
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,612,486 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,201,601 |
اثر مکمل غذایی رافینوز، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ترکیب دو مکمل بر بیان ژنهای درگیر در ایمنی غیراختصاصی لیزوزیم و TNF-α در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 7، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 35-41 اصل مقاله (236.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2018.13329.1368 | ||
نویسندگان | ||
سید حسین حسینی فر* 1؛ مرجان حسینی2؛ حامد پاک نژاد3؛ رقیه صفری4؛ علی جافر5 | ||
1استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، | ||
4استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، | ||
5دانش آموخته دکتری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق ارزیابی اثرات رافینوز، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ترکیب این دو مکمل به عنوان سینبیوتیک بر بیان ژن-های درگیر در ایمنی لیزوزیم (Lyzozym) و TNF-α ماهی کپور معمولی بود. تعداد 12 قطعه ماهی با میانگین وزنی 5/2±10 گرم در هر تانک (500 لیتری) ذخیرهسازی شد. ماهیها با سطوح 2 درصد رافینوز، 108×6 CFU/g از باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، ترکیب دو مکمل و گروه شاهد نیز با غذای فاقد مکمل به مدت 8 هفته تغذیه شدند. بهمنظور بررسی بیان ژن لیزوزیم از بافت پوست نمونهبرداری انجام شد. RNA از بافت مورد مطالعه استخراج و cDNA سنتز شد و با آغازگرهای اختصاصی توسط Real Time PCR بیان ژنهای مذبور بررسی شد. نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تاثیر قابل ملاحظهای روی بیان ژن لیزوزیم داشت ( 05/0 > P ) که اختلاف معنیداری با سایر تیمارها داشت ولی بین تیمارهای پربیوتیک، سینبیوتیک و شاهد اختلاف معنیداری وجود نداشت. ( 05/0 < P ) همچنین اختلاف معنیداری در بیان ژن TNF-α بین تیمارهای پروبیوتیکی، پربیوتیکی و گروه شاهد وجود نداشت ( 05/0 < P ) و کترین بیان این ژن در گروههای تغذیه شده با سین بیوتیک مشاهده شد. در این مطالعه مشخص گردید که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس باعث افزایش ایمنی بهواسطه افزایش بیان نسبی لیزوزیم در ماهی کپور معمولی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
رافینوز؛ سینبیوتیک؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس؛ لیزوزیم؛ TNF-α | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1. Andani, H.R.R., Tukmechi, A., Meshkin, S., and Ebrahimi, H. 2010. Rainbow trout increased resistance against Aeromonas hydrophila and Yersinia infections using Lactobacillus isolated common carp. Iran Veterinary journal. 26-35. 2. Andani, H.R.R., Tukmechi, A., Meshkini, S., and Sheikhzadeh, N. 2012. Antagonistic activity of two potential probiotic bacteria from fish intestines and investigation of their effects on growth performance and immune response in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Journal of Applied Ichthyology. 28: 728-734. 3. Binns, N. 2013. Probiotics, prebiotics and the gut microbiota. International Life Sciences institute. 23-24. 4. Fontana, L., Bermudez-Brito, M., Plaza-Diaz, J., Munoz-Quezade, S., and Gil, A. 2013. Evaluation of probiotics. Br J Nutr. 2: 35-50. 5. Fuller, R. 1989. Probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology. 66: 365-378. 6. Hong.Yun, G., Lan.Mei, W., Yin.Hua, Z.H., Min, X., Wei.Xiang, Z.H., Xiu, F., Liang, H.,and Jia, W. 2010. Effects of raffinose on growth performance, immunity, stress/response and survival of japanese seabass (lateolabrax/japonicus) challenged with aeromonas hydrophila. CNKI journal. 7. Harikrishnan, R., Balasundaram, C., and Heo, M.S. 2010. Lactobacillus sakei BK19 enriched diet enhances the immunity status and disease resistance to streptococcosis infection in kelp grouper. Epinephelus bruneus. Fish and Shellfish Immunology. 29: 1037–1043. 8. Hoseinifar, S.H., and Pooramini, M. 2007. The use of probiotic and prebiotic in aquaculture. Moje sabz journal. 110p. 9. Hoseinifar, S.H., Esteban, M.Á., Cuesta, A., and Sun, Y.Z. 2015. Prebiotics and Fish Immune Response: A Review of Current Knowledge and Future Perspectives. Reviews in Fisheries Science and Aquaculture., 23: 315-328. 10.Hoseinifar, S.H., Ringo, E., Shenavar Masouleh, A., and Esteban, M.A. 2014. Probiotic, prebiotic and symbiotic supplement in sturgeon aquaculture: a review. Aquaculture. 6: 11-14. 11.Katharina, E., Scholz, A., Berit, A., Florence, R., Denis, V., Barclayb, B., Michael, V., Yahya, A., and Jürgen, S. 2016. Effects of probiotics, prebiotics, and synbiotics on mineral metabolism in ovariectomized rats — impact of bacterial mass, intestinal absorptive area and reduction of bone turn-over. NFS Journal. 3: 41-50. 12.Kubulay, A., and Ulukoy, G. 2002. The effects of acute stress on rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Turkish Journal of Zoology. 26: 249- 25. 13.Kolida, S., Tuohy, K., and Gibson, G.R. 2002. Prebiotic effects of inulin and oligofructose. British Journal of Nutrition. 2: 193–197. 14.Mahious, A.S., Ollevier, F. 2005. Probiotics and Prebiotics in Aquaculture: A review. In:Agh N, Sorgeloos P, editors. 1st regional workshop on techniques for enrichment of live food for use in larviculture. Urima, Iran. 17-26. 15.Martha, R-B., Crystal, G., Diana Ceballos-Franciscob., Carlos Angulo, M. Ángeles Esteban. 2017. Dietary yeast Sterigmatomyces halophilus enhances mucosal immunity of gilthead seabream (Sparus aurata). Fish and Shellfish Immunology. 46: 165–175. 16..Peyman, Yar Ahmadi., Hamid, Farahmand., Hamed, Kolangi Miandare., Alireza, Mirvaghefi., Seyed Hossein, Hoseinifar.2014. The effects of dietary Immunoge on innate immune response, immune related genes expression and disease resistance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Fish and Shellfish Immunology. 37: 209-214. 17.Peyman, Yar Ahmadi., Hamid, Farahmand., Hamed, Kolangi Miandare., Alireza, Mirvaghefi., Seyed Hossein, Hoseinifar. 2014. Dietary fermentable fiber upregulated immune related genes expression, increased innate immune response and resistance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) against Aeromonas hydrophila. Fish and Shellfish Immunology. 41: 326-341. 18.Song, Z.F., Wu, T.X., Cai, L.S., Zhang, L.J., Zheng, X.D. 2006. Effects of dietary supplementation with Clostridim butyricum on the grow performance and humoral immune response in Miichthys miiuy. J Zhejiang Univ Sci B. 7: 596-602. 19.Verschuere, L., Rombau, G., Sorgeloos, P., and Verstraete, W. 2000. Probiotic bacteria as biological control agents in aquaculture. Microbiol. Mol. Biol. 64: 655–671. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 623 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 647 |