
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,643,717 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,238,241 |
اثرات سطوح مختلف پکتین بعنوان پربیوتیک طبیعی در جیره غذایی بر ایمنی، سیستم دفاع آنتیاکسیدانی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei ) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 6، دوره 10، شماره 2، تیر 1400، صفحه 63-73 اصل مقاله (455.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2020.18505.1558 | ||
نویسندگان | ||
ولی اله جعفری* 1؛ حمیدرضا نصیری2؛ سید حسین حسینی فر3؛ محمد مازندرانی4؛ هین وان دوان5 | ||
1عضو هیات علمی گروه تکثیر و پرورش آبزین، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، استان گلستان، ایران | ||
2رئیس اداره توسعه میگو | ||
3استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4عضو هیئت علمی | ||
5عضو هیات علمی | ||
چکیده | ||
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات پکتین استخراج شده از پوست پرتقال به عنوان یک پربیوتیک طبیعی بر شاخصهای همولنف، شاخصهای ایمنی غیر اختصاصی، سیستم دفاع آنتیاکسیدانی، گوارشی میگوی پا سفید غربیLlitopenaeus vannamei بود. بدین منظور میگوی پا سفید غربی با میانگین وزنی 3 گرم و در چهار تیمار؛ شاهد(بدون پکتین)، و وسه تیمار 5/0، 1 و 5/1 درصد پکتین بودند. میگوها به مدت 2 ماه با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. مصرف پکتین سبب بهبود تعداد هموسیت کل در همه گروههای تغذیه شده با پکتین، هموسیت هیالینه در گروه تغذیه شده با پکتین 1 درصد و هموسیت گرانولار بزرگ در گروه تغذیه شده با سطح 5/1 درصد پکتین نیز گردید (05/0 > P). ولی بر بازماندگی میگوها و میزان لیزوزیم، پروتئین کل و گلوکز اثر معنیداری نداشت (05/0 > P). آنزیمهای آنتیاکسیدانی در پژوهش حاضر نشان دهنده افزایش فعالیت کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در تیمارهای 5/0 و 5/1 درصد پکتین بود. از نظر آماری، میزان فعالیت آنزیم مذکور در تیمار با پکتین 1 درصد و تیمار شاهد تفاوت معنیداری نداشت(05/0 > P). بیشترین میزان فعالیت فنول اکسیداز، مربوط به گروه تغذیه شده با پکتین 1 درصد بود. اما میزان فعالیت این آنزیم در دو تیمار 5/0 و 5/1 درصد تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشتند(05/0 > P). نتایج نشان داد، پکتین به عنوان یک پربیوتیک طبیعی در تحریک دفاع آنتی-اکسیدانی، و بهبود سیستم ایمنی موثر هستند. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی پا سفید غربی؛ سیستم ایمنی غیر اختصاصی؛ سیستم آنتیاکسیدانی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
Anuta, J.D., Buentello, A., Patnaik, S., Hume, M.E., Mustafa, A., Gatlin III, D.M., and Lawrence, A.L. 2016. Effects of dietary supplementation of a commercial prebiotic P revida® on survival, growth, immune responses and gut microbiota of P acific white shrimp, L itopenaeus vannamei. Aquaculture nutrition, 22: 2. 410-418.
Bai, N., Gu, M., Zhang, W., Xu, W., and Mai, K. 2014. Effects of β-glucan derivatives on the immunity of white shrimp Litopenaeus vannamei and its resistance against white spot syndrome virus infection. Aquaculture. 426-427: 66-73.
Chiu, Ch.H., Guu, Y.K., Liu, Ch.H., Pan, T.M., and Cheng, W. 2007. Immune responses and gene expression in white shrimp, Litopenaeus vannamei, induced by Lactobacillus plantarum. Fish & shellfish immunology no. 23: 2. 364-377. Doi:10.1016/j.fsi.2006.11.010.
Chotikachinda, R., Lapjatupon, W., Chaisilapasung, S., and Sangsue, D. 2008. Effect of mannanoligosaccharides (MOS) on growth performance, survival rate and some immune parameters in pacific white shrimp Litopenaeus vannamei. world aquaculture conference. Busan, Korea. 131p.
Cuong, D.B., Dung, V.K., Hien, N.T.T., and Thu, D.T. 2013. Prebiotic evaluation of copra-derived mannooligosaccharides in white-leg shrimps. Journal of Aquaculture Research & Development, 4: 188. Doi: 10.4172/2155-9546.1000188
Dong, H.B., Su, Y.Q., Mao, Y., You, X.X., Ding, S.X., and Wang, J. 2013. Dietary supplementation with Bacillus can improve the growth and survival of the kuruma shrimp Marsupenaeus japonicus in high-temperature environments. Aquac Int. 22: 607-617. Doi:10.1007/ s10499-013-9688-8.
Fissore, E.N., Rojas, A.M., and Gerschenson, L.N. 2012. Rheological performance of pectinenriched products isolated from red beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) through alkaline and enzymatic treatments. Food Hydrocolloids. 26: 249-260. Doi:10.1016/j.foodhyd. 2011.06.004
Gillespie, J.P., Kanost, M.R., and Trenczek, T. 1997. Biological mediators of insect immunity. Annual Review of Entomology, 42: 611-643.
Gómez, B., Gullón, B., Yáñez, R., Parajó, J.C., and Alonso, J.L. 2013. Pectin oligosaccharides from lemon peel wastes: Production, purification, and chemical characterization. Journal of agricultural and food chemistry, 61: 42. 10043-10053. Doi:10.1021/jf402559p.
Gullón, B., Gómez, B., Martínez-Sabajanes, M., Yáñez, R., Parajó, J.C., and Alonso, J.L. 2013. Pectic oligosaccharides: Manufacture and functional properties. Trends of Food Science & Technology. 30: 153-161. Doi:10.1016/j.tifs. 2013. 01.006.
Hermes-Lima, M., Storey, J.M., and Storey, K.B. 1998. Antioxidant defenses and metabolic depression. The hypothesis of preparation for oxidative stress in land snails. Comparative Biochemistery Physiology B: Biochemistry & Molecular. Biol. 120: 437-4.
Jia, E., Li, Z., Xue, Y., Jiang, G., Li, X., Liu, W., and Zhang, D. 2017. Effects of dietary fructooligosaccharide on the growth, antioxidants, immunity and disease resistance of Chinese mitten crab. Aquaculture, 481: 154-161.
Jiang, G., Yua, R., and Zhoua, M. 2004. Modulatory effects of ammonia-N on the immune system of Penaeus japonicus to virulence of white spot syndrome virus. Aquaculture. 241: 61-75.
Jun, H.I., Lee, C.H., Song, G.S., and Kim, Y.S. 2006. Characterization of the pectic polysaccharides from pumpkin peel. LWT- Food Science and Technology. 39: 554-561. Doi:10.1016/j.lwt.2005. 03.004.
Ellis, A.E. 1990. Lysozyme assays. in: techniques in fish immunology. Stolen, J.S., T.C. Fletcher, D.P. Anderson and W.B. van Muiswinkel (Eds.). Vol. 1, SOS Publications, USA., pp. 101-103. 17.Fuller, R. (1989).
Li, P., Burr, G.S., Gatlin III, D.M., Hume, M.E., Patnaik, S., Castille, F.L., and Lawrence, A.L. 2007. Dietary supplementation of short- chain fructooligosaccharides influences gastrointestinal microbiota composition and immunity characteristics of Pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei, cultured in a recirculating system. The Journal of nutrition, 137: 12. 2763-2768. Doi:10.1093/jn/137.12.2763.
Maran, J.P., Sivakumar, V., Thirugnanasambandham, K., and Sridhar, R. 2013. Optimization of microwave assisted extraction of pectin from orange peel. Carbohydrate polymers, 97: 2. 703-709. Doi:10.1016/ j.carbpol.2013.05.052.
Martinez-Cordova, L.R., Campaña-Torres, A., and Porchas-Cornejo, M.A. 2002. The effects of variation in feed protein level on the culture of white shrimp, Litopenaeus vannamei (Boone) in low-water exchange experimental ponds. Aquac. Res. 33: 995-998. Doi:10.1046/ j.1365-2109.2002.00752.x.
Niu, Y., Defoirdt, T., Baruah, K., Van de Wiele, T., Dong, S., and Bossier, P. 2014. Bacillus sp. LT3 improves the survival of gnotobiotic brine shrimp (Artemia franciscana) larvae challenged with Vibrio campbellii by enhancing the innate immune response and by decreasing the activity of shrimp-associated vibrios. Vet. Microbiol. 173: 279-288. Doi:10.1016/ j.vetmic. 2014.08.007. Ovodov, Y.S. 2009. Current views on pectin substances. Russian Journal of Bioorganic Chemistry. 35: 269-284. Doi:10.1134/S1068162009030017.
Pusty, A., and Adib Moradi, M. 2003. Comparative histology and histotechnics, University of Tehran Press, fourth edition with revision, 610p. (Persian source).
Sang, H.M., and Fotedar, R. 2010. Effects of mannan oligosaccharide dietary supplementation on performances of the tropical spiny lobsters juvenile (Panulirus ornatus, Fabricius 1798). Fish & Shellfish Immunology, 28: 3. 483-489. Shen, W.Y., Fu, L.L., Li, W.F., and Zhu, Y.R. 2010. Effect of dietary supplementation with Bacillus subtilis on the growth, performance, immune response and antioxidant activities of the shrimp (Litopenaeus vannamei). Aquaculture Research no. 41: 11. 1691-1698. Doi:10.1111/j.1365-2109.2010.02554.x.
Shi, X., Li, D., Zhuang, P., Nie, F., and Long, L. 2006.Comparative blood biochemistry of amur sturgeon, acipenser schrenchii, and Chinese sturgeon, acipenser sinesis; fish physiology and biochemistry, 32: 63-66.
Sila, D.N., Van Buggenhout, S., Duvetter, T., Fraeye, I., De Roeck, A., Van Loey, A., and Hendrickx, M. 2009. Pectins in processed fruits and vegetables: Part II-structurefunction relationships. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 8: 2. 86-104. Doi:10.1111/j.1541-4337.2009.00071.x. Vijayabaskar, P., Vaseela, N., and Thirumaran, G. 2012. Potential antibacterial and antioxidant properties of a sulfated polysaccharide from the brown marine algae Sargassum swartzii. CJNM. 10, 0421-0428.
Vincken, J.P., Schols, H.A., Oomen, R.J.F.J., McCann, M.C., Ulvskov, P., and Voragen, A.G.J. 2003. If homogalacturonan were a side chain of rhamnogalacturonan I. Implications for cell wall architecture. Plant Physiology. 132: 1781-1789. DOI:10.1104/ pp.103. 022350
Wang, Y.B. 2007. Effect of probiotics on growth performance and digestive enzyme activity of the shrimp Penaeus vannamei. Aquaculture, 269: 1-4. 259-264. Doi:10.1016/j.aquaculture.2007.05.035.
Wang, Y., Li, Z., Li, J., Duan, Y.F., Niu, J., and Wang, J. 2015. Effects of dietary chlorogenic acid on growth performance, antioxidant capacity of white shrimp Litopenaeus vannamei under normal condition and combined stress of low-salinity and nitrite. Fish Shellfish Immunology. 43: 337-345. Doi:10.1016/j.fsi.2015.01.008.
Willats, W.G.T., Knox, P., and Mikkelsen, J.D. 2006. Pectin: new insights into an old polymer are starting to gel. Trends in Food Science and Technology. 17: 97-104. Doi:10.1016/j.tifs.2005.10.008
Zheng, C.N., and Wang, W. 2017. Effects of Lactobacillus pentosus on the growth performance, digestive enzyme and disease resistance of white shrimp, Litopenaeus vannamei (Boone, 1931). Aquaculture Research, 48: 6. 2767-2777. Doi:10.1111/are.13110. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 826 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 323 |