
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,604,881 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,421 |
اثر شوریهای مختلف بر میزان رنگدانه ، ترکیب شیمیایی و رشد ریز جلبک Dunaliella salina در دو محیط کشت Guillard(f/2) و Modified Johansson(DUM) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 11، شماره 3، مهر 1401، صفحه 29-40 اصل مقاله (757.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2022.20146.1650 | ||
نویسندگان | ||
مهسا صالحی* 1؛ غلامرضا رفیعی2؛ محمد علی نعمت اللهی3 | ||
1نویسنده مسئول، دانشآموخته گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده از ریزجلبکها توسط انسان به 2000 هزار سال پیش در کشور چین باز میگردد، که از آن به عنوان غذا برای ادامهی زندگی در زمان قحطی استفاده میشد. ریزجلبکها دارای منابع خوبی از طیف گستردهای از ترکیبات مفید مانند پروتئین، چربی و رنگدانهها هستند که قرنهاست به عنوان غذا توسط انسان استفاده میشود. هدف این پژوهش این است که با استفاده از پرورش جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) در محیط کشتهایModified Johansson(DUM) وGuillard(f/2) تحت استرس شوری 100،200،300ppt میزان پروتئین، چربی، خاکستر و کاروتنوئید کل و رشد سلولی مورد بررسی قرارگرفت. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین میزان تولید پروتئین 0/34± 14/06 درصد در شوری پایین 100ppt بود و بیشترین میزان چربی 1/64± 35/81 درصد در لیتر در شوری 300ppt بود. همچنین، بیشترین میزان کاروتنوئیدکل μg/mg 1/79 ± 0/30 تحت استرس شوری 300ppt در محیط کشت f/2 تولید شده بود. بیشترین رشد سلولی نیز 52041/6 ± 7808333 سلول در میلیلیتر در شوری 100ppt در محیط کشت گیلارد بود. با افزایش شوری 300ppt، میزان ذخیره خاکستر 76± 7/18 درصد کاهش یافت.به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که جلبک D. salina وقتی تحت استرس شوری قرار بگیرد منبع خوبی برای تولید رنگدانهها و چربی خواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک Dunaliella salina؛ رنگدانه؛ پروتئین؛ چربی | ||
مراجع | ||
1.Oren, A. 2005. A hundred years of Dunaliella research: 1905-2005. Saline systems. 1: 1. p. 2.
2.Ramos, A.A., Polle, J., Tran, D., Cushman, J.C., Jin, E.S., and Varela, J.C. 2011. The unicellular green alga Dunaliella salina Teod. as a model for abiotic stress tolerance: genetic advances and future perspectives. Algae, 26: 1. 3-20.
3.Dolatyari, A., and Eyvazzadeh, O. 2020. Evaluation of culture conditions of Donalilla salina on its antioxidant content. Nurse and Physician Within War,8: 29. 54-65.
4.Bhalamurugan, G.L., Valerie, O., and Mark, L. 2018. Valuable bioproducts obtained from microalgal biomass and their commercial applications: a review. Environ. Eng. Res. 23: 229-241. https:// doi.org/10.4491/eer.2017.220.
5.Reshma, R., Devi, K.C., Kumar, S.D., Santhanam, P., Perumal, P., Krishnaveni, N., ... and Kim, M.K. 2021. Enhancement of pigments production in the green microalga Dunaliella salina (PSBDU05) under optimized culture condition. Bioresource Technology Reports, 14: 100672.
6.Lavens, P., and Sorgeloos, P. 1996. Manual on the production and use of live food for aquaculture, FAO Fisheries Technical paper. No. 361, 295p.
7.Um, B.H., and Kim, Y.S. 2009.Review: A chance for Korea to advance algal-biodiesel technology. Journal of Industrial and Engineering Chemistry. 15: 1. 1-7.
8.Spolaore, P., Joannis-Cassan, C.,Duran, E., and Isambert, A. 2006. Commercial applications of microalgae. Journal of bioscience and bioengineering. 101: 2. 87-96.
9.Smith, L.L., Fox, J.M., and Granvil, D.R. 1993. Intensive algae culture techniques. In CRC Handbook of mariculture. Vol 1. Crustacean Aquaculture, 2nd Edition.Mc Vey, J.P. (Ed.). CRC press, Inc.,Boca Raton, Florida, USA, pp. 153-172.
10.Talebi, A.F., Mohtashami, S.K., Tabatabaei, M., Tohidfar, M., Bagheri, A., Zeinalabedini, M., Mirzaei, H.H., Mirzajanzadeh, M., Shafaroudi, S.M., and Bakhtiari, S. 2013. Fatty acids profiling: a selective criterion for screening microalgae strains for biodiesel production. Algal Research.2: 3. 258-267.
11.Jennings, T.A. 1999. Lyophilization: introduction and basic principles. CrC Press.
12.Eimhjellen, K.E., and Jensen, S.L.1964. The biosynthesis of carotenoidsin Rhodopseudomonas gelatinosa. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-General Subjects 82: 1. 21-40.
13.Sumanta, N., Haque, C.I., Nishika, J., and Suprakash, R. 2014. Spectrophotometric analysis of chlorophylls and carotenoids from commonly grown fern species by using various extracting solvents. Research Journal of Chemical Sciences. ISSN, 2231, p.606X.
14.Slocombe, S.P., Ross, M., Thomas, N., McNeill, S., and Stanley, M.S. 2013.A rapid and general method for measurement of protein in micro-algal biomass. Bioresour. Technol. 129: 51-57.
15.AOAC International. 2005. Official methods of analysis of AOAC International. AOAC International.
16.Qin, R., Li, Y., Zhang, L., and Liu, J. 2021. The effect of salinity shock on the growth and rapid light curve of dunaliella salina. Aquaculture Research 52: 6. 2569-2579.
17.Tammam, A.A., Fakhry, E.M., andEl-Sheekh, M. 2011. Effect of salt stress on antioxidant system and the metabolism of the reactiveoxygen species in Dunaliella salina and Dunaliella tertiolecta. African Journal of Biotechnology. 10: 3795-3808.
18.Ben-Amotz, A., Shaish, A., andAvron, M. 1989. Mode of actionof the massively accumulated β-carotene of Dunaliella bardawil in protectingthe alga against damage byexcess irradiation. Plant Physiology .91: 3. 1040-1043.
19.Venkatesan, S., Senthil, M., Senthil, C., Bashkar, S., and Rengasamy, R. 2013. Culturing marine green microalgae Dunaliella salina Teod. and Dunaliella tertiolecta Masjuk in Dewalne’s medium for valuable feeds stock. J. Modern Biotechnol. 2: 2. 40-5.
20.Takagi, M., and Yoshida, T. 2006. Effect of salt concentration on intracellular accumulation of lipids and triacylglyceride in marine microalgae Dunaliella cells. Journal of bioscience and bioengineering, 101: 3. 223-226.
21.Dhanam, D.S., and Dhandayuthapani,K. 2013. Original Research Article Optimization of-Carotene production by Marine Microalga-Dunaliella salina. Int. J. Curr. Microbiol. App. Sci. 2: 3. 37-43. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 520 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 329 |