
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,623,877 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,213,499 |
اثر عصاره الکلی ضایعات چای سبز بر تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 8، دوره 6، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 101-116 اصل مقاله (483.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2017.13235.1550 | ||
نویسندگان | ||
محمد ناصحی* 1؛ نورمحمد تربتی نژاد2؛ مرتضی رضایی3؛ تقی قورچی1 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2سردبیر مجله پژوهشهای نشخوارکنندگان/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: تجزیه شدن پروتئین جیره در شکمبه نشخوارکنندگان اغلب موجب هدر رفتن آن در حیوانات پرتولید میگردد. بدین منظور محافظت از پروتئین در حیوانات پرتولید که نیاز پروتئینی آنها از ساخت پروتئین میکروبی قابل تامین نیست، ضروری میباشد. بنابراین پژوهش حاضر جهت بررسی اثر سطوح مختلف عصاره ضایعات چای سبز بر تجزیهپذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای ماده خشک و پروتئین خام کنجاله سویا انجام گرفته است. مواد و روشها: بهمنظور عصارهگیری از ضایعات چای سبز، از یک حلال با نسبت 10 میلیلیتر متانول، 10 میلیلیتر اتانول و 80 میلیلیتر آب مقطر در هر 100 میلیلیتر استفاده شد. کنجاله سویا با سطوح صفر (شاهد)، 5، 10، 15 و 20 درصد ماده خشک با عصاره حاصل عملآوری گردید. تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام با استفاده از 2 راس گاو نر تالشی به روش کیسههای نایلونی در ساعات صفر، 2، 4، 6، 8، 12، 24 و 48 ساعت و قابلیت هضم رودهای آن به روش برونتنی اندازهگیری شد. یافتهها: عملآوری در تمامی ساعات انکوباسیون مقدار تجزیهپذیری ماده خشک کنجاله سویا را بهطور معنیداری کاهش داد (05/0 >P). پس از 48 ساعت انکوباسیون تجزیهپذیری پروتئین خام تیمارهای عملآوری شده با سطوح 5 و 10 درصد تفاوت آماری معنیداری با تیمار شاهد نداشت (05/0 >P) اما سطوح 15 و 20 درصد عصاره بهطور قابل توجهی تجزیهپذیری پروتئین خام را نسبت به تیمار شاهد کاست (05/0 >P). بخش سریع تجزیه ماده خشک کنجاله سویا در تیمارهای عملآوری شده با سطوح 15 و 20 درصد عصاره بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0 >P). بخش سریع تجزیه پروتئین خام در کلیه سطوح عملآوری نسبت به تیمار شاهد کاهش معنیداری پیدا کرد (05/0 >P). بخش کند تجزیه و پتانسیل تجزیهپذیری ماده خشک در تیمارهای عملآوری شده نسبت به تیمار شاهد بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0 >P). بخش کند تجزیه پروتئین خام در تیمارهای شاهد و عملآوری شده با 5 و 10 درصد عصاره تفاوت معنیداری با هم نداشتند، اما سطوح 15 و 20 درصد عصاره مقدار این بخش را نسبت به تیمار شاهد بهطور قابل توجهی کاهش داد (05/0 >P). نرخ ثابت تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری با هم نداشتند. تجزیهپذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام (در سرعتهای عبور 2، 5 و 8 درصد) در اثر عملآوری کاهش یافت (05/0 >P). قابلیت هضم رودهای ماده خشک تیمارهای عملآوری شده با سطوح 5 و 10 درصد عصاره بهطور معنیداری از سایر تیمارهای آزمایشی بیشتر بود ولی سطح 20 درصد عصاره منجر به کاهش آن شد (05/0 >P). قابلیت هضم رودهای پروتئین خام نیز در تیمارهای عملآوری شده با 5 و 10 درصد عصاره از سایر تیمارها بیشتر بود اما عملآوری با 20 درصد عصاره منجر به کاهش آن گردید (05/0 >P). نتیجهگیری: عملآوری کنجاله سویا با عصاره ضایعات چای سبز میتواند موجب کاهش تجزیهپذیری شکمبهای آن گردد. با توجه به نتایج حاصل از اندازهگیری قابلیت هضم رودهای ماده خشک و پروتئین خام، سطوح 5 و 10 درصد عصاره ضایعات چای سبز موجب بهبود جذب رودهای کنجاله سویا شده و میتواند برای محافظت از پروتئین خام آن در مقابل تجزیهپذیری شکمبهای مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین خام؛ تانن؛ ضایعات چای سبز؛ کیسه های نایلونی | ||
مراجع | ||
1. Al-Saiady, M.Y. 2010. Effect of probiotic bacteria on immunoglobulin G concentration and other blood components of newborn calves. Journal of Animal and Veterinary Advances. 9(3): 604-609. 2. Augenlich, L.H., Anthony, G.M. and Church, T.L. 1999. Short-chain fatty acid metabolism, apoptosis, and Apcinitiated tumorigenesis in mouse gastrointestinal mucosa. Journal of Cancer Research. 59: 6005-6009. 3. Byappanahalli, M.N., Nevers, M.B., Korajkic, A., Staley, Z.R. and Harwood, V.J. 2012. Enterococci in the environment. Microbiology and Molecular Biology Reviews. 76(4): 685- 706. 4. Chirase, N., Greene, L. W., McCollum, F.T., Auvermann, B.W. and Cole, N. A. 2000. Effect of Bovipro on performance and serum metabolites concentrations of beef steers. American Society of Animal Science.51 Pp. 5. Dabovich, L.A., Hulbert, L., Rudine, A. and Glone, J.J. 2003. Evaluation of nutriceutical effects on pig immunity: Effects of Promox. In 2003 Southern Section ASAS meeting. Pork Industry Institute, Department of Animal and Food SciencTexas Tech University, Lubbock. TX (Vol. 79409). 6. Degirmencioglu, T. 2014. Using humic acid in diets for dairy goats, Animal Science papers and reports. 4. (In preshian). 7. Eren, M., Gezen, S.S., Deniz, G. and Orhan, F. 2008. Effects of liquid humate supplemented to drinking water on the performance and eggshell quality of hens in different laying periods. Revue de medecineveterinaire. 159(2): 91. 8. Hosseinabadi, M., Dehghan, Bandaky, M. and Zali, A. 2013. The effect of feeding of bacterial probiotic in milk or starter on growth performance, health, blood and rumen parameters of sulking calves. Journal of Animal Science. 4: 57-69. 9. McLeod, K.R., Harmon, D.L. and Riddell, J.B. 2010. Addition of a bacillus based probiotic to the diet of pre ruminant calves: Influence on growth, health, and blood parameters. The International Journal of Applied Research in Veterinary Medicine. 8:78- 85. 10. McMurphy, C.P., Duff, G.C., Sanders, S.R., Cuneo, S.P. and Chirase, N.K. 2011. Effects of supplementing humates on rumen fermentation in Holstein steers. Journal of Animal Science. 41(2): 134-140. 11. NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle, 6th rev. ed. Washington, D. National Academy Press. 12. Pisarikova, B., Zraly, Z. and Herzig, I. 2010. The effect of dietary sodium humate supplementation on nutrient digestibility in growing pigs. ActaVeterinaria Brno. 79(3): 349-353. 13. Rath, N.C., Huff, W.E. and Huff, G.R. 2006. Effects of humic acid on broiler chickens. Journal Poultry Science. 85(3): 410-414. 14. Riede, U.N., Zeck-Kapp, G., Freudenberg, N., Keller, H.U. and Seubert, B. 1991. Humate-induced activation of human granulocytes. VirchowsArchiv B. 60(1): 27-34. 15. SAS, 1988. SAS User’s Guide: Statistics. Version 9.1 Edition. SAS Inc., Cary, N.C., USA. 16. Shi, Y., Parker, D.B., Cole, N.A., Auvermann, B.W. and Mehlhorn, J.E. 2001. Surface amendments to minimize ammonia emissions from beef cattle feedlots. Transactions of the ASAE. 44(3): 677-682. 17. Stevenson, F.J. 1982. Humus Chemistry. New York: J. Wiley and Sons. 443-6. 18. Taylan, A.K.S.U. and Bozkurt, A.S. 2009. Effect of dietary essential oils and/or humic acids on broiler performance, microbial population of intestinal content and antibody titres in the summer season. Kafkas Universitesi Veteriner Fakaltesi Dergisi. 15(2): 185- 190. 19. Timmerman, H.M., Mudler, L., Evrets, H. and Vanespan, D.C. 2005. Health and growth of veal calves fed milk replacer with or without Probiotics. Journal of Dairy Science. 75: 894-899. 20. Van Keulen, J. and Young, B. 1977. Evaluation of Acid-Insoluble Ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science. 44(2): 282-287. 21. Varadyova, Z., Kisidayova, S. and Jalc, D. 2007. Effect of humic acid on fermentation and ciliate protozoan population in rumen fluid of sheep in vitro. Journal of Animal Science. 89(11): 1936-1941. 22. Van Soest, P.V., Robertson, J.B. and Lewis, B.A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science. 74(10): 3583-3597. 23. Vucskits, A.V., Hullar, I., Bersenyi, A., Andrasofszky, E., Kulcsar, M. and Szabo, J. 2010. Effect of fulvic and humic acids on performance, immune response and thyroid function in rats. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 94(6): 721-728. 24. Yoon, I.K. and Stern, M.D. 1996 .Effects of Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus oryzaecultures on ruminal fermentation in dairy cows. Journal of Dairy Science. 79: 411-417. 25. Zhao, X.H., Zhang, T., Xu, M. and Yao, J.H. 2011. Effects of physically effective fiber on chewing activity, ruminal fermentation, and digestibility in goats. Journal of Animal Science. 89: 501-509. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 384 |