
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,625,581 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,217,981 |
اثر اسید لینولئیک مزدوج خوراکی و مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E برعملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 8، دوره 5، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 101-118 اصل مقاله (578.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2017.13635.1568 | ||
نویسندگان | ||
ذبیح الله عبدالملکی1؛ منوچهر سوری* 1؛ محمد مهدی معینی2؛ آرمین توحیدی3 | ||
1دانشگاه رازی-دانشکده کشاورزی، | ||
2دانشگاه رازی -دانشکده کشاورزی، | ||
3دانشگاه تهران-گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی | ||
چکیده | ||
چکیده سابقه و هدف: اسید لینولئیک مزدوج به گروهی از ایزومرهای هندسی و موقعیتی اسید لینولئیک 18 کربنه (2: 18C) اشاره دارد که با یک پیوند ساده از هم جدا شده اند. دو ایزومر شناخته شده این اسید، ایزومر سیس 9 ترانس 11 و ترانس 10 سیس 12 می باشند. مطالعات نشان داده است که ایزومر ترانس 10 سیس 12 چربی شیر را در گاوهای شیری کاهش می دهد. مکمل اسید لینولئیک مزدوج با کاهش انرژی مورد نیاز برای سنتز چربی شیر، بالانس انرژی را در گاوهای شیری بهبود می بخشد. از طرفی با بهبود روشهای محافظت کردن چربی ها از بیوهیدروژناسیون در شکمبه، استفاده از آنتی اکسیدانها هنگامی که چربی های غیر اشباع محافظت شده خورانیده مورد نیاز می باشد. سلنیم و ویتامین E مواد مغذی ضروری هستند که در نقش بیولوژیکی مهمی به عنوان آنتی اکسیدان سهیم هستند. هدف از آزمایش حاضر مطالعه تأثیر مکمل اسید لینولئیک مزدوج محافظت شده و مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی در گاوهای شیرده هلشتاین در دوره انتقال و اوایل شیردهی بود. مواد و روشها: تعداد۴۰ راس گاو شیری بر اساس تولید شیر دوره قبلی و نوبت زایش انتخاب و از حدود 21 روز پیش از زایش تا 60 روز پس از آن، به طور تصادفی در بین 4 تیمار آزمایشی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره پایه (کنترل)2- جیره پایه بعلاوه مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E3- جیره پایه بعلاوه 100 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج در روز 4- جیره پایه بعلاوه 100 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج همراه مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E.بود. مکمل سلنیم و ویتامین E به میزان 40 سی سی در روزهای21-، 1، 14، 28 و 42 نسبت به روز زایش به صورت عضلانی به هر گاو تزریق شد. مقدار خوراک مصرفی و تولید شیر به صورت روزانه، ترکیبات شیر به صورت هفتگی، وزن و امتیاز بدنی با فواصل 21 روز تعیین شدند. نمونه های خون نیز از همه گاوها درروزهای تزریق گرفته شد. یافته ها: افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج تأثیر معنی داری بر افزایش تولید شیر و بهبود بازده تولیدشیر و توازن انرژی داشت (01/0>(P). استفاده از مکمل اسید لینولئیک مزدوج درصد و مقدار چربی شیررا به طور معنی داری کاهش داد(001/0>P). اما تأثیرمعنی داری بر درصد پروتئین ،موادجامد بدون چربی و تعداد سلولهای سماتیک شیر نداشت (05/0P>). اگرچه میزان و مقدار پرونئین ،لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیررا افزایش داد (001/0>P). افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج باعث بهبود غیر معنی داربرخی از صفات تولید مثلی مانند تعدادتلقیح به ازای آبستنی و روزهای بازغیرآبستنی شد. (05/0P>).. افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج تأثیر معنی داری برغلظت فراسنجه های خون نداشت (0.05P>). اثرات متقابل اسید لینولئیک مزدوج و مکمل و سلنیم و ویتامین E بر غلظت گلوکز پلاسما معنی دار بود (0.05P<). گاوهای تغذیه شده با جیره شاهد کمترین غلظت گلوکز پلاسما را داشتنددر مقابل گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی مکمل اسید لینولئیک مزدوج بیشترین غلظت گلوکز پلاسما را داشتند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از اسید لینولئیک مزدوج سبب کاهش چربی شیر و افت کمتر نمره وضعیت بدنی و افزایش تولید شیر و بهبود بالانس انرژی شده اما تأثیر معنی داری بر غلظت فراسنجه های خونی ندارد. استفاده از مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E سبب کاهش تولید چربی شیر و افزایش مواد جامد بدون چربی شیر می شود .استفاده از مکمل اسید لینو لئیک مزدوج و مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E سبب بهبود غیر معنی دار عملکرد تولید مثلی شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
گاو شیری؛ دوره انتقال؛ اسید لینولئیک مزدوج؛ ویتامین E و سلنیوم | ||
مراجع | ||
1.Amirifard, R., Khorvash, M., Forouzmand, M., Rahmani, H.R., and Riasi, A. 2015 Performance and plasma concentration of metabolites in transition dairy cows supplemented with vitamin E. and fat J. Integrative Agriculture, 15(5): 1076-1084. 2.Arechiga, C.F., Vazqez-flores, S.O., Ortiz, P.J., Hernandez-ceron, A., Porras, L.R., Mc Dowell, and Hansen, P.J. 1998. Effects of injection of -Caroten or vitamin E., and selenium on fertility of lactating dairy cows. Theriogenology, 50: 65-67. 3.Baumgard, L.H., Sangster, J.K., and Bauman, D.E. 2001. Milk fat synthesis in dairy cows is progressively reduced by increasing supplemental amounts of trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid (CLA). J. Nutr. 131: 1764-1769 4.Bernal-Santos, G., Perfield II, J.W., Barbano, D.M., Bauman, D.E., and Overton, T.R. 2003. Production responses of dairy cows to dietary supplementation with conjugated linoleic acid (CLA) during the transition period and early lactation. J. Dairy Sci., 86: 3218-28. 5.Bradford, B.J., Harvatine, K.J., and Allen, M.S. 2008. Dietary unsaturated fatty acids increase plasma glucagon-like peptide-1 and cholecystokinin and may decrease premeal ghrelin in lactating dairy cows J. Dairy Sci., 91: 1443-1450. 6.Castaneda-Gutierrez, E., Overton, T.R., Butler, W.R., Bauman, D.E. 2005. Dietary supplements of two doses of calcium salts of conjugated linoleic acidduring the transition period and early lactation. J.of Dairy Sci., 88: 1078–1089. 7.Castaneda-Gutierrez, E., Benefield, B.C., de Veth, M.J., Santos, N.R., Gilbert, R.O., Butler, W.R., and 5 Bauman, D.E. 2007. Evaluation of the mechanism of action of conjugated linoleic acid isomers on reproduction in dairy cows. J. Dairy Sci., 90: 4253-426. 8.Chandra, G., Aggarwal, A., Singh, A.K., Kumar, M., and Upadhyay, R.C. 2013. Effect of vitamin E., and zinc supplementation 264 on energy metabolites, lipid peroxidation, and milk production in peripartum sahiwal cows. Asian-265 Australasian. J. Anim. Sci., 26: 1569-1576. 9.Chao, P.M., Chen, W.H., Liao, C.H., and Shaw, H.M. 2010. Conjugated linoleic acid causes a marked increase in liver alpha-tocopherol and liver alpha-tocopherol trnnsfer protein in C57 BL/6 J mice. Int. J .Vitam Nutr Res. 80: 65-73. 10.Chitsaz, A., Ghoorchi, T., Hassani, S., Samadi, F. 2011. Effects of rumen protected conjugated linoleic acid supplementation on production responses, milk composition and blood metablites in holstein dairy Cows. J. Vet. Res. 66, 3: 247-253. (In Persian) 11.de Veth, M.J., Bauman, D.E., Koch, W., Mann, G.E., Pfeiffer, A.M., and Butler, W.R. 2009. Efficacy of conjugated linoleic acid for improving reproduction: A multi-study analysis in early-lactation dairy cows. J. Dairy Sci., 92: 2662-2669. 12.Drackley, J.M. 1999. Biology of dairy cows during the transition period: the final frontier? J. Dairy Sci., 82: 2259–2273. 13.Esposito, G., Absalón Medina, V.A., Schneider, A., Gilbert, R.O., and Butler, W.R. 2013. Effect of dietary conjugated linoleic acid (CLA) on the metabolism and reproduction of dairy cows. South Afric. J. Anim. Sci., 43: S33-S37. 14.Harvatine, K. J., J. W. Perfield II, and D. E. Bauman. 2009. Expression of enzymes and key regulators of lipid synthesis is upregulated in adipose tissue during CLA-induced milk fat depression in dairy cows. J. Nutr. 139: 849-54. 15.Hötger, K., Hammon, H.M., Weber, C., Görs, S., Tröscher, A., Bruckmaier, R.M., and Metges, C.C. 2013. Supplementation of conjugated linoleic acid in dairy cows reduces endogenous glucose production during early lactation J. Dairy Sci., 96: 2258–2270. 16.Metzger-Petersen, K. 2012. Supplementation of a rumen-protected conjugated linoleic acid mixture (cis-9, trans-11; trans-10, cis-12) to. early lactation dairy cows–effects on feed intake and performance. Thesis. Faculty of Agriculture, Universitats-und Landesbibliothek Bonn. Bonn, Germany. 17.Moallem, U., Lehrer, H., Zachut, M., Livshitz, L., and Yacoby, S. 2010. Production performance and pattern of milk fat depression of high-yielding dairy cows supplemented with encapsulated conjugated linoleic acid. Animal 4(4): 641-652. 18.Moore, C.E., Hafliger, H.C., Mendivil, O.B., Sanders, S.R., Bauman, D.E., and Baumgard, L.H. 2004. Increasing amounts of conjugated linoleic acid (CLA) progressively reduces milk fat synthesis immediately postpartum. J. Dairy Sci., 87: 1886–1895. 19.Moore, D.A., and Ishler, V. 1997. Managing dairy cows during the transition period: focus on ketosis. Vet. Med., 92: 1061-1072. 20.Odens, L.J., Burgos, R., Innocenti, M., VanBalle, M.J., and Baumgard, L.H. 2007. Effects of varying doses of supplemental conjugated linoleic acid on production and energetic variables during the transition period. J. Dairy Sci., 90: 293-30. 21.Overton. 2003. Production responses of dairy cows to dietary supplementation with conjugated linoleic acid (CLA) during the transition period and early lactation. J. Dairy Sci., 86: 3218-28. 22.Perfield, J.W., Lock, A.L., Griinari, J.M., Saebo, A., Delmonte, P., Dwyer, D.A., and Bauman, D.E. 2007. Trans-9, cis-11 conjugated linoleic acid reduces milk fat synthesis in lactating dairy cows J. Dairy Sci., 90: 2211-2218. 23.Pottier, J., Focant, M., Debier, C., De Buysser, G., Goffe, C., Mignolet, E., Froidmont, E., and Larondelle, Y. 2006. Effect of dietary vitamin E on rumen biohydrogenation pathways and milk fat depression in dairy cows fed high-fat diets. J. Dairy Sci., 89: 685–69. 24.Rezaei Roodbari, A., Towhidi, A., Zhandi, M., Rezayazdi, K., RahimiMianji, G., Dirandeh, E., and Colazo, M.G. 2016. Effect of conjugated linoleic acid supplementation during the transition period on plasma metabolites and productive and reproductive performances in dairy cows. J. Anim. Feed Sci., 219: 294-303. 25.Schäfers S., Von Soosten D., Meyer U., Drong C., Frahm, J., Kluess J., Raschka, C., Rehage, J., Tröscher, A., Pelletier, W., Dänicke, S. 2017. Influence of conjugated linoleic acid and vitamin E on performance, energy metabolism, and change of fat depot mass in transitional dairy cows J. Dairy Sci. 100: 3193–3208. 26.Schlegel, G., Ringseis, R., Shibani, M., Most, E., Schuster, M., Schwarz, F.J., and Eder, K. 2012. Influence of a rumen-protected conjugated linoleic acid mixture on carcass traits and meat quality in young Simmental heifers. J. Anim. Sci., 90: 1532–1540. 27.Selberg, K.T., Lowe, A.C., Staples, C.R., Luchini, N.D., and Badinga, L. 2004. Production and metabolic responses of periparturient Holstein cows to dietary conjugated linoleic acid and trans-octadecenoic acids. J. Dairy Sci., 87: 158–168. 28.Sigl, T., and Schlamberger, G. 2010. Rumen-protected conjugated linoleic acid supplementation to dairy cows in late pregnancy and early lactation: effects on milk composition, milk yield, blood metabolites and gene expression in liver Acta Veterinaria Scandinavica. 29.Spears, JW., and Weiss, WP. 2008. Role of antioxidants and trace elements in health and immunity of transition dairy cows. The Veterinary Journal, 176: 70-76. 30.Von Soosten, D., Meyer, U., Piechotta, M., Flachowsky, G., and Dänicke, S. 2012. Effect of conjugated linoleic acid supplementation on body composition, body fat mobilization, protein accretion, and energy utilization in early lactation dairy cows. J. Dairy Sci., 95: 1222–1239. 31.Weiss, W.P., Todhunter, D.A., Hogan, J.S., and Smith, K.L. 1990. Effect of duration of supplementation of selenium and vitamin E on peripartum dairy cows. J. Dairy Sci., 73: 2187-2194. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 633 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 756 |