
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,625,526 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,217,389 |
تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر جیره بر فعالیت برخی از آنزیم های هیدرولیتیک بخش های مختلف شیرابه شکمبه، ابقای نیتروژن و هماتولوژی در بره های پرواری دالاق | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 9، دوره 6، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 127-146 اصل مقاله (816.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2018.14976.1632 | ||
نویسندگان | ||
محمد اسدی* 1؛ عبدالحکیم توغدری2؛ تقی قورچی2؛ شهریار کارگر3 | ||
1گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه گرگان | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
چکیده سابقه و هدف: در پرواربندی گوسفندان، بدلیل مصرف جیره ای که حاوی میزان کنسانتره بالا و علوفه پایین ، بر هم خوردن تعادل محیط شکمبه امری یحتمل به نظر میرسد. باتوجه به تحقیقات صورت گرفته فعالیّت آنزیمهای شکمبه نیز با توجه به وضعیت شکمبه بخصوصpH تغییر میکند و خاصیت ذاتی بافر ها مبنی بر بهبود شرایط محیطی شکمبه و همچنین تاثیر احتمالی شکل فیزیکی کنسانتره بر فعالیت شکمبه، تحقیق حاضر جهت بررسی تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره(پلت و آردی) و نوع بافر جیره (بیکربناتسدیم و سسکوییسدیمبیکربنات) بر فعالیّت برخی آنزیمهای هیدرولیتیک شکمبه شامل کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز، فعالیّت تجزیه کاغذ صافی، پروتئاز و آلفا آمیلاز در بخشهای مختلف شیرابه شکمبه (شامل بخش جامد، خارج سلولی و درون سلولی) و ابقای نیتروژن و همچنین هماتولوژی خون بره های پرواری دالاق انجام گرفت. موادوروش ها: به منظور بررسی تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر جیره بر بر فعالیّت برخی آنزیمهای هیدرولیتیک شکمبه، ابقای نیتروژن و هماتولوژی خون در بره های پرواری نژاد دالاق از 28 رأس بره ی نر 2/1±6 ماهه با میانگین وزن 7/2±28 استفاده شد.این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل2*2 و در دوره 98 روزه ( 14روز عادت پذیری و 84 روز دوره اصلی) با 4 تیمار و7 تکرار انجام شد. نمونه گیری از مایع شکمبه جهت اندازه گیری فعالیّت برخی آنزیم های هیدرولیتیک شکمبه در هفته ی پایانی دوره اصلی صورت گرفت تا آزمایش های مربوط به این پارامتر انجام شود. همچنین در روز 60 پرواربندی 4رأس بره از هر تیمار بطور تصادفی انتخاب و به قفس های متابولیکی منتقل شدند وبعد از 3روز عادت پذیری به مدت 6 روز متوالی، ادرار و مدفوع گوسفندان جمع آوری شد تا تعادل نیتروژن نیز با استفاده از مقادیر مصرف و دفع ازت از طریق ادرار و مدفوع برآورد شد. برای تعیین فراسنجه هـای خـونی روز پایانی 3 ساعت بعد از وعده خوراک مصرفی صـبح، خون گیری از سیاهرگ وداج گرفته شد و بلافاصـله به آزمایشگاه انتقال یافـت. پارامترهای خونی از جمله گلبولهای سـفید خون، نوتروفیل، ائوزینوفیل، لمفوسیت و مونوسیت اندازه گیـری شـد و گلبولهـای قرمـز خـون، هموگلـوبین، هماتوکریـت، حجـم متوسـط گلبولهای قرمـز، میـانگین هموگلـوبین سـلولی و میـانگین غلظـت هموگلوبین سلولی نیز تعیین گردید. یافتهها: براساس نتایج به دست آمده تغییر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر تاثیر معنیداری در فعالیت کل آنزیم های کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز(آویسلاز)، فعالیّت تجزیه کاغذ صافی، آلفا آمیلاز و پروتئاز ندارد. با وجود این که جیره تیمارهای آزمایشی در فعالیت بخشهای مختلف آنزیم پروتئاز و فعالیّت تجزیه کاغذ صافی اثر گذار بوده است اما این تاثیر به حدی نبوده که فعالیت کل این آنزیم ها را تغییردهد. در رابطه با توازن نیتروژن نیز اختلاف معنی داری بین نیتروژن مصرفی، مجموع نیتروژن دفعی و ابقا نیتروژن در بین گروه های آزمایشی یافت نشد و تنها نیتروژن دفعی از طریق مدفوع تحت تاثیر بافر سسکویی سدیم کربنات نسبت به گروه های دریافت کننده بافر بی کربنات سدیم افزایش یافت. همچنین هیچ گونه اختلاف معنی داری بین پارامترهای هماتولوژی بره ها نیز مشاهده نشد. نتیجهگیری: این مطالعه مشخص نمود که شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر اختلاف معنی داری را در فعالیت کل آنزیم های کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز(آویسلاز)، فعالیّت تجزیه کاغذ صافی، آلفا آمیلاز و پروتئاز و توازن نیتروژن و همچنین داری بین پارامترهای هماتولوژی بره ها ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ابقای نیتروژن؛ بافر؛ شکل فیزیکی کنسانتره؛ فعالیت آنزیمی شکمبه؛ هماتولوژی | ||
مراجع | ||
1. Agarwal, N. 2000. Estimation of fibre degrading enzyme. In: Feed Microbiology (eds
Chaudhary, L.C., Agarwal, N., Kamra, D.N., and Agarwal D.K.,). CAS Animal Nutrition,
IVRI, Izatnagar, India. 283–290. 2. Agarwal, N., Saxena, J., Saha, S., Chaudhary, L.C., and Kamra, D.N. 2004. Changes in
fermentation characteristics, microbial populations and enzyme profile in the rumen of
buffaloes affected by roughage level in the diet. Bubalusbubal. 111: 81–90. 3. Arroquy, J.I., Cochran, R.C., Villarreal, M., Wickersham, T.A., Llelwellyn, D.A.,
Titgemeyer, E.C., Nagaraja, T.G., Johnoson, D.E., and Gnad, D. 2004. Effect of level of
rumen degradable protein and type of supplemental non-fibre carbohydrate on intake and
digestion of low quality hay by beef cattle. Journal Of Animal Feed Science and
Technology. 115: 83-99. 4. Babker, I.A., Mukhtar, A.M.S., and Khidir, E.L. 2009. Feedlot performance of Baggara
Bulls fed Pelleted and Unpelleted baggase Based Diets. Pakistan Journal of Nutrition. 8:
384-387. 5. Cao, G.R., English, P.B., Filippish, L.J., and Inglis, S. 1987. Experimental induced lactic
acidosis in goat. Australian Veterinary Journal. 64(12): 367-370. 6. Chen, X.B., and Gomes, J.M. 1995. Estimation of microbial protein supply to sheep and
cattle based on urinary excretion of purine derivatives an overview of the technical details.
International feed resources unit, Rowett Research Institute, Bucksburn Aberdeen AB2 9SB,
UK. 7. Cheng, K.J., and McAllister, T.A. 1997. Comport mentation in the rumen. In The rumen
microbial ecosystem (eds PN Hobson and CS Stewart). Chapman and Hall, London. 492-
522. 8. Cheng, K.J., Stewart, C.S., Dinsdate, D., and Cosertor, J.W. 1984. Electron microscopy of
bacteria involved in the digestion of plant walls. Journal Of Animal Feed Science and
Technology. 10: 93-120. 9. Danesh Mesdaran, M., Tahmasbi, A.M., and Vakili, A.R. 2011. Digestion and Metabolism in
Ruminants. Ferdowsi University of Mashhad Publication, 261. (In Persian) 10. Faichney, G.J., Teleki, E., and Brown, G.H. 2004. Effect of physical form of lucene hay on
digestion and rate of passage in sheep. Australian Journal of Agricultural Research. 55:
1253-1262. 11. Ghoorchi, T., and Dosti, F. 1394. Evaluation of the activity of cellulase enzymes in rumen
fluid in fattening lambs slaughtered in slaughterhouse. Final report of Gorgan University of
Agricultur and Natural Resources. 33. (In Persian) 12. Harris, L.E. 1970. Nutrition research techniques for domestic and wild animals. Vol. 1. Utah
State University, Logon, Utah. USA.
13. Hristov, A.N., Ivan, M., Rode, L.M., and McAllister, T.A. 2001. Fermentation
characteristics and ruminal ciliate protozoal populations in cattle fed medium- or highconcentrate
barley-based diets. Journal of Animal Science. 79: 515–524. 14. Hristov, A.N., McAllister, T.A., and Cheng, K.J. 1999. Effect of diet, digesta processing,
freezing and extraction procedure on some polysaccharide degrading activities of ruminal
contents. Canadian Journal of Animal Science. 79: 73-81. 15. Hungate, R.E. 1996. The Rumen and its Microbes. Academic Press, New Yourk, USA. 533.
16. Kamra, D.N., Agarwal, N., and McAllister, T.A. 2010. Screening for compounds enhancing
fiber degradation. In: Vercoe P.E, Makkar H.P.S. Schlink A.C. (Eds.), In vitro Screening of
Plant Resources for Extranutritional Attributes in Ruminants: Nuclear and Related
Methodologies. IAEA, Dordrecht, the Netherlands. 85–107. 17. Kamra, D.N., Saha, S., Bhatt, N., Chaudhary, L.C., and Agarwal, N. 2003. Effect of diet one
nzyme profile, biochemical changes and in sacco degradability of feeds in the rumen of
buffalo. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 16: 374–379. 18. Karimizadeh, E., Chaji, M., and Mohammadabadi, T. 2017. The effects of Journal physical
form of diet on nutrient digestibility. Rumen fermentation,rumination, growth performance
and protozoa population of finishing lambs. Journal Of Animal Nutrition. 3(2): 139-144.
19. Leedle, J.A.Z., Barsuhn, I., and Hespell, R.B. 1986. Postprandial trends in estimated ruminal
digesta polysaccharides and their relation to changes in bacterial groups and rumen fluid
characteristics. Journal of Animal Science. 62: 789-803. 20. Lowry, O.H., Rosebrough, N.J., Farr, A.L., and Randall, R.J. 1951. Protein measurement
with the Pholin-phenol reagent. Journal of Biological Chemistry. 193: 262-275.
21. Martin, C., and Michalet-Doreau, B. 1995. Variations in mass and enzyme activity of rumen
microorganisms: Effect of barley and buffer supplements. Journal of Agricultural Science.
67: 407–413. 22. Miller, J.L. 1959. Modified DNS method for reducing sugars. Analytical Chemistry. 31:
426–429. 23. Minato, H., Endo, A., Higuchi, M., Ootomo, Y., and Uemura, T. 1966. Ecological treatise on
the rumen fermentation.1.The fractionation of bacteria attached to the rumen digesta solids.
Journal of General and Applied Microbiology. 12: 39-53. 24. Mirmohammadi, D. 2013. Effect of physical form in diets with and without broiler litter on
the performance of fattening lambs. M.Sc. Thesis, Tarbiat Modares University. (In Persian) 25. Munasik, C., Sutrisno, I., Anwar, S., and Prayitno, S. 2013. Physical Characteristics of
Pressed Complete Feed for Dairy Cattle. International Journal of Science and engine. 4: 61-
65. 26. Nour, M.S.M., Abusamara, M.T., and Hago, B.E.D. 1999. Experimentally induced lactic
acidosis in Nubian goats clinical. Biochemical and Pathological Investigation. Journal Of
Small Ruminant . 31(1): 7-17. 27. NRC. 2007. National Research Council: Nutrient Requirements of Small Ruminants, Sheep,
Goats, Cervide and New York Camelids. National Academy of Science, Washington, D.C. 28. Owens, F.N., Secrist, D.S., Hill, W.J., and Gill, D.R. 1998. Acidosis in cattle: A Review.
Journal of Animal Science. 76: 275-286. 29. Raghuvansi, S.K.S., Prasad, R., Tripathi, M.K., Mishra, A.S., Chaturvedi, O.H., Mishra, A.
K., Saraswat, B.L., and Jakhmola, R.C. 2007. Effect of complete feed blocks or grazing and
supplementation of lambs on performance, nutrient utilisation, rumen fermentation and
rumen microbial enzymes. Journal Of Animal Science. 1: 221–226. 30. Russel, J.B. 2002. Rumen Microbiology and Its Role in Ruminant Nutrition. J.B. Russell
Publ. Co., Ithaca, NY. 31. Samanta, A.K., Singh, K.K., Das, M.M., Maity, S.B., and Kundu, S.S. 2003. Effect of
complete feed block on nutrient utilisation and rumen fermentation in Barbari goats. Journal
Of Small Ruminant. 48: 95–102.
32. SAS. 2002. Statistical Analysis System: Users Guide, Statistics, version 9.1. SAS Institute.
Carry, N.C., USA.
33. Silva, A.T., Wallace, R.J., and Arskov, E.R. 1987. Use of particle-bound microbial activity
to predict the rate and extent of fibre degradation in the rumen. Brirish Journal of Nutrition.
57: 407-415. 34. Sinclair, L.A., Garnsworthy, P.C., Newbold, J.R., and Buttery, P.J. 1993. Effect of
synchronizing the rate of dietary energy and nitrogen release on rumen fermentation and
microbial protein synthesis in the sheep. Journal of Agricultural Science. 120: 251-263. 35. Wahdo, D.R., and Smith, L.W. 1972. Model of cellulose disappearance from the rumen.
Journal of Dairy Science. 55: 125-129. 36. Wenping, H., and Murphy, M.R. 2004. Statistical evaluation of early and mid-lactation dairy
cow responses to dietary sodium bicarbonate addition. Journal Of Animal Feed Science and
Technology. 119: 43-54. 37. Williams, A.G., Withers, S.E., and Strachan, N.H. 1989. Postprandial variations in the
activity of polysaccharide degrading enzymes in microbial populations from the digesta
solids and liquor fractions of rumen contents. Journal Of Applied Bacteriology. 66: 15-26. 38. Woodward, A., and Reed, J.D. 1997. Nitrogen metabolism of sheep and goats consuming
Acacia brevispica and Sesbania sesban. Journal of Animal Science. 75: 1130-1139. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6,906 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,678 |