
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,612,787 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,201,785 |
بررسی ویژگیهای فیزیکو مکانیکی، شیمیایی و آنتی اکسیدانی فیلم زیست تخریبپذیر بر پایه کیتوزان حاوی نانولیپوزومهای حامل عصاره پوست سبز پسته | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
دوره 13، شماره 1، فروردین 1400، صفحه 71-87 اصل مقاله (1.77 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2021.16987.1561 | ||
نویسندگان | ||
محمد برزگر قاسمی؛ تیوا کفیلی* | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بویین زهرا، دانشگاه آزاد اسلامی، بویین زهرا، ایران | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: در دهه اخیر تولید فیلمهای فعال زیستی حاوی ضایعات ارزان قیمت کشاورزی بدلایل ملاحظات محیطی، اقتصادی و سلامتی مورد توجه محققان بسیاری قرار گرفته است. در این تحقیق علاوه بر تولید یک فیلم طبیعی زیست سازگار بر پایه کیتوزان، تاثیر دو نحوه متفاوت نشاندن لیپوزم حاوی عصاره پوست سبز پسته بر ویژگیهای فیزیکومکانیکی، شیمیایی و آنتی اکسیدانی و نحوه رهایش ترکیبات آنتی اکسیدان مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روشها: ترکیبات فنلی پوست سبز پسته پس از استخراج و خالص سازی در لیپوزومها ریزپوشانی شد. ده نمونه فیلم بر پایه کیتوزان حاوی درصدهای مختلف (2 و 5/1، ۱، ۰) نانولیپوزوم حاوی ppm۱۰۰۰ عصاره پوست سبز پسته تولید شد. نانولیپوزوم ها بهدو صورت لایهای و آمیخته در بافت فیلم تلقیح شدند. محتوای فنل تام عصاره، ابعاد لیپووزم، کارآیی ریزپوشانی و مقاومت مکانیکی، مدول الاستیسیته، خواص نوری، ظرفیت آنتیاکسیدانی، طیف سنجی مادون قرمز و نحوه رهایش عصاره پوست سبز پسته از نمونههای فیلم مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد با اینکه کلیه نمونه فیلمهای تولید شده دارای مقاومت مکانیکی مطلوبی بودند اما فیلمهای دارای 5/1 و 2 درصد لیپوزوم خصوصا فیلمی که لیپوزومها به روش آمیخته تلقیح شده بودند، دارای قدرت مکانیکی معنیدار بالاتری بود. نتایج بررسی ظرفیت آنتیاکسیدانی نشان داد که فیلم های حاوی 5/1 و 2 درصد لیپوزوم دارای بالاترین قدرت آنتی اکسیدانی وابسته به غلظت بودند. بررسی و مقایسه پیکهای طیف تبدیل فوریه مادون قرمز FTIR نشان داد پیکهای حاصله با پیکهای اختصاصی ترکیبات سازنده فیلم مطابقت داشته همچنین پیوند الکتروستاتیک کیتوزان و کربوکسی متیل سلولز قابل تشخیص بود. مقایسه پیک فیلم دارای لیپوزوم و فیلم شاهد نشان دهنده عدم برهمکنش میان ترکیبات فیلم و لیپوزوم بود. در دادههای نوری هیچ تفاوت معنی داری دیده نشد که بیانگر عدم کاهش شفافیت فیلم با افزایش درصد لیپوزومها به بافت آن بود. آزمون رهایش، تشابه نسبی کینتیک رهایش فیلم حاوی عصاره آزاد و فیلم دارای لیپوزومهای سطحی را نشان داد که این امر تاییدی بر رهایش ترکیبات فعال بدون تاخیر و درگیر شدن در رشتههای پلیمری بود. نتیجهگیری: بهطور کلی میتوان نتیجه گرفت با وجود اینکه نمونه فیلم حاوی 2 درصد لیپوزوم تلقیح شده در هر دو روش لایهای و آمیخته دارای بالاترین ظرفیت آنتیاکسیدانی و مقاومت مکانیکی بودند، اما نمونه فیلم حاوی لیپوزومهای سطحی دارای کینتیک رهایش بدون تاخیر و کارآمدتر آنتیاکسیدانها بود. بنابراین روش بررسی شده در این تحقیق میتواند برای تولید یک فیلم فعال زیست تخریب پذیر پیشنهاد و بهکار گرفته شود. | ||
کلیدواژهها | ||
"PGHE"؛ "فیلم فعال"؛ "آنتی اکسیدان"؛ "خواص مکانیکی"؛ "نانولیپوزوم" | ||
مراجع | ||
3.Araiza-Calahorra, A., Akhtar, M. and Sarkar, A. 2018. Recent advances in emulsion-based delivery approaches for curcumin: from encapsulation to bioaccessibility. Trends in Food Science & Technology 71: 1.155-169.
4.Argente, T., Trifkovic, K., Nedovic, V. and Gonzalez-Martinez, C. 2016. Antioxidant edible films based on chitosan and starch containing polyphenols from thyme extracts. Carbohydrate Polymers. 15: 7.1-10.
5.Bamidele, O.P. and Fasogbon, M.B. 2017. Chemical and antioxidant properties of snake tomato (Trichosanthes cucumerina) juice and Pineapple (Ananas comosus) juice blends and their changes during storage. Food Chemistry. 2: 20.184-189.
6.Banker, G.S. 1966. Film Coating Theory and Practice. J. of Pharmaceutical Sciences. 55: 1.81-89.
7.Boeing, J.S., Ribeiro, D., Chisté, R.C., Visentainer, J.V., Costa, V.M. and Freitas, M. 2017. Chemical characterization and protective effect of the Bactris setosa Mart. fruit against oxidative/nitrosative stress. Food Chemistry. 22: 3.427-437.
8.Chandra Roy, J., Ferri, A., Giraud, S., Jinping, G. and Salaün, F. 2018. Chitosan – Carboxymethylcellulose-Based polyelectrolyte complexation and microcapsule shell formulation. international J. of Molecular Science. 12: 2.154-159.
9.Corrales, M., Han, J.H. and Tauscher, B. 2009. Antimicrobial properties of grape seed extracts and their effectiveness after incorporation into pea starch films. International J. of Food Science & Technology. 44: 2.425-433.
10.Cui, H., Lu, Y., and Lin, L. 2018. Novel chitosan film embedded with liposome-encapsulated phage for biocontrol of Escherichia coli O157:H7 in beef. Carbohydrate polymer. Accepted.
11.Daudt, R.M., Sinrod, A.J.G., Avena-Bustillos, R.J., Külkamp-Guerreiro, I. C., Marczak, L. and McHugh, T.H. 2017. Development of edible films based on Brazilian pine seed (Araucaria angustifolia) flour reinforced with husk powder. Food Hydrocolloids.71: 2.60-67.
12.Escárcega-Galaz, A.A., Sánchez-Machado, D.I., López-Cervantes, J., Sanches-Silva, A., Madera-Santana, T.J. and Paseiro-Losada, P. 2018. Mechanical, structural and physical aspects of chitosan-based films as antimicrobial dressings. International J. of Biological Macromolecules. 116: 4. 72-81.
13.Geravand, F., Madadlou, A. and Moini, S. 2017. Determination of phenolic profile and antioxidant activity of pistachio hull using high-performance liquid chromatography–diode array detector–electro-spray ionization–mass spectrometry as affected by ultrasound and microwave. International J. of food properties. 20: 1.19-29.
14.Goli, A.H, Barzegar, M. and Sahari, M.A. 2005. Antioxidant activity and total phenolic compounds of pistachio (Pistachia vera) hull extracts. Food Chemistry. 92: 3.521-525.
15 Gómez-Ruiz, J.Á., Leake, D.S. and Ames, J.M. 2007. In vitro antioxidant activity of coffee compounds and their metabolites. J. of Agricultural and Food Chemistry. 55:17.6962-6969.
16.Granato, D., Nunes, D.S. and Barba, F.J. 2017. An integrated strategy between food chemistry, biology, nutrition, pharmacology, and statistics in the development of functional foods: A proposal. Trends in Food Science & Technology. 62: 13-22.
17.Hu, Y., Zhang, J., Kong, W., Zhao, G. and Yang, M. 2017. Mechanisms of antifungal and anti-aflatoxigenic properties of essential oil derived from turmeric (Curcuma longa L.) on Aspergillus flavus. Food Chemistry. 220: 1-8.
18.Jiménez, A., Sánchez-González, L., Desobry, S., Chiralt, A. and Tehrany, E.A. 2014. Influence of nanoliposomes incorporation on properties of film forming dispersions and films based on corn starch and sodium caseinate. Food Hydrocolloids. 35: 159-69.
19.Koide, S., and Shi, J. 2007. Microbial and quality evaluation of green peppers stored in biodegradable film packaging. Food Control. 18: 9.1121-1125.
20.Lago, M., Sendón, R., de Quirós AR-B., Sanches-Silva, A., Costa, H., and Sánchez-Machado, D. 2014. Preparation and characterization of antimicrobial films based on chitosan for active food packaging applications. Food and bioprocess technology. 7: 10.2932-2941.
21.Martins, J., Cerqueira, M. and Vicente, A. 2012. Influence of α-tocopherol on physicochemical properties of chitosan-based films. Food Hydrocolloids. 27: 1.220-227.
22.Moradi, M., Tajik, H., Razavi Rohani, S.M., Oromiehie, A., Malekinejad, H. and Ghasemmahdi, H. 2012. Development and evaluation of antioxidant chitosan film incorporated with grape seed extract. J. of Medicinal Plants. 2: 42.43-52.
23.Moradi, M., Tajik, H., Razavi R. and Ghasemi, S. 2010. Potential inherent properties of chitosan and its applications in preserving muscle food. J. of Chitin and Chitosan. 15: 35-45.
24.Nibir, Y.M., Sumit, A.F., Akhand, A., Ahsan, N. and Hossain, M.S. 2017. Comparative assessment of total polyphenols, antioxidant and antimicrobial activity of different tea varieties of Bangladesh. Asian Pacific J. of Tropical Biomedicine. 7: 4.352-357.
25.Norajit, K., Kim, K.M. and Ryu, G.H. 2010. Comparative studies on the characterization and antioxidant properties of biodegradable alginate films containing ginseng extract. J. of Food Engineering. 98: 3.377-384.
26.Noronha, C.M., de Carvalho, S.M., Lino, R.C. and Barreto, P.L.M. 2014. Characterization of antioxidant methylcellulose film incorporated with α-tocopherol nanocapsules. Food Chemistry. 15: 9.529-535.
27.Ojagh, S.M., Rezaei, M., Razavi, S.H. and Hosseini, S.M.H. 2010. Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water. Food Chemistry. 122: 1.161-166.
28.Pravilović, R., Radunović, V., Bošković-Vragolović, N., Bugarski1, B., and Pjanović, R. 2015. The influence of membrane composition on the release of polyphenols from liposomes. Hemijka Industrija. 69: 4.347–353.
29.Pinilla, C.M.B, Noreña, C.P.Z. and Brandelli, A. 2017. Development and characterization of phosphatidylcholine nanovesicles, containing garlic extract, with antilisterial activity in milk. Food Chemistry. 2: 20.470-476.
30.Pranoto, Y., Salokhe, V.M. and Rakshit, S.K. 2005. Physical and antibacte rial properties of alginate-based edible film incorporated with garlic oil. Food research international. 38: 3.267-272.
31.Rafiee, Z., Barzegar, M., Sahari, M.A. and Maherani, B. 2017. Nanoliposomal carriers for improvement the bioavailability of high–valued phenolic compounds of pistachio green hull extract. Food chemistry. 2: 20.115-122.
32.Rajaei, A., Barzegar, M., Mobarez, A.M., Sahari, M.A. and Esfahani, H. 2010. Antioxidant, anti-microbial and antimutagenicity activities of pistachio (Pistachia vera) green hull extract. Food and Chemical Toxicology. 48: 1.107-112.
33.Rajan, V.K. and Muraleedharan, K. 2017. A computational investigation on the structure, global parameters and antioxidant capacity of a polyphenol, Gallic acid. Food Chemistry. 2: 20.93-99.
34.Ramezanzade, L., Hosseini, S.F. and Nikkhah, M. 2017. Biopolymer-coated nanoliposomes as carriers of rainbow trout skin-derived antioxidant peptides. Food Chemistry. 23: 4.220-229.
35.Roostaee, M., Barzegar, M., Sahari, M.A. and Rafiee, Z. 2017. The enhancement of pistachio green hull extract functionality via nanoliposomal formulation: studying in soybean oil. J. of food science and technology. 54: 11. 3620-3629.
36.Silva-Weiss, A., Quilaqueo, M., Venegas, O., Ahumada, M., Silva, W., Osorio, F. and Giménez, B. 2018. Design of dipalmitoyl lecithin liposomes loaded with quercetin and rutin and their release kinetics from carboxymethyl cellulose edible films. J. of Food Engineering. 36: 20.236-241.
37.Siripatrawan, U. and Harte, B.R. 2010. Physical properties and antioxidant activity of an active film from chitosan incorporated with green tea extract. Food Hydrocolloids. 24: 8.770-775.
38.Srinivasa, P., Ramesh, M. and Tharanathan, R. 2007. Effect of plasticizers and fatty acids on mechanical and permeability characteristics of chitosan films. Food hydrocolloids. 21: 7.1113-1122.
39.Suntres, Z.E. 2011. Liposomal Antioxidants for Protection against Oxidant-Induced Damage. J. of Toxicology. 11: 15.24-27.
40.Tajik, S., Maghsoudlou, Y., Khodaiyan, F., Jafari, S.M., Ghasemlou, M. and Aalami, M. 2013. Soluble soybean polysaccharide: A new carbohydrate to make a biodegradable film for sustainable green packaging. Carbohydrate polymers. 97: 2.817-824.
41.Tian, Y., Liimatainen, J., Alanne, A.L., Lindstedt, A., Liu, P. and Sinkkonen, J. 2017. Phenolic compounds extracted by acidic aqueous ethanol from berries and leaves of different berry plants. Food Chemistry. 20: 266-281.
42.Tohidi, B., Rahimmalek, M., and Arzani, A. 2017. Essential oil composition, total phenolic, flavonoid contents, and antioxidant activity of Thymus species collected from different regions of Iran. Food Chemistry. 220: 1.53-161.
43.Wang, H., Zhao, P., Liang, X., Gong, X., Song, T., Niu, R. and Chang, J. 2010. Folate-PEG coated cationic modified chitosan-cholesterol liposomes for tumor-targeted drug delivery. Biomaterials. 31:14. 4129-4138.44.Xu, S., Chen, X., and Sun, D.W. 2001. Preservation of kiwifruit coated with an edible film at ambient temperature. J. of Food Engineering. 50: 4.211-216.
45.Yen, M.T., Yang, J.H. and Mau, J.L. 2008. Antioxidant properties of chitosan from crab shells. Carbohydrate Polymers. 74: 4.840-844. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 456 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 251 |