
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,629,142 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,223,706 |
اثر کیتوزان بر شاخصهای ترکیب تقریبی و pH در فیله فیل ماهی (Huso huso) نگهداری شده در فریزر | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 9، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 81-88 اصل مقاله (276.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2020.17538.1530 | ||
نویسندگان | ||
سیده مریم دانشور1؛ علیرضا عالیشاهی* 2؛ سید مهدی اجاق2؛ حجت میرصادقی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسیارشد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
3دانشآموخته دکتری گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق اثر یک افزودنی کاملا طبیعی به نام کیتوزان بر تغییرات شاخصهای ترکیب تقریبی (رطوبت، چربی و پروتئین) و pH در فیله فیل ماهی (Huso huso) طی نگهداری در فریزر بود. این تحقیق شامل ۲ تیمار بود : تیمار فاقد کیتوزان (تیمار شاهد) و تیمار حاوی ۱٪ کیتوزان محلول در اسید. هر دو تیمار به مدت ۴ ماه در فریزر ۱۸- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. فیله ها در روز صفر (۱۰ ساعت بعد از نگهداری در فریزر) و ماه دوم و ماه چهارم انجمادزدایی شده و مورد بررسی قرار گرفتند. از نظر ترکیب تقریبی، استفاده از کیتوزان محلول در اسید ۱٪ سبب کند شدن موثر کاهش میزان رطوبت، چربی و پروتئین در فیله ماهی نسبت به فیلههای فاقد کیتوزان طی نگهداری در فریزر شد. استفاده از کیتوزان محلول در اسید ۱٪ همچنین سبب پایین ماندن pH فیله ماهی طی دوره نگهداری در فریزر نسبت به گروه شاهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کیتوزان؛ فیله فیل ماهی؛ ترکیب تقریبی؛ pH | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1.Alemu, L.A., Melese, A.Y., and Gulelat, D.H. 2013. Effect of endogenous factors on proximate composition of nile tilapia (Oreochromis Niloticus L.) fillet from Lake Zeway. Amer. J. Res. Commun.1: 11. 405-410.
2.AOAC. 2005. Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists. 18th ed. p. 20 Arlington, Virginia.
3.Askari Sari, A., and Velayatzadeh, M. 2011. Measurement and comparison of muscle chemical composition of Two Species of Western White Shrimp (Litopenaeus vannamei) and Iranian Indian White Shrimp (Penaeus indicus). J. Vet. Labor. 3: 2. 117-124.
4.Chamanara, V., Shabanpour, B., Khomeiri, M., and Gorgin, S. 2013. Shelflife extension of fish samples by using enriched chitosan coating with thyme essential oil. J. Aqua. Food Prod. Technol. 22: 3-10.
5.Chantarasataporn, P., Yokan, R., Visessanguan, W., and Chirachanchai,S. 2013. Water-based nano-sized chitin and chitosan as seafood additive through a case study of Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei). J. Food Hydrocoll. 32: 341-348. 6.Codex. 2003. Code of practice for fish and fishery products (cac/rcp 52-2003).
7.Coma, V., Martial, G.A., Garreau,S., Copinet, A., Salin, F., and Deschamps, A. 2002. Edible antimicrobial filmsbased on chitosan matrix. J. Food Sci.67: 1162-1169.
8.Fan, W., Sun, J., Chen, Y., Qiu, J., and Zhang, Y., and Chi, Y. 2009. Effects of chitosan coating on quality and shelf life of silver carp during frozen storage.J. Food Chem. 115: 66-70. 9.Jayakumar, R., Nwe, N., Tokura, S., and Tamura, H. 2007. Sulfated chitin and chitosan as novel biomaterials. Inter. J. Biol. Macromol. 40: 175-181.
10.Kilincceker, O., Dogan, I.S., and Kucukoner, E. 2009. Effect of edible coatings on the quality of frozen fish fillets. J. Food Sci. Technol. 42: 868-873.
11.Kouchakian Sabour, A., and Yasemi, M. 1390. Fishery production technology. Jihad-e-Agriculture institute of higher education. First edition. 126p.
12.Latou, E., Mexis, S.F., Badeka, A.V., Kontakos, S., and Kontominas, M.G. 2014. Combined effect of chitosanand modified atmosphere packagingfor shelf life extension of chicken breast fillets. J. LWT-Food Sci. Technol.55: 263-268.
13.Lin, K.W., and Chao, J.Y. 2001.Quality characteristics of reduced-fat Chinese-style sausage as related to chitosan’s molecular weight. J. Meat Sci. 59: 343-351.
14.Malardi, M.R., and Ahmadi, A. 1385. Food Chemistry and Technology. Innovative publications. Tehran. 299p.
15.Mazandarani, M., Taheri Mirghaed, A., and Hoseini, S.M. 2014. Hematological characteristics and reproduction indices of wild beluga (Huso huso) broodstocks from the southeast of the Caspian Sea. Iran. J. Vet. Med. 9: 1. 65-71.
16.Mohan, C.O., Ravishankar, C.N., Lalitha, K.V., and Srinivasa-Gopal, T.K. 2012. Effect of chitosan edible coating on the quality of double-filleted Indian oil sardine (Sardinella longiceps) during chilled storage. J. Food Hydrocoll.26: 167-174.
17.Ojagh, S.M., Rezaei, M., Razavi,S.H., and Hosseini, S.M.H. 2010.Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout. Food Chemistry. 120: 193-198.
18.Oz, F., Kızıl, M., Zaman, A., and Turhan, S. 2016. The effects of direct addition of low and medium molecular weight chitosan on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef chop. J. LWT-Food Sci. Technol.65: 861-867.
19.Rehbein, H., and Oehlenschläger, J. 2009. Fishery products Quality, Safety and Authenticity. Wiley-Blackwell, pp. 3-15, 93-96, 286-300. 20.Sallam, K.h.I., and Samjima, K. 2004. Microbiological and chemical quality of ground beef treated with sodium lactate and sodium chloride during refrigerated storage. J. LWT-Food Sci. Technol.37: 865-871.
21.Sayas-Barber, E., Quesada, J., Sanchez-Zapata, E., Viuda-Martos, M., Fernandez-Lopez, F., Perez-Alvarez, J.A., and Sendra, E. 2011. Effect of the molecular weight and concentration of chitosan in pork model burgers. J. Meat Sci. 88: 740-749.
22.Shabbir, M.A., Raza, A., Anjum, F.M., Khan, M.R., and Suleria, H.A.R. 2015. Effect of thermal treatment on meat proteins with special reference to heterocyclic aromatic amines (HAAs).J. Food Sci. Nutr. 55: 82-93.
23.Shahidi, F., Kamil, J., Arachchi, V., and Jeon, Y.J. 1999. Food applications of chitin and chitosans. J. Food Sci. Technol. 10: 37-51.
24.Souza, B.W.S., Cerqueira, M.A., Ruiz, H.A., Martins, J.T., Cassareigo, A., and Teixeira, J.A. 2010. Effect of Chitosan-Based Coatings on the shelf life of salmon (Salmon salar). J. Agric. Food Chem. 58: 21. 11456-11462.
25.Velayatzadeh, M. 1392. Evaluation of protein, fat, carbohydrate, fiber, ash and moisture content in banana shrimp muscle (Fenneropenaeus merguiensis) in Hormozgan province. Second national conference on Food Science and Technology, Islamic Azad University of Quchan Branch. 5p.
26.Yu, D., Jiang, Q., Xu, Y., and Xia,W. 2017. The shelf life extension of refrigerated grass carp (Ctenopharyngodon idellus) fillets by chitosan coating combined with glycerol monolaurate. Inter. J. Biol. Macromol. 101: 448-454. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 379 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 247 |