛ آب شیرین؛ استخرهای خاکی | ||
مراجع | ||
1.Abdoli, A. 1999. Biodiversity of Fish in south region of the Caspian Sea basin. Scientific press of aquatics organisms. 242p. 2.Azari Takami, Gh. 1372. Warmwater culture and propagation (university manuscript). Master of Science level. Natural Resource College, Tehran University. 35p. 3.Boyd, C.E. 1982. Water quality management for pond fish culture Elsevier scientific publication. Amsterdam, 318p. 4.Faridpak, F. 1986. Warm water fish artificial propagation and cultivation. Public relation of Jihad-e Keshavarzi. 90p. 5.Hedayat, M. 1998. Warm water fish pond management and preparations. Aquaculture deputy, education and extension department. 75p. 6.Hoseinzade Sahafi, H. 1995. Feasibility study on Chinese and Indian major carps in intensive system (in Guilan province climate). Iranian fisheries sciences research organization. Final report of a scientific project. 55p. 7.Hute, M. 1994. Textbook of fish culture, breeding and cultivation of fish.Fishing News Book, 438p. 8.Mokhayer, B. 2002. Cultivated fish diseases. Tehran University press.4th edition. 81p. 9.Panek, F.M. 1987. Biology and ecology of carp, in Cooper E.L., ed., Carp in North America: Bethesda, Md., American Fisheries Society, Pp: 1-15. 10.Sadeghi, S.N. 2001. Chinese carps culture in earthen ponds. Naghsh-e- mehr press. 150p. 11.Salak Yousofi, M. 2000. Farmed aquatic organisms nutrition (cold waters, warm waters fishes and shrimps).Cultural press organization. 140p. 12.Sharif Rouhani, M. 1995. Diagnosis, prevention and poisoning of fishes. Aquaculture deputy, education and extension department. Final report of a scientific project. 50p. 13.Wang, J.Q., Lui, P.H., and Fan, L. 1997. Influence of salinity on food consumption, growth and energy conversion efficiency of common carp (Cyprinus carpio) fingerling. Aquaculture. 148: 115-120. 14.Yaganah, Q., Shabanpour, B., Hosseini, E., Imanpour, M., Shabani, A., and Abbassi, M. 2012. Evaluation of seasonal variations in chemical composition and fatty acid profile of reared common carp (Cyprinus carpio). Iranian Journal of Biology, 25: 294-286. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 654 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 872 |