
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,558 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,808 |
شناسایی موانع راه اندازی کسب و کارهای کشاورزی ارگانیک در ایران | ||
مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 10، شهریور 1397، صفحه 105-123 اصل مقاله (639.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jead.2018.15299.1342 | ||
نویسندگان | ||
میثم مدرسی1؛ محسن فرهادی نژاد* 2؛ مائده ده نمکی3 | ||
1گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
2گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان،سمنان، ایران | ||
3دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان | ||
چکیده | ||
امروزه بخش کشاورزی در جهت برطرف نمودن نیاز روزافزون مایحتاج غذایی به دلیل رشد سریع جوامع بشری با گسترش علوم و فناوریهای جدید، تولیدات خود را به صورت کمی افزایش داده است. اما این افزایش تولید باعث ایجاد مشکلات زیستمحیطی، تخریب و آلودهشدن منابع آب و خاک و بروز بیماریهای مختلف گردیده. در خصوص حل این مشکلات، کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از نظامهای کشاورزی پایدار مطرح میگردد. اما با وجود مزایای فراوان، راهاندازی کشاورزی ارگانیک در بین کشاورزان با موانع فراوانی مواجه میباشد. پژوهش حاضر به شناسایی موانع راهاندازی کسب و کارهای کشاورزی ارگانیک پرداخته است. در این راستا از روش پژوهش کیفی و انجام 12 مصاحبه عمیق با تولیدکنندگان محصولات ارگانیک استفاده شد. همچنین تحلیل مصاحبهها از طریق کدگذاری باز و محوری صورتگرفت. یافتههای تحقیق نشان داد که از دیدگاه تولیدکنندگان محصولات ارگانیک مورد مطالعه موانعی مانند: مالی، قانونی و اداری، زیربنایی و حمایتی، آموزشی، نگرشی و فرهنگی، شخصی، بازار و محیطکار و موانع مرتبط با تولید وجود دارد که در پایان پیشنهاداتی در خصوص اهمیت راهاندازی و حفظ و حراست از کشاورزی ارگانیک ارائه شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
"کشاورزی ارگانیک"؛ "کسب و کارهای کشاورزی"؛ "موانع راه اندازی"؛ "موانع کسب و کار"؛ "موانع کسب و کارهای کشاورزی" | ||
مراجع | ||
1- احسانیفر، ت.، رستمی، ف.، نادری، ن. و رضایی، ب. 1395. بررسی موانع و راهکارهای توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی. نشریه کارآفرینی در کشاورزی، (2): 15-1. 2- امیری، م.، زالی، م. و مجد، م. 1388. بررسی ﻣﺤﺪودﻳﺖهای راهاندازی کسب و کارهای نوظهور. نشریه توسعه کارآفرینی، 1 (3): 81-102. 3- پاسبان، ف. 1395. آنچه جهان را به سمت کشت ارگانیک سوق می دهد/ الزامات توسعه کشت ارگانیک. قابل دسترسی در سایت: http://iana.ir (بازیابی از اینترنت تیرماه 1397). 4- پاکویان، ح. 1391. بررسی و مطالعه کارآفرینی و علل و عوامل ترس از راه اندازی کسب و کارجدید در ایران. کنفرانس ملی کارآفرینی و مدیریت کسب و کارهای دانش بنیان، بابلسر، شرکت پژوهشی طرود شمال. 5- جوادی، ع. و یعقوبی، ج. 1391. ﻣﻮانع تولید محصولات ارگانیک از دیدگاه کارشناسان جهاد کشاورزی. نشریه دانش کشاورزی و تولید پایدار، 1: 68-57 . 6- زالی، م. و رضوی، م. 1387. پژوهشی در زمینه: موانع توسعه کارآفرینی در ایران. تهران: دانشگاه تهران، دانشکده کارآفرینی. 7- شعبانعلی فمی، ح.، قاسمی، ج.، و محمدزاده نصرآبادی، م. 1387. نظامهای کشاورزی پایدار (مروری بر رویکردهای غالب). چاپ 1، موسسه فرهنگی منادی تربیت. تهران. 8- شفیعی، م.، و شقاقی، ع .1382. استراتژی افزایش مشارکت موثر و رقابتی بخش صنایع کوچک و متوسط در توسعه اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران. چاپ 2، موسسه خدمات فرهنگی رسا. تهران. 9- شیری، ن. و پاپ زن، ع .1391. بررسی موانع و مشکلات توسعه کشاورزی ارگانیک. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی، 1، (1): 126-113. 10- عربی، ا. 1394. بررسی موانع راهاندازی کسب و کارهای جدید. فصلنامه اقتصاد، کار و جامعه، (179): 71-52. 11- کریمی، ا.، صدیقی، ح. و بابایی، ع. 1389. بررسی موانع پیش برد کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی. مجله تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، (2): 242-231. 12- کریمی، س. 1396. کشاورزی ارگانیک، فرصتی برای کشاورزی ارگانیک. نشریه کارآفرینی در کشاورزی، (3): 23-13. 13- کیانی، غ. و لیاقتی، ه .1387. تحلیل شرایط اقتصادی تبدیل کشاورزی رایج به کشاورزی ارگانیک با استفاده از مدل برنامهریزی خطی پویا. مجموعه مقالات دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی، گرگان. 14- مردای، ژ.، حیدری، ح.، عزیزی، م. و یعقوبی فرانی، ا. 1390. تحلیل جایگاه کشاورزی ارگانیک بهعنوان بستر توسعه پایدار کشاورزی. مجموعه مقالات دومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی، همدان، دانشگاه بو علی سینا. 15- هاشمینژاد، آ. و رضوانفر، ا. 1389. بررسی موانع و مشکلات کشاورزی ارگانیک از دیدگاه تولیدکنندگان محصولات ارگانیک شهرستان روانسر استان کرمانشاه. مجموعه مقالات شفاهی اولین کنگره چالشهای کود در ایران: نیم قرن مصرف کود، 10 و 12 اسفند ماه. 16- هیئت استانداردهای ملی ارگانیک آمریکا. 2005. به نقل از انجمن ارگانیک ایران. قابل دسترسی در سایت: www.iranorganic.org (بازیابی از اینترنت تیرماه 1397). 17.World Bank Group. 2017. available at: www.worldbank.org/en/country/iran )retrieved august 2018 .(
18.IFOAM. 2008. Definition of Organic Agriculture. Available at: www.ifoam.org )retrieved august 2018.(
19.Khaledi, M., Gray, R., Weseen, S., and Sawyer, E. 2007. Assessing the Barriers to Conversion to Organic Farming: An Institutional Analysis, Department of Agricultural Economics University of Saskatchewan.
20.Salazar, R.C. 2005. Social and institutional opportunities and constraints of organic agriculture in the Philippines, Stuttgat - Hohenheim, October 11-13.
21.Sharifi, O., Sadati, S.A., Rostami, F., Sadati, S.A., Mohamadi, Y., and Taher Tolou Del, p. 2010. Barriers to conversion to organic farming: A case study in Babol County in Iran, African Journal of Agricultural Research. 5(16): 2260- 2267.
22.Sterrett, S., Groover, G.E., Taylor, D.B., and Mundy K. 2005. Describing Organic Agriculture Production in Virginia Results of the 2004 Farm Survey Virginia,s Rural Economic Analysis Program, Department of Agricultural and Applied Economics, College of Agriculture and Life Sciences, Virginia Tech. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 921 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,048 |