
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,276 |
اثر پوشاندن میوه قبل از برداشت بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت انار رقم شیشه کب | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 9، دوره 25، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 139-152 اصل مقاله (336.56 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jopp.2018.13548.2221 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه حامدی سرکمی1؛ فرید مرادی نژاد* 2؛ مهدی خیاط1 | ||
1دانشکده کشاورزی بیرجند | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: انار بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است؛ از اینرو، شدت تابش خورشیدی و دمای بالا در فصول گرم موجب بروز ناهنجاریهای فیزیولوژیکی و افت کیفیت محصول میشود. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، تأثیر زمان پوشاندن میوه (اوایل تیر و مرداد ماه) با رنگهای مختلف کیسههای پارچهای (سفید و قهوهای روشن) بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی میوه انار رقم شیشه کب بود. مواد و روشها: این آزمایش در شهرستان فردوس و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل؛ شاهد (میوه بدون کیسه)، پوشاندن میوه با کیسه سفید در تیر ماه، با کیسه قهوهای روشن در تیر ماه، با کیسه سفید در مرداد ماه و با کیسه قهوهای در مرداد ماه بود. یافتهها: نتایج نشان داد پوشاندن میوه موجب کاهش ترکیدگی میوه شد، بهطوریکه بیشترین درصد ترکیدگی(2/56 درصد) در میوههای شاهد و کمترین میزان در میوههایی که با کیسههای سفید در مردادماه پوشانده شده بودند، (03/7 درصد) مشاهده شد. درصد قهوهای شدن آریل در میوههای کیسه شده افزایش معنیداری نسبت به میوههای بدون کیسه نشان داد، بهطوریکه بیشترین میزان آن در میوههایی که با کیسههای سفید در مردادماه پوشانده شده بودند (13/20 درصد) و کمترین در میوههای بدون کیسه (66/1 درصد) مشاهده گردید. پوشاندن میوه اثر معنیداری بر وزن، حجم و چگالی آبمیوه، وزن تازه پوست و ضخامت پوست در میوههای پوشانده شده نسبت به میوههای کیسه نشده (شاهد) نداشت اما زمان پوشاندن میوه بر وزن و حجم آبمیوه اثر معنیداری داشت. بهطوریکه بیشترین وزن و حجم آبمیوه در میوه هایی که در تیر ماه کیسه شده بودند مشاهده شد. پوشاندن میوه موجب کاهش میزان آنتوسیانین آبمیوه شد. میوههای کیسه نشده (شاهد) بالاترین میزان آنتوسیانین و میوههایی که با کیسه قهوهای روشن در مرداد ماه کیسه شدند کمترین میزان آنتوسیانین را داشتند. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین درصد فعالیت آنتیاکسیدانی مربوط به میوههای بدون کیسه و کمترین آن در میوههایی که با کیسه قهوهای روشن در مرداد ماه کیسه شدند بود. نتیجهگیری: کیفیت خوب محصول به وسیله کاهش میزان ترکیدگی میوه بهبود می یابد که این امر قیمت محصول و بازارپسندی آن را افزایش میدهد. از سوی دیگر میوههای ترک خورده برای بازار نامناسب هستند و انبارمانی پایینی دارند جالب اینکه پوشاندن میوه توانست تا حدودی این عارضه را کاهش دهد. اگر چه در این پژوهش میزان آنتوسیانین و آنتیاکسیدان که از مهمترین شاخصهای تغذیهای و دارویی انار محسوب میشوند، تحت تأثیر دمای بالا و تابش کم، کاهش یافت. با وجود این، میتوان با انتخاب مناسب و دقیق نوع کیسه، رنگ کیسه و زمان انجام پوشاندن میوه و همچنین تعیین زمان حذف کیسه قبل از برداشت، علاوه بر داشتن کیفیت ظاهری خوب و مطلوب، بلکه کیفیت تغذیهای و دارویی مناسب دست یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیدگی؛ قهوهای شدن آریل؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ آنتوسیانین | ||
مراجع | ||
1.Abbasi, N.A., Chaudhary, M.A., Ali, M.I., Hussain, A. and Ali, I. 2014. On tree fruit bagging influences quality of Guava harvested at different maturity stages during summer. Int. J. Agric. Biol. 16: 3. 543-549. 2.Chen, L.S., Li, P. and Cheng, L. 2008. Effects of high temperature coupled with high light on the balance between photooxidation and photoprotection in the sun-exposed peel of apple. Planta. 228: 745-756. 3.Chen, C.S., Zhang, D., Wang, Y.Q., Li, P.M. and Ma, F.W. 2012. Effects of fruit bagging on thecontents of phenolic compounds in the peel and flesh of ‘Golden Delicious’, ‘Red Delicious’, and ‘Royal Gala’ apples. Sci. Hort. 142: 68-73. 4.Chuah, A.M., Lee, Y.C., Yamaguchi, T., Takamura, H., Yin, L.J. and Matoba, T. 2008. Effect of cooking on the anthioxidant properties of coloured peppers. Food Chem. 111: 20-28. 5.Chundawat, B.S., Singh, H.K. and Gupta, O.P. 1978. Effect of different methods of ripening in guava (Psidium guajava L.) on quality of fruits. Haryana. J. Hort. Sci. 7: 28-30. 6.Ding, Q., Han, M.Y. and Tian, Y.M. 2004. Effect of bagging on nectarine fruit quality and fruit cracking. J. North. Sci. Tech. Univ. Agric. Fores. (Natural Science Edition). 32: 9. 81-83. 7.Dixon, R.A. and Paiva, N.L. 1995. Stress-induced phenylpropanoid metabolism. Plant Cell. 7: 1085-1097. 8.Ehteshami, S., Sari-Khani, H., Ershadi, A. and Amiri-Pariyan, J. 2015. Effect of bagging on some of quality characteristics of fruit and reduce sunburn pomegranate cv. Robab-Neyriz. Int. J. Hort. Sci. Technol. 45: 4. 353-360. (In Persian) 9.Fallahi, E., Colt, W.M., Baird, C.R., Fallahi, B. and Chun, I.J. 2001. Influence of nitrogen and bagging on fruit quality and mineral concentrations of ‘BC-2 Fuji’ apple. Sci. Hort. 11: 3. 462-466. 10.Gao, Q.H., Wu, P.T., Liu, J.R., Wu, C.S., Parry, J.W. and Wang, M. 2011. Physico-chemical properties and antioxidant capacity of different jujube (Ziziphus jujuba Mill.) cultivars grown in loess plateau of China. Sci. Hort. 130: 67-72. 11.Gil, M. and Tomas, B. 2000. Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing. J. Agric. Food Chem. 48: 4581-4589. 12.Giusti, M.M. and Wrolstad, R.E. 2003. Acylated anthocyanins from edible sources and their application in food systems. Biochem. Eng. J. 14: 217-225. 13.Gould, K., Davies, K. and Winefield, C. 2008. Anthocyanins: Biosynthesis, Functions, and Applications: Springer Science & Business Media. 14.Gulen, H. and Eris, A. 2004. Effect of heat stress on peroxidase activity and total protein content in strawberry plants. Plant Sci. J. 166: 3. 739-744. 15.Hetherington, S.E. 1997. Profiling photosynthetic competence in mango fruit. Sci. Hort. 72: 755-763. 16.Hudima, M. and Stamper, F. 2011. Effect of fruit bagging on quality of ‘Conference’ pear (Pyrus communis L.). Eur. J. Hort. Sci. 76: 410-414. 17.Hwang, A., Huang, K. and Hsu, S. 2004. Effect of bagging with black paper on coloration and fruit quality of Ruby'grapefruit. J. Agric. Res. Chin. 53: 4. 229. 18.Jalikop, S.H., Venugopalan, R. and Kumar, R. 2010. Association of fruit traits and aril browning in pomegranate (Punica granatum L.). Euphytica. 174: 1. 137-141. 19.Ju, Z. 1998. Fruit bagging, a useful method for studying anthocyanin synthesis and gene expression in apples. Sci. Hort. 77: 155-164. 20.Ju, Z.G., Yuan, Y.B., Liou, C.L. and Xin, S.H. 1995. Relationships among phenylalanine ammonia-Iyase activity, simple phenol concentrations and anthocyanin accumulation in apple. Sci. Hort. 61: 3. 215-226. 21.Kafi, M., Borzuii, A., Salehi, M., Kamandi, A., Masumi, A. and Nabati, J. 2009. Physiological Environment Stresses in Plants. Jihad University Press. Mashhad. 244p. 22.Kim, Y.K., Kang, S.S., Cho, K.S. and Jeong, S.B. 2010. Effects of bagging with different pear paper bags on the color of fruit skin and qualities in “Manpungbae”. Int. J. Hort. Sci. Technol. 28: 36-40. 23.Kumar, G.N.M. 1990. Pomegranate. In: Fruit of tropical and subtropical origin. Nagy, Show and Werdowski (eds). Florida Science Source, Inc., Florida, Pp: 328-347. 24.Kumar, R., Bakshi, P. and Srivastava, J.N. 2010. Fruit Cracking: A Challenging Problem of Fruit Industry. Krishi Sandesh. 25.Lima, A.D.J.B., Alvarenga, Â.A., Malta, M.R., Gebert, D. and Lima, E.B.D. 2013. Chemical evaluation and effect of bagging new peach varieties introduced in southern Minas Gerais–Brazil. Food Sci. Technol. 33: 3. 434-440. 26.Ma, Y.H., Ma, F.W., Zhang, J.K., Li, M.J., Wang, Y.H. and Liang, D. 2008. Effects of high temperature on activities and gene expression of enzymes involved in ascorbate–glutathione cycle in apple leaves. Plant Sci. 175: 761-766. 27.Mavlyanov, S., Islambekov, S., Karimdzhanov, A. and Ismailov, A. 1997. Polyphenols of pomegranate peels show marked anti-tumor and anti-viral action. Khim Prir Soyedin. 33: 124-126. 28.Mayer, A.M. 1986. Polyphenol oxidases in plants-recent progress. Phytochemistry. 26: 1. 11-20. 29.Mohseni, A. 2010. Pomegranate (production manual). Nashre-Akhar Publication. Tehran. 216p. 30.Murata, M., Haruta, M., Murai, N., Tanikawa, N., Nishimura, M., Homma, S. and Itoh, Y. 2000. Transgenic apple (Malus × domestica) shoot showing low browning potential. J. Agric. Food Chem. 48: 11. 5243-5248. 31.Murray, X.J., Holcroft, D.M., Cook, N.C. and Wand, S.J. 2005. Postharvest quality of ‘Laetitia’ and ‘Songold’ (Prunus salicina Lindell) plums as affected by preharvest shading treatments. Postharvest Biol. Technol. 37: 1. 81-92. 32.Niu, T.Q., Zhang, H.R., Li, M.L. and Hao, Y.Y. 2003. Influences on fruit quality under the microenvironment of bagging and analysis about its mechanism. J. Shanxi Agric. Uni. 23: 255-259. (In Chinese with an English abstract) 33.Oosthuizen, J.H. 1989. Is covering of litchi clusters worthwhile? Information Bulletin Citrus and Subtropical Fruit Research Institute. 199: 10-12. 34.Opara, L.U., Studman, C.J. and Banks, N.H. 1997. Fruit skin splitting and cracking. Hort. Rev. 19: 217-261. 35.Padmavathamma, A.S. and Hulamani, N.C. 1996. Studies on the effect of fruit bagging on size, quality and color development of pomegranate (Punica granatum L.). J. Res. Angrau. 24: 96-99. 36.Peet, M.M. 1992. Fruit cracking in tomato. Hort. Technol. 2: 216-223. 37.Sairam, R.K., Srivastava, G.C. and Saxena, D.C. 2000. Increased antioxidant activity under elevated temperatures: a mechanism of heat stress tolerance in wheat genotypes. Plant Biol. 43: 245-251. 38.Sarkhosh, A., Zamani, Z., Fatahi, R. and Ebadi, A. 2006. RAPD markers reveal polymorphism among some Iranian pomegranate (Punica granatum L.) genotypes. Sci. Hort. 111: 24-29. 39.Saure, M.C. 1990. External control of anthocyanin formation in apple. Sci. Hort. 42: 181-218. 40.Sharma, R.R., Pal, R.K., Sagar, V.R., Parmanick, K.K., Paul, V., Gupta, V.K., Kumar, K. and Rana, M.R. 2014. Impact of pre-harvest fruit-bagging with different coloured bags on peel colour and the incidence of insect pests, disease and storage disorders in ‘Royal Delicious’ apple. J. Hort. Sci. Biotech. 89: 6. 613-618. 41.Sharma, R.R., Singh, D. and Singh, R. 2009. Biological control of postharvest diseases of fruits and vegetables by microbial antagonists. Biol. Cont. 50: 205-221. 42.Shivashankar, S., Singh, H. and Sumathi, M. 2012. Aril browning in pomegranate (Punica granatum L.) is caused by the seed. Curr. Sci. 103: 1. 26-28. 43.Son, I.C. and Lee, C.H. 2008. The effects of bags with different light transmittance on the berry cracking of grape Kyoho. Hort. Environ. Biotech. 49: 98-103. 44.Taiz, L. and Zeiger, A. 2001. Plant physiology. Publishing Research, Mashhad, Volume I and II. 45.Tarara, M.J., Lee, J., Spayd, S.E. and Scagel, C.F. 2008. Berry temperature and solar radiation alter acylation, proportion and concentration of anthocyanins in Merlot grapes. Am. J. Enol. Vitic. 59: 235-247. 46.Turkmen, N., Sari, F. and Veliglu, Y.S. 2005. The effect of cooking methods on total phenolics and antioxidant activity of selected green vegtables. Food Chem. 93: 713-718. 47.Viuda-Martos, M., Fernandez-Lopez, J. and Perez-Alvarez, J.A. 2010. Pomegranate and its many functional components as related to human health: A Review. Comp. Rev. Food Sci. Food Saf. 9: 635-654. 48.Xie, R.J., Zheng, L., Jing, L., He, S.L., Xi, W.P., Lu, Q., Yi, S.L., Zheng, Y.Q. and Deng, L. 2013. The effect of cultivar and bagging on physicochemical properties and anti-oxidant activity of three sweet orange cultivars (Citrus sinensis (L.) Osbeck). J. Agric. Environ. Sci. 13: 139-147. 49.Xu, H.X., Chen, J.W. and Xie, M. 2010. Effect of different light transmittance paper bags on fruit quality and anti-oxidant capacity in loquat. J. Sci. Food. Agric. 90: 1783-1788. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 562 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 410 |