
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,608,250 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,921 |
ارزیابی خصوصیات فیلم دولایه آگار/ کازئینات سدیم حاوی نانوذرات اکسید روی | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 41-51 اصل مقاله (308.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2018.13855.1402 | ||
نویسندگان | ||
زهرا غفوری آهنگر1؛ پرستو پورعاشوری* 2؛ سید مهدی اجاق3؛ بهاره شعبان پور4 | ||
1گروه اموزشی فراوری محصولات شیلاتی-دانشکده شیلات و محیط زیست-دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان. گرگان-ایران | ||
2استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی- دانشکده شیلات و محیط زیست- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. گرگان- ایران | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به بررسی اثر افزودن نانواکسید روی بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ظاهری فیلمهای دولایه آگار/کازئینات سدیم پرداخته است. نانوذرات اکسید روی در غلظتهای مختلف (5/0، 1 و 2 درصد وزنی) به ماتریس پلیمری کازئینات سدیم در فیلم دولایه افزوده شد. خواص مکانیکی، رطوبت و حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، درصد جذبآب، خواص رنگی و شفافیت فیلمها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن 2 درصد اکسید روی به فیلم دولایه باعث کاهش بیش از 32 درصد نفوذپذیری نسبت به بخار آب در فیلمهای تولیدی شد. نرخ جذبآب و میزان حلالیت نیز با افزایش مقدار اکسید روی کاهش یافت. مقاومت کششی فیلم دولایه با افزایش غلظت اکسید روی تا 2 درصد، از 05/26 مگاپاسکال به 48/41 مگاپاسکال افزایش یافت ولی ازدیاد طول در نقطه شکست با افزایش غلظت نانوذره تا 1 درصد، روند افزایشی داشت. با افزایش غلظت نانوذرات اکسید روی به 2 درصد، خاصیت نفوذپذیری نور کاهش و کدورت فیلمهای تولیدی افزایش یافت | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم دولایه؛ آگار؛ کازئینات سدیم؛ نانواکسید روی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1. Abdollahi, M., Rezaei, M., and Farzi, G. 2012. A novel active bionanocomposite film incorporatingrosemary essential oil and nanoclay into chitosan. Journal of Food Engineering, 111(2): 343-350. 2. Abdollahi, M., Alboofetileh, M., Rezaei, M., and Behrooz, R. 2013. Comparing physico-mechanical andthermal properties of alginate nanocomposite films reinforced with organic and/or inorganic nanofillers. Food Hydrocolloids, 32(2): 416-424. 3. Adame, D., and Beall, G.W. 2009. Direct measurement of the constrained polymer region inpolyamide/clay nanocomposites and the implications for gas diffusion. Applied Clay Science, 42(3): 545552. 4. Arancibia, M., Giménez, B., López- Caballero, M.E., Gómez-Guillén, M.C., and Montero, P. 2014.Release of cinnamon essential oil from polysaccharide bilayer films and its use for microbial growthinhibition in chilled shrimps. LWT-Food Science and Technology, 59(2), 989-995. 5. ASTM. 2002a. Standard test methods for tensile properties of thin plastic sheeting, D882-91. Annualbook of ASTM, American Society for Testing and Material. Philadelphia, PA. 6. ASTM. 2002b. Standard test methods for tensile properties of thin plastic sheeting, D882-91. Annualbook of ASTM, American Society for Testing and Material. Philadelphia, PA. 7. Atarés, L., Bonilla, J., and Chiralt, A. 2010. Characterization of sodium caseinate-based edible filmsincorporated with cinnamon or ginger essential oils. Journal of Food Engineering, 100(4): 678-687. 8. Baldwin, E.A., Hagenmaier, R., and Bai, J. (Eds.). 2011. Edible coatings and films to improve food quality. CRC Press. 9. De Lacey, A.L., López-Caballero, M.E., and Montero, P. 2014. Agar films containing green tea extractand probiotic bacteria for extending fish shelf-life. LWT-Food Science and Technology, 55(2): 559-564. 10. Emiroğlu, Z.K., Yemiş, G.P., Coşkun, B.K., and Candoğan, K. 2010. Antimicrobial activity of soy ediblefilms incorporated with thyme and oregano essential oils on fresh ground beef patties. Meat science, 86(2): 283-288. 11. Espitia, P.J.P., Soares, N.D.F.F., Teófilo, R.F., dos Reis Coimbra, J.S., Vitor, D.M., Batista, R.A., and Medeiros, E.A.A. 2013. Physical– mechanical and antimicrobial properties of nanocomposite filmswith pediocin and ZnO nanoparticles. Carbohydrate polymers, 94(1): 199-208. 12. Fabra, M.J., Talens, P., and Chiralt, A. 2010. Water sorption isotherms and phase transitions of sodiumcaseinate– lipid films as affected by lipid interactions. Food hydrocolloids, 24(4): 384-391. 13. Ghanbarzadeh, B., Musavi, M., Oromiehie, A.R., Rezayi, K., Rad, E.R., and Milani, J. 2007. Effect ofplasticizing sugars on water vapor permeability, surface energy and microstructure properties of zein films.LWT-Food Science and Technology, 40(7): 1191- 1197. 14. Gómez-Estaca, J., López de Lacey, A., Gómez-Guillén, M.C., López-Caballero, M.E., & Montero, P.2009. Antimicrobial activity of composite edible films based on fish gelatin and chitosan incorporatedwith clove essential oil. Journal of Aquatic Food Product Technology, 18(1-2), 46-52. 15. Gómez-Estaca, J., López de Lacey, A., López-Caballero, M.E., Gómez-Guillén, M.C., and Montero, P. 2010. Biodegradable gelatin–chitosan films incorporated with essential oils as antimicrobial agents forfish preservation. Food Microbiology, 27(7): 889-896. 16. Han, J.H., and Gennadios, A. 2005. Edible films and coatings: A review. Innovations in food packaging. Food science and technology international series London: Elsevier., Pp: 239–259. 17. Ibrahim, M.M., El-Zawawy, W.K., and Nassar, M.A. 2010. Synthesis and characterization of polyvinylalcohol/nanospherical cellulose particle films. Carbohydrate Polymers, 79(3): 694-699. 18. Iturriaga, L., Olabarrieta, I., and de Marañón, I.M. 2012. Antimicrobial assays of natural extracts and theirinhibitory effect against Listeria innocua and fish spoilage bacteria, after incorporation into biopolymeredible films. International journal of food microbiology, 158(1): 58-64. 19. Yu, J., Yang, J., Liu, B., and Ma, X. 2009. Preparation and characterization of glycerol plasticized-peastarch/ZnO– carboxymethylcellulose sodium nanocomposites. Bioresource Technology, 100(11): 28322841. 20. Krochta, J.M., Pavlath, A.E., and Goodman, N. 1990. Edible films from casein-lipid emulsions for lightlyprocessed fruits and vegetables. Engineering and food, 2: 329-340. 21. Lavorgna, M., Piscitelli, F., Mangiacapra, P., and Buonocore, G.G. 2010. Study of the combined effect ofboth clay and glycerol plasticizer on the properties of chitosan films. Carbohydrate Polymers, 82(2): 291- 298. 22. Letendre, M., D'aprano, G., Lacroix, M., Salmieri, S., and St-Gelais, D. 2002. Physicochemical propertiesand bacterial resistance of biodegradable milk protein films containing agar and pectin. Journal ofagricultural and food chemistry, 50(21): 6017-6022. 23. Li, L.H., Deng, J.C., Deng, H.R., Liu, Z.L., and Li, X.L. 2010. Preparation, characterization andantimicrobial activities of chitosan/Ag/ZnO blend films. Chemical Engineering Journal, 160(1): 378-382. 24. Lin, W., Xu, Y., Huang, C.C., Ma, Y., Shannon, K.B., Chen, D.R., and Huang, Y.W. 2009. Toxicity ofnano-and microsized ZnO particles in human lung epithelial cells. Journal of Nanoparticle Research, 11(1): 25-39. 25. Ma, X., Chang, P.R., Yang, J., and Yu, J. 2009. Preparation and properties of glycerol plasticized-peastarch/zinc oxide-starch bionanocomposites. Carbohydrate polymers, 75(3): 472-478. 26. Marvizadeh, M.M., Nafchi, A.M., and Jokar, M. 2014. Improved physicochemical properties of tapiocastarch/bovine gelatin biodegradable films with zinc oxide nanorod. Journal of Chemical Health Risks, 4(4). 27. Marvizadeh, M.M., Oladzadabbasabadi, N., Nafchi, A.M., and Jokar, M. 2017. Preparation andcharacterization of bionanocomposite film based on tapioca starch/bovine gelatin/nanorod zinc oxide. International Journal of Biological Macromolecules, 99: 1-7. 28. Mu, C., Guo, J., Li, X., Lin, W., and Li, D. 2012. Preparation and properties of dialdehyde carboxymethylcellulose crosslinked gelatin edible films. Food Hydrocolloids, 27(1): 22-29. 29. Nafchi, A.M., Alias, A.K., Mahmud, S., and Robal, M. 2012. Antimicrobial, rheological, andphysicochemical properties of sago starch films filled with nanorod-rich zinc oxide. Journal of foodengineering, 113(4): 511-519. 30. Pantani, R., Gorrasi, G., Vigliotta, G., Murariu, M., and Dubois, P. 2013. PLAZnO nanocomposite films: Water vapor barrier properties and specific end-use characteristics. European Polymer Journal, 49(11): 3471-3482. 31. Pereda, M., Amica, G., Rácz, I., and Marcovich, N.E. 2011. Preparation and characterization of sodiumcaseinate films reinforced with cellulose derivatives. Carbohydrate Polymers, 86(2): 1014-1021. 32. Phan, T.D., Debaufort, F., Voilley, A., and Luu, D. 2009. Biopolymer interactions affectthe functionalproperties of edible films based on agar, cassava and arabinoxylanblends. Journal of Food Engineering, 90: 548-558. 33. Rešček, A., Kratofil Krehula, L., Katančić, Z., and Hrnjak-Murgić, Z. 2015. Active bilayer PE/PCL filmsfor food packaging modified with zinc oxide and casein. Croatica Chemica Acta, 88(4): 461-473. 34. Rhim, J.W., and Ng, P.K. 2007. Natural biopolymer-based nanocomposite films for packagingapplications. Critical reviews in food science and nutrition, 47(4): 411-433. 35. Rhim, J.W. 2011. Effect of clay contents on mechanical and water vapor barrier properties of agar-basednanocomposite films. Carbohydrate polymers, 86(2): 691-699. 36. Rouhi, J., Mahmud, S., Naderi, N., Ooi, C.R., and Mahmood, M.R. 2013. Physical properties of fishgelatin-based bio-nanocomposite films incorporated with ZnO nanorods. Nanoscale research letters, 8(1): 364. 37. Tunc, S., Angellier, H., Cahyana, Y., Chalier, P., Gontard, N., and Gastaldi, E. 2007. Functional propertiesof wheat gluten/montmorillonite nanocomposite films processed by casting. Journal of MembraneScience, 289(1): 159-168. 38. Tunç, S., and Duman, O. 2010. Preparation and characterization of biodegradable methylcellulose/montmorillonite nanocomposite films. Applied Clay Science, 48(3): 414-424. 39. Savadekar, N.R., and Mhaske, S.T. 2012. Synthesis of nano cellulose fibers and effect on thermoplasticsstarch based films. Carbohydrate polymers, 89(1): 146-151. 40. Shankar, S., and Rhim, J.W. 2017. Preparation and characterization of agar/lignin/silver nanoparticlescomposite films with ultraviolet light barrier and antibacterial properties. Food Hydrocolloids, 71: 76- 84. 41. Sothornvit, R., and Krochta, J.M. 2001. Plasticizer effect on mechanical properties of β-lactoglobulinfilms. Journal of Food Engineering, 50(3): 149-155. 42. Vejdan, A., Ojagh, S.M., Adeli, A., and Abdollahi, M. 2016. Effect of TiO2 nanoparticles on the physicomechanical and ultraviolet light barrier properties of fish gelatin/agar bilayer film. LWT-Food Science andTechnology, 71: 88-95. 43. Wu, Y., Geng, F., Chang, P.R., Yu, J., and Ma, X. 2009. Effect of agar on the microstructure andperformance of potato starch film. Carbohydrate Polymers, 76(2): 299-304. 44. Yu, J., Yang, J., Liu, B., and Ma, X. 2009. Preparation and characterization of glycerol plasticized-peastarch/ZnO– carboxymethylcellulose sodium nanocomposites. Bioresource Technology, 100(11): 28322841. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 523 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 423 |