
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,616,173 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,206,224 |
ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی ماکرو جلبک قهوه ای Sargassum vulgare جمع آوری شده ازسواحل قشم | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 10، شماره 3، مهر 1400، صفحه 49-63 اصل مقاله (795.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2021.19111.1587 | ||
نویسندگان | ||
میترا احدی فر* 1؛ سید مهدی اجاق2؛ سید حسین حسینی فر3؛ معظمه کردجزی4؛ محمد علی خانلر5؛ علیرضا عالیشاهی6 | ||
1کارشناس ارشد | ||
2دانشیار | ||
3هیات علمی دانشگاه گرگان | ||
4عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
5دکتر | ||
6استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف: آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد که موادی فعال و مضر برای انسان هستند می باشند. این پژوهش با هدف بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ای سارگاسوم ولگر جمع آوری شده از سواحل قشم در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفت. مواد و روشها: پس از جمع آوری جلبک از سواحل قشم و شستشو با آب شیرین عصاره گیری از جلبک سارگاسوم ولگر انجام شد. سپس عصاره مورد نظر در خشک کن انجمادی خشک و بصورت پودر حاصل گردید. پارامترهای فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدان کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، رادیکال آزاد سوپراکسید، توانایی شلاتهکنندگی یون آهن و رادیکال آزاد هیدروکسیل در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: برطبق نتایج به دست آمده میزان محتوای فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدان کل، رادیکال آزاد DPPH، درصدرادیکال آزاد سوپراکسید، توانایی شلاتهکنندگی یون آهن و رادیکال آزاد هیدروکسیل نیز در بالاترین غلظت های خود به ترتیب معادل 22/16 میلی گرم اسیدگالیک یر 100 گرم عصاره، 70/521 میلی گرم اسید آسکوربیک برگرم عصاره، 08/24% ، 03/14% و 65/33% محاسبه گردید. نتیجه گیری : باتوجه به توانایی بالای عصاره جلبک قهوه ای سارگاسوم ولگر در فعالیت های آنتی اکسیدانی عصاره این جلبک می تواند به عنوان یک منبع سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی درصنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی معرفی گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
کلید واژه: ماکروجلبک قهوه ای؛ آنتی اکسیدان؛ رادیکال های آزاد؛ عصاره آبی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
Akhbari, M., Aghajani, Z., Karimi, E., and Mazochi, A. 2016. Study of chemical compoundsof essential oil and Antioxidant andantimicrobial activity of oily compounds ofmenthe longifolia. Cell Mol. Biol. Let. 6: 44-9.
Ale, M.T., Maruyama, H., Tamauchi, H., Mikkelsen, J.D., and Meyer, A.S. 2011. Fucoidan from Sargassum sp. and Fucus vesiculosus reduces cell viability of lung carcinoma and melanoma cells in vitro and activates natural killer cells in mice in vivo. International journal of biological macromolecules, 49: 3. 331-336.
Borazjani, N.J., Tabarsa, M., You, S., and Rezaei, M. 2018. Purification, molecular properties, structural characterization, and immunomodulatory activities of water soluble polysaccharides from Sargassum angustifolium. International journal of biological macromolecules, 109: 793-802.
Chandini, S.K., Ganesan, P., and Bhaskar, N. 2008. In vitro antioxidant activities of three selected brown seaweeds of India. Food Chemistry, 107: 2. 707-713.
El-Din, S.M., and Alagawany, N. 2019. Phytochemical constituents and anticoagulation property of marine algae gelidium crinale, sargassum hornschuchii and ulva linza. Thalassas: An International Journal of Marine Sciences, 35: 2. 381-397. Falleh, H., Ksouri, R., Lucchessi, M.E., Abdelly, C., and Magné, C. 2012. Ultrasound-assisted extraction: Effect of extraction time and solvent power on the levels of polyphenols and antioxidant activity of Mesembryanthemum edule L. Aizoaceae shoots. Tropical Journal of Pharmaceutical Research, 11: 2. 243-249.
Fleurence, J., Le Coeur, C., Mabeau, S., Maurice, M., and Landrein, A. 1995. Comparison of different extractive procedures for proteins from the edible seaweeds Ulva rigida and Ulva rotundata. Journal of Applied Phycology, 7: 6. 577-582.
Ganesan, P., Kumar, C.S., and Bhaskar, N. 2008. Antioxidant properties of methanol extract and its solvent fractions obtained from selected Indian red seaweeds. Bioresource technology, 99: 8. 2717-2723.
Grice, H. 1988. Enhanced Tumor Development by Butylated Hydroxyanisole (BHA) from the Perspective of Effects on Forestomach and Esophageal Squamous Epithelium. Food Chem. and Toxicol. 26: 717-723.
Hogan, C.M. 2011. Monosson, E.; Cleveland, C.J., eds. "Algae- 1.3 Brown_algae". Encyclopedia of Earth. Washington DC: National Council for Science and the Environment.
Hosokawa, M., Okada, T., Mikami, N., Konishi, I., and Miyashita, K. 2009. Bio-functions of marine carotenoids. Food Science and Biotechnology,18: 1. 1-11.
Huang, H.L., and Wang, B.G. 2004. Antioxidant capacity and lipophilic content of seaweeds collected from the Qingdao coastline. Journal of Agricultural and Food Chemistry,52: 16. 4993-4997. Jao, C.L., and Ko, W.C. 2002.1, 1-Diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging by protein hydrolyzates from tuna cooking juice. Fisheries Science, 68: 2. 430-435.
Jassbi, A.R., Mohabati, M., Eslami, S., Sohrabipour, J., and Miri, R. 2013. Biological activity and chemical constituents of red and brown algae from the Persian Gulf. Iranian journal of pharmaceutical research: IJPR,12: 3. 339.
Khalili, M., and Ebrahimzadeh, M.A. 2015. A review on antioxidants and some of their common evaluation methods. Journal of Mazandaran University of Medical Sciences, 24: 120. 188-208.
Kokabi, M., and Yousefzadi, M. 2015. Checklist of the marine macroalgae of Iran. Botanica Marina, 58: 4. 307-320.
Kokilam, G., Vasuki, S., and Sajitha,N. 2013. Biochemical composition, alginic acid yield and antioxidant activity of brown seaweeds from Mandapam region, Gulf of Mannar. Journal of applied pharmaceutical science, 3: 11. 99-104.
Lim, S., Cheung, P., Ooi, V., and Ang, P. 2002. Evaluation of antioxidative activity of extracts from a brown seaweed, Sargassum siliquastrum. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50: 13. 3862-3866.
Magalhães, L.M., Segundo, M.A., Reis, S., and Lima, J.L. 2008. Methodological aspects about in vitro evaluation of antioxidant properties. Analytica chimica acta, 613: 1. 1-19. Mazarie, A., Mousavi-Nik, S.M., and Fahmideh, L. 2018. Assessments of phenolic, flavonoid and antioxidant activity of aqueous, alcoholic, methanol and acetone extracts of thirteen medicinal plants. Nova Biologica Reperta, 4: 4. 299-309.
Meenakshi, S., Umayaparvathi, S., Arumugam, M., and Balasubramanian, T. 2011. In vitro antioxidant properties and FTIR analysis of two seaweeds of Gulf of Mannar. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 1: 1. 66-70.
Miyashita, K., and Takagi, T. 1987. Tocopherol content of Japanesealgae and its seasonal variation. Agricultural and Biological Chemistry, 51: 11. 3115-3118
O’sullivan, A., O’callaghan, Y., O’grady, M., Queguineur, B., Hanniffy, D., Troy, D., Kerry, J., and O’brien, N. 2011. In vitro and cellular antioxidant activities of seaweed extracts prepared from five brown seaweeds harvested in spring from the west coast of Ireland. Food chemistry, 126: 3. 1064-1070.
Parys, S., Rosenbaum, A., Kehraus, S., Reher, G., Glombitza, K.W., and König, G.M. 2007. Evaluation of quantitative methods for the determination of polyphenols in algal extracts. Journal of natural products, 70: 12. 1865-1870.
Sellimi, S., Younes, I., Ayed, H.B., Maalej, H., Montero, V., Rinaudo, M., Dahia, M., Mechichi, T., Hajji, M., and Nasri, M. 2015. Structural, physicochemical and antioxidant properties of sodium alginate isolated from a Tunisian brown seaweed. International journal of biological macromolecules, 72: 1358-1367.
Tariq, A., Athar, M., Ara, J., Sultana, V., Ehteshamul-Haque, S., and Ahmad, M. 2015. Biochemical evaluation of antioxidant activity and polysaccharides fractions in seaweeds. Global Journal of Environmental Science and Management, 1: 1. 47-62.
Sánchez-Machado, D., López-Cervantes, J., Lopez-Hernandez, J., and Paseiro-Losada, P. 2004. Fatty acids, total lipid, protein and ash contents of processed edible seaweeds. Food Chemistry, 85: 3. 439-444 Sathya, R., Kanaga, N., Sankar, P., and Jeeva, S. 2017. Antioxidant properties of phlorotannins from brown seaweed Cystoseira trinodis (Forsskål) C. Agardh. Arabian Journal of Chemistry, 10: 2608-2614.
Sherwin, E.R. 1990. Antioxidants. In: Food Additives. Branen R. (ed.), New York: Marcel Dekker; Pp: 139-193.
Sujatha, R., Siva, D., and Nawas, P.2019. Screening of phytochemical profile and antibacterial activity of various solvent extracts of marine algae Sargassum swartzii. World Scientific News, 115: 27-40.
Song, H., Zhang, Q., Zhang, Z., andWang, J. 2010. In vitro antioxidant activity of polysaccharides extracted from Bryopsis plumosa. Carbohydrate Polymers, 80: 4. 1057-1061.
Suresh, V., Kumar, N.S., Murugan, P., Palani, P., Rengasamy, R., and Anbazhagan, C. 2012. Antioxidant properties of sequential extractsfrom brown seaweed, Sargassum plagiophyllum, C. Agardh. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, 2: 937-939.
Wang, J., Zhang, Q., Zhang, Z., and Li, Z. 2008. Antioxidant activity of sulfated polysaccharide fractions extracted from Laminaria japonica. International journal of biological macromolecules, 42: 2. 127-132.
Wang, T., Jónsdóttir, R., Kristinsson, H.G., Hreggvidsson, G.O., Jónsson, J.Ó., Thorkelsson, G., and Ólafsdóttir, G. 2010. Enzyme-enhanced extraction of antioxidant ingredients from red algae Palmaria palmata. LWT-Food Science and Technology, 43: 9. 1387-1393.
Wijesekara, I., Pangestuti, R., andKim, S.K. 2011. Biological activities and potential health benefits ofsulfated polysaccharides derived from marine algae. Carbohydrate Polymers, 84: 1. 14-21.
Zhang, W.W., Duan, X.J., Huang, H.L., Zhang, Y., and Wang, B.G. 2007. Evaluation of 28 marine algae from the Qingdao coast for antioxidative capacity and determination of antioxidant efficiency and total phenolic content of fractions and subfractions derived from Symphyocladia latiuscula (Rhodomelaceae). Journal of applied phycology, 19: 2. 97-108. Zhang, Y., Lu, X., Fu, Z., Wang, Z., and Zhang, J. 2011. Sulphated modification of a polysaccharide obtained from fresh persimmon (Diospyros kaki L.) fruit and antioxidant activities of the sulphated derivatives. Food Chemistry, 127: 3. 1084-1090. Zubia, M., Robledo, D., and Freile-Pelegrin, Y. 2007. Antioxidant activities in tropical marinemacroalgae from the Yucatan Peninsula, Mexico. J. Appl. Phycol. 19: 449-58. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 588 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 342 |