
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,611,705 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,200,915 |
بررسی تأثیر دانش و آگاهی مشتریان بر بهبود پایداری زنجیره تأمین پسته در ایران از دیدگاه خبرگان | ||
مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی | ||
دوره 9، شماره 2 - شماره پیاپی 18، مرداد 1401، صفحه 133-156 اصل مقاله (913.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jead.2022.20373.1616 | ||
نویسنده | ||
ناصر سیف اللهی* | ||
دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران، | ||
چکیده | ||
مدیریت پایدار زنجیره تأمین جایگاه ویژهای در عرضه محصولات به مصرفکننده نهایی دارد. صنعت پسته ایران نیز اهمیت زیادی در تأمین ارز و بهبود تراز تجاری کشور دارد. بنابراین اصلاح زنجیره تأمین از طریق گسترش دانش و آگاهی، به رقابتپذیری بیشتر این صنعت در بازار جهانی و پایداری زنجیره تأمین کمک شایانی خواهد کرد. از این رو، مطالعه حاضر به دنبال بررسی تأثیر سطح دانش و آگاهی مشتریان بر بهبود پایداری زنجیره تأمین محصول پسته در ایران از دیدگاه خبرگان است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بود که با رویکرد آمیخته انجام شده است. در مرحله کیفی جامعه مورد مطالعه شامل 20 نفر از خبرگان صنعت پسته ایران بودند که از طریق سایت انجمن پسته ایران، به روش نمونهگیری هدفمند از نوع گلولهبرفی انتخاب شدند. در مرحله کمی جامعه آماری، شامل 156 نفر ازفعالان حوزه صنعت پسته بودند که طبق فرمول کوکران 130 نفر تعیین و برای نمونهگیری از روش تصادفی ساده استفاده شد. در بخش کیفی برای شناسایی مقولهها و مفاهیم از روش تحلیل مضمون و در بخش کمی برای تحلیل روابط متغیرها از روش مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزارSmartPLS3 استفاده شده است. براساس نتایج بهدست آمده، دربخش کیفی 55مفهوم در قالب 6مقوله اصلی شناسایی شدند. همچنین نتایج بخش کمی نشان دادند که مقولههای دانش کشاورزی بردانش فرآوری، دانش فرآوری بر دانش انبارداری وحمل، دانش انبارداری وحمل بر دانش بازاریابی و توزیع،دانش بازاریابی و توزیع بردانش پشتیبانی و خدمات تأثیرمستقیم دارند.همچنین همه مقولهها بهجز مقوله بازاریابی و توزیع که موردتأیید قرار نگرفت، برمدیریت زنجیره تأمین پایدار تأثیرمستقیم دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
زنجیره تأمین؛ دانش کشاورزی؛ صنعت پسته؛ پایداری | ||
مراجع | ||
آمارنامه سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران. 1399. آمارنامه سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران. برگرفته از: https://www.irica.gov.ir/web_directory
آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی. 1399. وزارت جهاد کشاورزی. معاونت برنامهریزی اقتصادی. مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات.
اتحادی، و.، و شاهنده، علی. 1396. رتبهبندی شاخصهای عملکرد زنجیره تأمین گوشت با بهکارگیری و ترکیب روشهای MADM. دومین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی لجستیک و زنجیره تأمین. تهران. موسسه همایش صنعت.
اعظمی، م.، و وحدتمودب، هـ. 1400. تحلیل شکاف جغرافیایی شاخصهای توسعه کشاورزی در استان همدان. فصلنامه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی، 2(4): 115-132.
افضلیگروه، ه. 1400. مدیریت کاهش ضایعات پسته در ماشینهای پوستکن. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی، 3(4): 13-20.
امینیفر، ز.، و اعرابی، م. 1394. مدیریت زنجیره تأمین پایدار و ضرورت بررسی آن، کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع، تهران. شرکت مدیران ایدهپردازان پایتخت ایلیا.
بیریا، س. 1400. مزیت نسبی تولید و صادرات پسته شهرستان دامغان. مجله علوم و فناوری پسته، 6(111): 34-51.
جامی نیشابوری، ا.، و مسیحی، ا. 1396. سیستم انبارداری معکوس اتوماتیک: مفاهیم بنیادی، مدلسازی و حل مسئله چینش بهینه اقلام و مسیریابی رباتها. نشریه تخصصی مهندسی صنایع، 51(1): 117-131.
جعفری، م.، رضایی، ف. 1395. مدیریت دانش بازاریابی و عملکرد صنعت بانکداری ایران. دو فصلنامه علمی – پژوهشی کاوشهای مدیریت بازرگانی. 8(16): 79-98.
جمالی، غ.، باورصاد، ب.، صفری، محمد. 1400. تجزیه و تحلیل و ارزیابی تدریجی پایداری زنجیره تأمین در راستای بهبود توان رقابتی صنایع تولیدی. نشریه علمی مدیریت زنجیره تأمین. 23(72): 1-7.
چوبین، م.، یوسفی، ب. و رحیمی فرد، ع. 1397. مدیریت زنجیره تأمین و لجستیک پایدار در مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت اصفهان: 219-225.
حسینیفرد، س.ج.، بصیرت، م.، و صداقتی، ن. 1396. دستورالعمل فنی مدیریت تلفیقی حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاهی درختان پسته. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. پژوهشکده پسته کشور.
خوشخوی، م.، گریگوریان، و.، تفضلی، ع.، صالحی، ح.، عزیزی، م.، و مبلی.، م. 1400. وضع موجود تولید محصولهای باغبانی در ایران: یک بررسی اسنادی میوهها. مجله پژوهشهای راهبردی در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 6(1): 51-68.
دین پناه، غ.، و اخوان، ا. 1393. عوامل موثر بر دانش کشاورزی ارگانیک در بین گلخانهداران شهرستان وارمین. مجله پژوهشهای ترویج و آموزش کشاورزی، 7(1): 102-111.
رستمی، م. 1400. کاهش ضایعات دانه پسته حین فرآوری پسته تر. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی، 3(4): 1-12.
سالاریبردسیری، م.، خلیلیان، ص.، موسوی، ح. 1396. بررسی عوامل موثر بر تجارت محصولات کشاورزی با تأکید بر درآمدهای نفتی. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 9(3): 33-56.
سعیدیراد، م.، اسفرم، ی.، کرمی، ف.، و قورچی، م. 1399. تحلیل شکاف جغرافیایی شاخصهای توسعه کشاورزی در استان لرستان. مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی، 1: 31-44.
سنگبر، م.، صافی، م.، آذر، عادل.، و ربیعه، م. 1401. شناسایی و اولویتبندی توانمندسازهای مدیریت زنجیره تأمین پایدار در صنعت پتروشیمی با رویکرد ترکیبی «فراترکیب» و «نظریه گرافها و رویکرد ماتریسی». فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی، 20(64): 1-34.
شفیعپورمطلق، ر.، رحمانی، ب.، و رضویان، م ت. 1401. بررسی نقش بازارهای جهانی در توسعه کشاورزی ایران با رویکرد کارآفرینی. فصلنامه علمی پژوهشی جغرافیا و برنامهریزی منطقهای، 12(3): 351-370.
صیادی تورانلو، ح.، میرغفوری، ح.، یاوری، م.، و ثقفی، س. 1399. تجزیه و تحلیل نقش مدیریت دانش در مدیریت زنجیره تأمین پایدار با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری (مطالعه موردی: سازمان جهاد کشاورزی استان یزد). نشریه علمی مدیریت زنجیره تامین، 22(67): 52-66.
محمدنژاد چاری، ف.، و صفائی قادیکلایی. ع. 1398. شناسایی و رتبهبندی معیارهای انتخاب تأمینکنندگان در زنجیره تأمین لارج. مجله تحقیق در عملیات در کاربردهای آن، 13(4): 103-120.
موحدی، ر.، بختیاری همدانی، ف.، و سعدی، ح. 1400. ارتباط بین چابکی سازمانی و مدیریت دانش در سازمان جهاد کشاورزی (مطالعه موردی استان تهران). نشریه علمی فناوری آموزش، 16(2): 293-306.
موسوی فضل، ح.، رحیمیان، م ح.، کوهی، ن.، ریاحی، ح.، کرامتی، م.، عباسی، فریبرز.، و باغانی، ج. 1399. ارزیابی حجم آب کاربردی و بهرهوری آب در کانونهای اصلی تولید پسته کشور. نشریه آبیاری و زهکشی، 6(14): 244-256.
ناظوری، ف.، کلانتری، س.، درکی، ن.، طلایی، ع.، و جوانشاه، ا. 1393. تأثیر زمان برداشت، نوع فرآوری و شرایط انبارداری بر نگهداری پسته تازه و خشک. به زراعی کشاورزی، 16(4): 795-807.
وحدتی، ک.، و ساروخانی، س. 1399. مروری بر توسعه پایدار بخش کشاورزی ایران و جهان، مجله پژوهشهای راهبردی در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 5(1): 19-32.
Alisaraei, A., Assar, H. A., Ghobadian, B., and Motevali, A. 2017. Potential of biofuel production from pistachio waste in Iran. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 72: 510-522.
Bulló, M., Juanola-Falgarona, M., Hernández-Alonso, P., and Salas-Salvadó, J. 2015. Nutrition attributes and health effects of pistachio nuts. British Journal of Nutrition, 113: 79-93.
Burer, S., Jones, P.C., and Lowe, T.J. 2016. Coordinating the supply chain in the agricultural seed industry. European Journal of Operational Research, 185(1): 354-377.
Carter, C.R., and Rogers, D.S. 2017. A framework of sustainable supply chain management: moving toward new theory. International journal of physical distribution & logistics management.
Chopra, S., and Meindl, P. 2017. Supply chain management. Strategy, planning & operation. In Das summa summarum des management: 265-275.
Colin, M., Galindo, R., and Hernández, O. 2015. Information and communication technology as a key strategy for efficient supply chain management in manufacturing SMEs. Procedia Computer Science, 55: 833-842.
Ciccullo, F., Pero, M., Caridi, M., Gosling, J., and Purvis, L. 2018. Integrating the environmental and social sustainability pillars into the lean and agile supply chain management paradigms: A literature review and future research directions. Journal of cleaner production, 172: 2336-2350.
Dai, J., Xie, L., & Chu, Z. 2021. Developing sustainable supply chain management: The interplay of institutional pressures and sustainability capabilities. Sustainable Production and Consumption, 28, 254-268.
FAO. 2019. FAO Statistical Yearbook. Agricultural production. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Retrieved from: http://www.fao.org/faostat/en/#data/QC.
FAO. 2021. Substance QC: Position data. Food and Agriculture Organization of the United. Retrieved from: http://www.fao.org/faostat/en/#data/QC/.
Garg, C., Sharma, A., and Goyal, G. 2017. A hybrid decision model to evaluate critical factors for successful adoption of GSCM practices under fuzzy environment. Uncertain Supply Chain Management, 5(1): 59-70.
Goldhamer, D.A. 2005. Tree water requirements and regulated deficit irrigation. Pistachio Production Manual. 4th Ed. Ferguson L. University of California, Davis.
Gold, M.A., Godsey, L.D., and Josiah, S.J. 2014. Markets and marketing strategies for agroforestry specialty products in North America. In New Vistas in Agroforestry (pp. 371-382). Springer, Dordrecht.
Hirigoyen, J. 2021. California pistachio growers and processors create $5.2 billion impact on state’s economy. Iran pistachio association. Special Issue March 2014, No. 105. n.d.: http://iranpistachioorg /fa/newsletter /2448–93–105.
Liu, P. 2019. Pricing policies and coordination of low-carbon supply chain considering targeted advertisement and carbon emission reduction costs in the big data environment. Journal of cleaner production, 210: 343-357.
Mancheri, N.A., Sprecher, B., Bailey, G., Ge, J., and Tukker, A. 2019. Effect of Chinese policies on rare earth supply chain resilience. Resources, Conservation and Recycling, 142: 101-112.
Selen, W., and Soliman, F. 2019. Operations in today’s demand chain management framework.
Schwartz, K., Tapper, R., and Font, X. 2019. A sustainable supply chain management framework for tour operators. Journal of Sustainable Tourism, 16(3): 298-314.
Waltho, C., Elhedhli, S., and Gzara, F. 2019. Green supply chain network design: A review focused on policy adoption and emission quantification. International Journal of Production Economics, 208: 305-318.
Zecca, F., and Rastorgueva, N. 2014. Supply chain management and sustainability in agri-food system: Italian evidence. Journal of Nutritional Ecology and Food Research, 2(1): 20-28.
Zhang, R., and Wang, K. 2019. A multi-echelon global supply chain network design based on transfer-pricing strategy. Journal of Industrial Integration and Management, 4(01): 1850020. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 498 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 324 |