
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,182 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,639 |
اثر زمان برداشت و دوره انبارداری بر برخی خصوصیات کیفی میوه و بررسی رابطه همبستگی این صفات با مقدار عناصر کلسیم و پتاسیم بافت میوه درارقام کیوی ابوت و هایوارد | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 25، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 1-12 اصل مقاله (257.53 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jopp.2017.10924.2035 | ||
نویسندگان | ||
فهیمه خزاف مقدم* 1؛ محمد مهدی شریفانی2؛ مهدی علیزاده2؛ علیرضا شاکری2؛ محمد هادی پهلوانی2 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
چکیده سابقه و هدف: عمر انباری طولانی برای کیوی از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است. عوامل مختلفی در حفظ کیفیت میوه کیوی در طی انبار دخیل هستند که از بین آنها میتوان زمان برداشت و عناصر غذایی را نام برد. زمان برداشت و عناصر غذایی مانند کلسیم اثرات موثری روی کیفیت میوه در انبار دارند. در این مطالعه اثر زمان برداشت روی کیفیت میوه کیوی در طی انبار، مقدار کلسیم و پتاسیم بافت میوه و رابطه این عناصر با خصوصیات کیفی میوه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. میوههای مورد استفاده در این پژوهش از دو رقم ابوت و هایوارد در دو زمان برداشت مختلف با درجات بریکس 9 و 12 جمعآوری گردید و به مدت 4 ماه در درجهحرارت 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 70 درصد نگهداری شدند. تغییرات در کیفیت میوهها با استفاده از متغیرهای فیزیکی و شیمیایی به طور ماهانه اندازهگیری گردید و نتایج حاصل توسط نرمافزار آماری SAS 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد، زمان برداشت با درجه بریکس 12 خصوصیات کیفی بالاتری از نظر میزان ترکیبات فنلی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و ویتامینث داشت. سفتی، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث در طی انبار کاهش یافت اما این کاهش در زمان برداشت با درجه بریکس 12 کندتر بود و همچنین این روند در رقم هایوارد میوه کیوی کندتر از رقم ابوت صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصل از تعیین همبستگی بین عناصر و صفات کیفی مشاهده شد که کلسیم در سطح احتمال 5 درصد با مواد جامد محلول و ظرفیت آنتی-اکسیدانی و در سطح احتمال 1 درصد با شاخص طعم دارای رابطه مثبت و معنیدار است. پتاسیم در سطح احتمال 5 درصد با اسید قابل تیتراسیون، رابطه مثبت معنیدار و در سطح احتمال 1 درصد با مواد جامد محلول و ظرفیت آنتیاکسیدانی دارای رابطه منفی معنی-دار میباشد. سفتی، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث در زمان برداشت دوم کاهش کندتری را در طی انبارداری نشان دادند. نتیجهگیری: میوههای کیوی برداشت شده در منطقه مورد مطالعه (کردکوی) در برداشت با درجه بریکس 12 دارای میزان کلسیم بالاتر و میزان پتاسیم پایینتری بودند که کیفیت بهتر میوه را به دنبال داشته است. رقم ابوت در مقایسه با رقم هایوارد در دو زمان برداشت میزان کلسیم بافت میوه پایینتری داشت که انبارداری پایینتر رقم ابوت را نسبت به رقم هایوارد موجب گردیده است. در نتیجه برای حصول کیفیت بهینه در طی انبارداری باید علاوه بر سن بلوغ به رقم و نسبت مناسب بین عناصر غذایی نیز توجه کرد. واژههای کلیدی: انبار، تجزیه عناصر غذایی، رابطه همبستگی، کیوی، مواد جامد محلول | ||
کلیدواژهها | ||
انبار"؛ " تجزیه عناصر غذایی"؛ " رابطه همبستگی"؛ " کیوی"؛ " مواد جامد محلول | ||
مراجع | ||
1. A.O.A.C. 1984. Official methods of analysis. Associciation of official analytical chemists Washington, DC., U.S.A. 1141p. 2. Afshar Mohammadian, M., and Eshaghi Teimouri, R. 1999. Cultivation, growing and nutritional value of kiwifruit. The National Bank's Printing Company, 110p. 3. Ashournezhad, M., Ghasemnezhad, M., Grayelu, S. and Mir Hoseini, S.K. 2010. Hayward variety kiwifruit qualitative characteristics taken from various regions of Gilan province during two months of cold storage. J. Agri. Sci. 24(2): 259-264. 4. Boquete, E.J., Trinchero, G.D., Fraschina, A.A., Vilella, F. and Sozzi, G.O. 2004. Ripeningof Hayward kiwifruit treated with 1-methylcyclopropene after cold storage. Postharvest Biol.Technol., 32: 57-65. 5. Boukouvalas, S. and Chouliaras, V. 2005. Factors affecting storage life in kiwifruit.Mediterranean Agron. Instit. Chania. 3(1): 26-32. 6. Feng, J., Maguire, K.M. and MacKay, B.R. 2006. Discriminating batches of Hayward kiwifruit for storage potential. Postharvest. Biol. Technol., 41: 128-134. 7. Ferreyra, M.R., Vina, S.Z., Mugridge, A. and Chaves, A.R. 2007. Growth and ripening season effects on antioxidant capacity of strawberry cultivar Selva. Sci. Hort. 112: 27–32. 8. Fisk, C.L., Silver, A.M., Strik, B.C. and Zhao, Y. 2008. Postharves quality of hardy kiwifruit (Actinidia arguta Ananasnaya) associated with packaging and storage conditions. Postharvest Biol. Technol. 47: 338-345. 9. Ganeshamurthy, A.N., Satisha, G.C. and Patil, P. 2011. Potassium nutrition on yield and quality of fruit crops with special emphasis on banana and grapes. Karnutaka. J. Agri. Sci. 24(1): 29-38. 10.Hargreaves, J.C., Adl, M.S. and Warman, P.R. 2008. A review of the use of composted municipal solid waste in agriculture. Agric. Ecosyst. Environ. 123: 1–14. 11.Hoseini Farahi, M., Abutalebi, A. and Panahi Kord Laghari, Kh. 2008. Red and Golden Delicious apples investigate the changes in firmness after harvest due to the base and the calcium chloride treatment. Publication of Research and Development in Agriculture and Horticulture. 78: 74-79. 12.Kalra, P.Y. 1998. Handbook of Reference Methods for Plant Analysis. CRC Press, Boca Raton, USA. 13.Latocha, P., Krupa, T., Wołosiak, R., Worobiej, E. and Wilczak, J. 2010. Antioxidant activity and chemical difference in fruit of different Actinidia sp. Food Sci. 61(4): 381–394. 14.Leja, M., Mareczek, A. and Ben, J. 2008. Antioxidant properties of two apple cultivars during long-term storage. J. Food Compos. Anal. 21: 396-401. 15.Leontowicz, M., Leontowicz, H., Drzewiecki, J., Jastrzebski, Z., Haruenkit, R. and Poovarodom, S. 2007. Two exotic fruits positively affect rat’s plasma composition. Food Chem. 102: 192-200. 16.Lo Piero, A.R., Puglisi, I., Rapisarda, P. and Petrone, G. 2005. Anthocyanins accumulation and related gene expression in red orange fruit induced by low temperature. J. Agri. Food. Chem. 53: 9083-9088. 17.Manolopoulou, H. and Papadopoulou, P. 1998. A study of respiratory and physico-chemical changes of four kiwi fruit cultivars during cool-storage. Food Chem. 63(4): 529-534. 18.Marschner, H. 1995. Mineral nutrition of higher plants. Academic Press INC, Institute of Plant Nutrition, University of Hohenheim, 2 ed., Germany, 845p. 19.Mirzaii Moghaddam, H., Tavakoli Hashtjin, T., Minaii, S. and Faghih Nasiri, M. 2007. The effect of the size, variety and storage time on some qualitative properties of kiwifruit. J. Food Sci. Technol., 4(4): 19-25. (In Persian) 20.Mottaghi, H. 2009. Kiwifruit. Soroush Guidance Publication, 80p. 21.Pacheco, C., Calouro, F. and Vieira, S. 2008. Influence of nitrogen and potassium on yield fruit quality and mineral composition of kiwifruit. J. Energy Environ. Sci. Pp: 517-521. 22.Sams, C.E. and Conway, W.S. 1984. Effect of calcium infiltration on ethylene production, respiration rate, soluble polyuronide content, and quality of Golden Deliciouse apple fruit. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 109: 53-57. 23.Singleton, V.L., Orthofer, R. and Lamuela-Raventos, M.R. 1999. Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of Folin-Ciocalteu reagent. Oxidants and antioxidants. Method Enzymol. 299: 152-178. 24.Tavarini, S., Degl’Innocenti, E., Remorini, D., Massai, R. and Guidi, L. 2008. Antioxidant capacity, ascorbic acid, total phenols and carotenoids changes during harvest and after storage of Hayward kiwifruit. Food Chem. 107: 282–288. 25.Tosun, I., Ustun, N.S. and Tekguler, B. 2008. Physical and chemical changes during ripening of blackberry fruits. Sci. Agric. 65: 87-90. 26.Zhou, G.Z., Diao, T.Q., Wen, Z.F., Li, Y.X. and Li, M. 1997. Effect of harvest maturity and picking methods on the commodity quality of Kiwifruit. Southwest China, J. Agri. Sci. 10: 108-114. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 768 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 539 |