
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,616,662 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,206,492 |
تعیین بازدهی فیله و برچسبگذاری تغذیهای فرآوردههای ماهی بیگهد (Hypophthalmichthys nobilis) | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 2، دوره 1، شماره 3، مهر 1388، صفحه 19-36 اصل مقاله (524.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
برآورد ترکیب اولیه و میزان بازدهی فیله از نیازهای اولیه در فرآوری ماهی میباشد. هدف این پژوهش تعیین ترکیب شیمیایی و بازدهی فیلهماهی بیگهد (Hypophthalmichthys nobilis) بهمنظور برچسبگذاری تغذیهای و برآورد اقتصادی فرآوردههای بهدست آمده از آن با استفاده از معادلههای رگرسیونی میباشد. به اینمنظور 55 عدد ماهی بیگهد در محدوده اندازههای بازاری تهیه و میزان بازدهی محصول فیله، محتوای رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی آنها در وزن تر و خشک مورد سنجش قرار گرفت. سپس رابطههای بین این فاکتورها با طول کل ماهی مورد بررسی قرار گرفته و نوع رابطه و معادله آنها تعیین گردید. طبق نتایج بهدست آمده، رابطه بین لگاریتم محتوای رطوبت و خاکستر با لگاریتم طول و وزن کل ماهی بهصورت رگرسیونی خطی معکوس بوده (05/0>P) در حالیکه رابطه بین میزان چربی، پروتئین، انرژی و بازدهی فیله با طول کل ماهی بهصورت رگرسیونی خطی مثبت بود (05/0>P). بهطورکلی این معادلهها بهصورت Y=bX±a میباشد. با توجه بهوجود این رابطهها و تعیین معادلههای آنها، میتوان با استفاده از شاخص طول کل ماهیان را توسط دستگاه دستهبندی و سپس از طریق معادلههای بهدست آمده برای بازدهی فیله و ترکیب تقریبی، برآورد اقتصادی و تعیین میزان رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی هر دسته بهمنظور برچسبگذاری تغذیهای آن اقدام نمود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,230 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,382 |