
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,623,310 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,213,163 |
تاثیر سطوح بالای مکمل روی در خوراک بر غلظت لپتین سرم خون گاوهای انتظار زایمان و سطح ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم و سلامت گوسالهها | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 8، دوره 6، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 117-126 اصل مقاله (430.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2018.14887.1631 | ||
نویسندگان | ||
سینا الهیاری1؛ مرتضی چاجی* 1؛ مرتضی مموئی2 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: افزایش فراهمی روی در خون باعث بهبود تولید و تقویت سیستم ایمنی میشود. با توجه به ارتباط بین روی، لپتین و سیستم ایمنی، این آزمایش با هدف بررسی تاثیر مکمل روی بالاتر از سطح توصیه شده توسط ان آر سی بر غلظت سرمی روی و لپتین در گاوهای انتظار زایمان و در پی آن میزان ایمیونوگلوبولین جی آغوز و انتقال آنها به گوساله انجام شد. مواد و روشها: این آزمایش از 25 روز قبل از تاریخ زایش تخمینی تا 30 روز بعد از زایش انجام شد. تعداد 36 راس گاو شیری هلشتاین با میانگین شکم 1/3 و 9/2 به ترتیب برای تیمار شاهد دارای 75 و تیمار حاوی روی بالا با 150 میلیگرم در کیلوگرم مکمل روی گروه بندی شدند. خوراک دهی به گاوها یک بار در روز راس ساعت نه صبح انجام شد و غیر از مقدار روی تفاوتی بین جیره دو گروه تیماری وجود نداشت. برای اندازه گیری غلظت روی و لپتین سرم، نمونههای خون از گاوهای والد در روزهای 25- و 5- نسبت به روز زایش از ورید دم گرفته شد.در دو ساعت بعد از زایمان، هر گوساله دو بار به صورت آزاد از آغوز مادر خود تغذیه شده و نمونهای از آن برای اندازهگیری ایمیونوگلوبولین جی آغوز استفاده شد. در 24 ساعت بعد از تولد گوساله، برای سنجش ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم گوساله از ورید گردنی خونگیری شد. نمره سلامت (بینی، چشم و گوش، مدفوع، سرفه بعلاوهی دمای رکتوم) به صورت جداگانه برای هر گوساله تا 30 روز پس از تولد ثبت شد. یافتهها: استفاده از 150 میلیگرم در کیلو گرم مکمل روی در جیره باعث افزایش معنیدار غلظت سرمی روی و لپتین گاوها در روز 5- نسبت به شاهد شد (۰۵/۰P<). غلظت ایمیونوگلوبولین جی آغوز و همچنین ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم نیز تحت تاثیر تیمار افزایش یافت (۰۵/۰P<). همبستگی مثبتی بین ایمیونوگلوبولین جی آغوز و سرم گوسالهها مشاهده شد (۰۵/۰P<). نمره سلامت گوسالهها تفاوت معنیداری نداشت. نتیجه گیری: احتمالا استفاده از مقادیر روی بالاتر از توصیه ان آر سی در جیرهی گاوهای دورهی انتقال، میتواند با افزایش سطح روی و لپتین سرم خون والد به بهبود و تقویت سیستم ایمنی گوسالهها کمک کند. یافتهها: استفاده از 150 میلیگرم در کیلو گرم مکمل روی در جیره باعث افزایش معنیدار غلظت سرمی روی و لپتین گاوها در روز 5- نسبت به شاهد شد (۰۵/۰P<). غلظت ایمیونوگلوبولین جی آغوز و همچنین ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم نیز تحت تاثیر تیمار افزایش یافت (۰۵/۰P<). همبستگی مثبتی بین ایمیونوگلوبولین جی آغوز و سرم گوسالهها مشاهده شد (۰۵/۰P<). نمره سلامت گوسالهها تفاوت معنیداری نداشت. نتیجه گیری: احتمالا استفاده از مقادیر روی بالاتر از توصیه ان آر سی در جیرهی گاوهای دورهی انتقال، میتواند با افزایش سطح روی و لپتین سرم خون والد به بهبود و تقویت سیستم ایمنی گوسالهها کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
روی؛ لپتین؛ ایمیونوگلوبولین جی | ||
مراجع | ||
1. Ahima, R.S., and Flier, J.S. 2000. Leptin. Annu. Rev. Phisiol. 62: 413–37. 2. Alloway, B.J. 2008. Zinc in soils and crop nutrition. Second edition, published by IZA and IFA. Brussels, Belgium and Paris, France. 139. 3. Atkinson, D.J., Von Keyserlingk, M.A., and Weary, D.M. 2017. Benchmarking passive transfer of immunity and growth in dairy calves. J. Dairy. Sci. 100: 3773-3782. 4. Baltaci, A.K., and Mogulkoc, R. 2012. Leptin and zinc relation: In regulation of food intake and immunity. Indian J. Endocr. Metab. 16: 611-616. 5. Conneely, M. Berry, D.P., Sayers, R., Murphy, J.P., Doherty, M.L., Lorenz, I., and Kennedy, E. 2014. Does iodine supplementation of the prepartum dairy cow diet affect serum immunoglobulin G concentration, iodine, and health status of the calf J. Dairy Sci. 97: 5120– 5130 6. Cope, C.M., Mackenzie, A.M., Wilde, D., and Sinclair, L.A. 2008. Effects of level and form of dietary zinc on dairy cow performance and health. J. Dairy. Sci. 92: 2128–2135 7. Friedman, J.M., and Halaas, J.L. 1998. Leptin and the regulation of body weight in mammals. Nature. 395: 763–70. 8. Howard, J.K., Lord, G.M., Matarese, G., Vendetti, S., Ghatei, M.A., and Ritter, M.A. 1999. Leptin protects mice from starvation-induced lymphoid atrophy and increases thymic cellularity in ob/ob mice. J. Clin. Invest. 104: 1051-1059. 9. Hudgens, K.A., Tyler, J.W., Besser, T.E., and Krytenberg, D.S. 1996. Optimizing performance of a qualitative zinc sulfate turbidity test for passive transfer of immunoglobulin G in calves. Am. J. Vet. Res. 57: 1711-1713. 10. Jung, K.J., Ko, Y.H., Bae, G.S.,Kim, E.J., Lee, S.S., Paik, I.K., Kil, D.Y., Chang, J.S., Kim, C.H., Song, J.Y., and Chang, M.B. 2013. Effects of Chelated Zinc or Copper on Ruminal Fermentation Characteristics and Milk Production in Lactating Holstein Cows. J. Anim. Vet. Adv. 12: 1048-1054. 11. Kellogg, D.W., Tomlinson, D.J., Socha, M.T., and Johnson, A.B. 2004. REVIEW: Effects of zinc methionine complex on milk production and somatic cell count of dairy cows: Twelvetrial summary. Prof. J. Anim. Sci. 20: 295–301. 12. Kheirouri, S., and Alizadeh, M. 2014. Decreased serum and mucosa immunoglobulin A levels in vitamin Aand zinc-deficient mice. Cent. Eur. J. Immunol. 39: 165-169. 13. Kinkaid, R.L., Chew, B.P., and Cronrath, J.D. 1997. Zinc oxide and amino acids as sources of dietary zinc for calves: Effects on uptake and immunity. J. Dairy. Sci. 80: 1381–1388. 14. Kume, S., Yamamoto, E., Kudo, T., Toharmat, T., and Nonaka, J. 1998. Effect of parity on mineral concentration in milk and plasma of Holstein cows during early lactation. Asian- Aust. J. Anim. Sci. 11: 133-138. 15. Lord, G.M., Matarese, G., Howard, J.K., Baker, R.J., Bloom, S.R., and Lechler, R.I. 1998. Leptin modulates the T-cell immune response and reverses starvation-induced immunosuppression. Nature. 394: 897-901. 16. Mantzoros, C.S., Prasad, A.S., Frances, M.A.C.N., Beck, W.J., Grabowski, S., Kaplan, J., Adair, C., and Brewer G.J. 1998. Zinc may regulate serum leptin concentrations in humans. J. Am. Coll. Nutr. 17: 270 –275. 17. McDowell, L.R. 2003. Minerals in animal and human nutrition. Second edition. Elsevier Science press. 660. 18. Nayeri, A., Upah, N.C., Sucu, E., Sanz-Fernandez, M.V., Defrain, J.M., Gorden, P.J., and Baumgard, L.H. 2014. Effect of the ratio of zinc amino acid complex to zinc sulfate on the performance of Holstein cows. J. Dairy. Sci., 97: 4392–4404. 19. NRC, 1989. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 6th ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC. Ols 20. NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC. 408. 21. Prasad, A.S. 2000. Effect of Zinc Deficiency on immune function. J.Tr. Elem. Exp. Med. 13: 1-20. 22. Prasad, A.S. 2009. Impact of the discovery of human zinc deficiency on health. J. Am. Coll. Nutr. 28: 257-265. 23. Prasad, T., and Kundu, M.S. 1995. Serum IgG and IgM responses to sheep red blood cells (SRBC) in weaned calves fed milk supplemented with Zn and Cu. Nutrition. 11: 712-715. 24. Vallee, B.L., and Falchuk, K.H. 1993. The Biochemical Basis of Zinc Physiology. Physiol. Rev. 73: 79-118. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 452 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 336 |