
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,608,406 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,999 |
اثر تیمار حلقهبرداری و کاربرد فورکلروفنورون بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه کیوی رقم ʼهایواردʼ (Actinidia deliciosa cv. ‘Haywardʼ) | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 28، شماره 3، مهر 1400، صفحه 89-102 اصل مقاله (897.77 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jopp.2021.18267.2702 | ||
نویسندگان | ||
محمود قاسم نژاد* 1؛ ریحانه امینی فر2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: افزایش عملکرد و بهبود اندازه میوه توام با درصد ماده خشک بالا، اصلیترین هدف تولیدهکنندگان میوه کیوی در سراسر جهان میباشد. اخیرا از روشهای مختلفی برای دستیابی به میوههای صادراتی با درصد ماده خشک بالا در کیویفروت استفاده میشود که شامل هرس تابستانه، هرس ریشه و تنک گل و میوه میباشد. بعلاوه، از حلقهبرداری و تنظیم کنندههای رشد گیاهی مانند فورکلروفنورون (CPPU) به میزان زیادی در باغهای کیوی مدرن جهت افزایش عملکرد و کیفیت میوه استفاده میشود. مواد و روشها: در این پژوهش، تاثیر حلقهبرداری تنه اصلی تاکها در زمانهای مختلف (بهار، تابستان، پاییز)، CPPU (به مقدار 10 میلیگرم در لیتر ماده فعال در آب) و تاثیر توام حلقهبردای تابستان و CPPU در مقایسه با شاهد (بدون حلقهبرداری و کاربرد CPPU) بر کیفیت میوه کیوی رقم ʼهایواردʻ در زمان برداشت و در پایان انبارمانی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال 1398 ارزیابی شدند. میوهها بر اساس شاخص میزان مواد جامد محلول برداشت شدند و خصوصیات کیفی میوه بلافاصله بعد از برداشت و نیز پس از سه ماه انبارمانی در سردخانه با دمای یک درجه سانتیگراد اندازهگیری شدند. یافتهها: نتایج نشان داد حلقهبرداری تابستانه توام با CPPU، CPPU و حلقهبرداری بهاره به ترتیب باعث افزایش 99/37، 19/32 و 11/22 درصد وزن میوه کیوی نسبت به شاهد شدند. کاربرد CPPU به تنهایی باعث افزایش وزن، طول و قطر میوهها شد، اما درصد ماده خشک و نسبت مواد جامدمحلول به اسید میوه را نسبت به شاهد کاهش داد. هیج تفاوت معنیداری بین میوههای تیمار شده با CPPU و شاهد از نظر سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول در زمان برداشت و پس از سه ماه نگهداری در سردخانه مشاهده نشد. کاربرد توام حلقهبرداری تابستان با CPPU باعث افزایش وزن میوه (38 درصد) شد. بعلاوه، این تیمار بالاترین درصد ماده خشک میوه، مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسید قابل تیتر را در زمان برداشت و کمترین درصد کاهش وزن میوه (66/0 درصد) و بالاترین سفتی (96/3 کیلوگرم) را در پایان دوره انبارمانی نشان داد. حلقهبرداری تابستانه بیشترین کاهش وزن میوه (54/2 درصد) را در پایان دوره انبارمانی نشان دادند، درصورتیکه میزان کاهش وزن حلقهبرداری پاییزه و بهاره نسبت به شاهد تفاوت معنیداری نداشتند. نتیجهگیری: در مجموع، نتایج نشان داد که کاربرد توام حلقه برداری تابستانه با CPPU نه تنها اندازه میوه و عملکرد کیویفروت را افزایش داد، بلکه کیفیت میوه را از طریق افزایش درصد ماده خشک و مواد جامد محلول افزایش داد. چنین میوههایی از عمر پس از برداشت بالاتری نیز برخوردار بودند. بنابراین، توصیه میشود به منظور بهبود کیفیت میوه کیوی کابرد CPPU همراه با حلقهبرداری تابستانه انجام شود. | ||
کلیدواژهها | ||
درصد ماده خشک؛ سفتی بافت؛ کیفیت انبارمانی | ||
مراجع | ||
1.Abbasi, N.A., Zafar, I., Maqbool, M. and Hafiz, I.A. 2009. Postharvest quality of mango (Mangifera indica L.) fruit as affected by chitosan coating. Pak. J. Bot. 41: 1. 343-357.
2.Agricultural Statistics. 2016. Ministry of Agriculture.
3.Ainalidou, A., Karamanoli, K., Menkissoglu-Spiroudi, U., Diamantidis, G. and Matsi, T. 2015. CPPU treatment and pollination: Their combined effect on kiwifruit growth and quality. Sci. Hort. 193: 147-154.
4.Amodio, M.L., Colelli, G., Hasey, J.K. and Kader, A.A. 2007. A comparative study of composition and postharvest performance of organically and conventionally grown kiwifruits. J. Sci. Food. Agric. 87: 1228-1236.
5.Antognozzi, E., Battistelli, A., Famiani, F., Moscatello, S., Stanica, F. and Tombesi, A. 1996. Influence of CPPU on carbohydrate accumulation and metabolism in fruits of Actinidia deliciosa (A. Chev.). Sci. Hort. 65: 1. 37-47. 6.Boyd, L.M. and Barnett, A.M.2011. Manipulation of whole-vinecarbon allocation using girdling, pruning, and fruit thinning affects fruit numbers and quality in kiwifruit. Hort. Sci.46: 4. 590-595.
7.Buxton, K.N. 2005. Pre-harvest practices affecting postharvest quality of' Hayward' kiwifruit: a thesis presented in partial fulfilment of the requirements for the degree of Doctor of Philosophy in Plant Physiology and Horticultural Science at Massey Un. New Zealand.
8.Childerhouse, E. 2009. The effect of a natural plant extract and synthetic plant growth regulators on growth, quality and endogenous hormones of Actinidia chinensis and Actinidia deliciosa fruit. Massey Un. New Zealand. pp. 1-161.
9.Chun, Y.L., David, W. and Eliezer, E.G. 2003. Girdling affects carbohydrate-related gene expression in leaves, bark and roots of alternate-bearing citrus trees. Ann. Bot. 92: 1. 137-143.
10.Cooper Cortés, T., González, L. and Retamales Aranda, J. 2008. Effects of CPPU on quality and postharvest life of kiwifruit., Acta Hort. 796: 1. 167-172.
11.Cruz-Castillo, J.G., Baldicchi, A., Frioni, T., Marocchi, F., Moscatello, S., Proietti, S. and Famiani, F. 2014. Pre-anthesis CPPU low dosage application increases ‘Hayward’ kiwifruit weight without affecting the other qualitative and nutritional characteristics. Food Chem. 158: 1. 224-228.
12.Currie, M.B., Patterson, K.J., Snelgar, W.P. and Blattmann, P. 2017. Girdling kiwifruit vines for commercial advantage: opportunities and risks.In IX International Symposium on Kiwifruit. 1218: 405-412.
13.Elsabagh, A.S. 2010. Effect of girdling, strappimg and ethephon spraying on fruit quality of (Vitis vinifera) cv. Alphonos LA VALLE. J. Agric. and Env. Sci. Dam. Univ. 9: 3. 1-25.
14.FAO, Countries by commodity, Rankings, Production. 2017. Food and Agriculture organization of the United Nations.
15.Ferguson, I.B., Thorp, T.G., Barnett, A.M., Boyd, L.M. and Triggs, C.M. 2003. Inorganic nutrient concentrations and physiological pitting in ‘Hayward’ kiwifruit. J. Hort. Sci. Biotech.78: 4. 497-504.
16.Fisk, C.L., Silver, A.M., Strik, B.C.and Zhao, Y. 2008. Postharvestquality of hardy kiwifruit (Actinidia arguta ‘Ananasnaya’) associated with packaging and storage conditions.Post. Biol. Tech. 47: 3. 338-345.
17.Hamada, K., Ogata, T., Fujiwara, S. and Hasegawa, K. 2009. Healing process of the wounds of the branches of the Japanese persimmon that were caused by girdling, scoring, and strangulation. Sci. Hort. 120: 2. 276-281.
18.Harker, F.R., Carr, B.T., Lenjo, M., MacRae, E.A., Wismer, W.V., Marsh, K.B., Williams, N., White, A., Lund, C.M., Walker, S.B., Gunson, F.A. and Pereira, R.B. 2009. Consumer liking for kiwifruit flavour: A meta-analysis of five studies on fruit quality. Food Qual. Prefer. 20: 1. 30-41.
19.Iwahori, S., Tominaga, S. and Yamasaki, T. 1988. Stimulation of fruit growth of kiwifruit, Actinidia chinensis Planch., by N-(2-chloro-4-pyridyl)-N'-phenylurea, a diphenylurea-derivative cytokinin. Sci. Hort. 35: 1-2. 109-115.
20.Kader, A. 2002. Postharvest biology and technology: an overview. In: A.A. Kader, R.F. Kasmire, G. Mitchel, M.S. Reid, N.F. Somer, J.F. Thompson (eds.). Postharvest Technology of Horticultural Crops. Div. Agric. Nat. Res. Un. California. pp. 39-47.
21.Khandaker, M.M., Hossain, A.S., Osman, N. and Boyce, A.N. 2011. Application of girdling for improved fruit retention, yield and fruit quality in Syzygium samarangense under field conditions. Int. J. Agric. Biol. 13: 1.
22.Lallu, N. 1995. September. Low temperature breakdown in kiwifruit.In III International Symposium on Kiwifruit. 444: 579-586.
23.Lim, S., Han, S.H., Kim, J., Lee, H.J., Lee, J.G. and Lee, E.J. 2016. Inhibition of hardy kiwifruit (Actinidia aruguta) ripening by 1-methylcyclopropene during cold storage and anticancer properties of the fruit extract. Food Chem. 190: 150-157.
24.Maguire, K.M. and Mowat, A.D. 2003. October. Predicting storage potential of ‘Hayward’kiwifruit. In Proceedings of the Australian Postharvest Horticulture Conference, Brisbane. pp. 236-238.
25.Moscatello, S., Famiani, F., Proietti,S., Farinelli, D. and Battistelli, A.2011. Sucrose synthase dominates carbohydrate metabolism and relative growth rate in growing kiwifruit (Actinidia deliciosa, cv Hayward).Sci. Hort. 128: 3. 197-205.
26.Murakami, S. 2012. Effect of girdling methods on fruit quality in'Rainbow Red'kiwifruit (Actinidia chinensis). Horti. Research (Japan), 11: 2. 281-287.
27.Nardozza, S., Boldingh, H.L., Osorio, S., Höhne, M., Wohlers, M., Gleave, A.P. and Fernie, A.R. 2013. Metabolic analysis of kiwifruit (Actinidia deliciosa) berries from extreme genotypes reveals hallmarks for fruit starch metabolism. J. Exp. Bot. 64: 16. 5049-5063. 28.Patterson, K.J., Mason, K.A. andGould, K.S. 1993. Effects of CPPU(N-(2-chloro-4-pyridyl)-N'-phenylurea) on fruit growth, maturity, and storage quality of kiwifruit. New Zeal J. Crop Hort. 21: 3. 253-261.
29.Pan, Y.F., Chen, H.H., Li, X.H., Chen, H.Y., Wang, W. and Zhang, Y.Z. 2014. Effect of Temperature on Activities of Cell Wall Enzymes of Kiwifruit during the Shelf Life. In Advanced Materials Research. 997: 150-153.
30.Patterson, K.J. and Currie, M.B. 2010. Optimising Kiwifruit Vine Performance for High Productivity and Superior Fruit Taste. VII International Symposium on Kiwifruit, Acta. Hort. 913: 57-268.
31.Richardson, A.C., Marsh, K.B., Boldingh, H.L., Pickering, A.H., Bulley, S.M., Frearson, N.J. and Macrae, E.A. 2004. High growing temperatures reduce fruit carbohydrate and vitaminC in kiwifruit. Plant Cell Environ.27: 4. 423-435.
32.Richardson, A.C., McAneney, K.J. and Dawson, T.E. 1997. Carbohydrate dynamics in kiwifruit. J. Hort. Sci.72: 907-917.
33.Shuqian, L., Changjiang, L., Guang, X., Zhang, B. and Yangyang, L. 2014. Influence Mechanism of Endogenous Abscisic Acid on Storage Softening Process of Hardy Kiwifruit. Adv. J. Food Sci. Technol. 6: 1. 92-96.
34.Snelgar, W.P., Thorp, T.G. and Patterson, K.J. 1985. Optimal leaf:fruit ratios for fruit growth in kiwifruit. In Symposium on Physiology of Productivity of Subtropical and Tropical Tree Fruits. 175: 115-120.
35.Tavarini, S., Degl’Innocenti, E., Remorini, D., Massai, R. and Guidi, L., 2008. Antioxidant capacity, ascorbic acid, total phenols and carotenoids changes during harvest and after storage of Hayward kiwifruit. Food Chem.107: 1. 282-288.
36.Woodward, T.J. 2006. Variationin ‘Hayward’ Kiwifruit Quality Characteristics. Ph. D. thesis.
37.Woolley, D.J. and Cruz-Castillo, J.D. 2006. Stimulation of fruit growthof green and kiwi fruit. Acta Hort.727: 297-293.
38.Zhang, C. and Whiting, M.D. 2011. Improving Bing sweet cherry fruit quality with plant growth regulators. Sci. Hort. 127: 3. 341-346.
39.Zhao, Y., Zhang, L., Gao, M., Tian, L., Zheng, P., Wang, K. and Alva,A.K. 2013. Influence of girdlingand foliar-applied urea on apple(Malus domestica L.) fruit quality. Pak J. Bot. 45: 5. 1609-1615. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 595 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 464 |