
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,616,325 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,206,294 |
تأثیر جایگزینی کاه برنج به جای کاه گندم بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، تخمیر شکمبه و هیستوموفومتری روده برههای پرواری | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 7، دوره 11، شماره 1، اردیبهشت 1402، صفحه 109-128 اصل مقاله (906.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2023.20766.1869 | ||
نویسندگان | ||
سعید صفری1؛ محمد ابراهیم نوریان سرور* 2؛ محمد مهدی معینی3؛ نادر گودرزی4 | ||
1کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
2استادیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران، | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران، | ||
4ایران، کرمانشاه، استادیار گروه علوم پایه و پاتوبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه رازی، کرمانشاه | ||
چکیده | ||
چکیده سابقه ومطالعه جایگزینی کاه برنج به جای کاه گندم بر تغذیه برههای پرواری چکیده سابقه و هدف: استفاده از کاه برنج در تغذیه برههای پرواری علاوه بر افزایش حاشیه سود تا حدی به پاکسازی محیط زیست نیز کمک خواهد کرد. مطالعات نشان داده است که امکان جایگزینی یونجه (30 درصد جیره) با کاه برنج بدون تأثیر سو بر عملکرد رشد بره وجود دارد. همچنین اثر سطوح مختلف کاه برنج بر تخمیر شکمبه بزهای درحال رشد و گاوهای شیری نیز بررسی شده است . با توجه به تولید کافی کاه برنج در بسیاری از مناطق کشور و گران بودن علوفه هدف از این مطالعه؛ بررسی امکان جایگزینی کاه برنج به جای کاه گندم و تاثیر آن بر صفات رشد، تخمیر شکمبه، جمعیت پروتوزآیی؛ فراسنجههای خونی و هیستوموفولوژی روده برههای پرواری بود. مواد و روشها: به منظور مطالعه جایگزینی کاه برنج به جای کاه گندم بر تغذیه برههای پرواری؛ تعداد 28 رأس برهی نر سنجابی با میانگین وزن 30 کیلوگرم در چهار گروه 7 رأسی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی تقسیمبندی شدند. جیره هر چهار تیمار با نسبت 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره بود. برههای آزمایشی به ترتیب گروه شاهد 30 درصد کاه گندم، گروه دوم 30 درصد کاه برنج، گروه سوم که شامل 15 درصد کاه برنج و 15 درصد کاه گندم، و گروه چهارم 30 درصد کاه برنج غنیشده با اوره مصرف داشتند. صفات عملکرد رشد، قابلیت هضم خوراک، فراسنجههای تخمیر، جمعیت پروتوزوآیی و خونی و هیستومورفومتری روده در طی دورهی پروار اندازهگیری و تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که جایگزینی سطوح مختلف کاه برنج اثر منفی بر عملکرد رشد برهها نداشت، در فراسنجههای تخمیر تنها باعث افزایش گاز تولیدی (قابلیت هضم) شکمبه شد. تیمار 30 درصد کاه برنج فرآوری شده باعث کاهش میزان قابلیت هضم پروتئین خام جیره شد. در فراسنجههای خونی تنها پروتئین کل خون برههای دریافتکننده همه تیمارهای دریافت کننده برنج بهبود یافت. افزودن سطوح مختلف کاه برنج باعث بهبود فراسنجههای هیستو مورفومتری روده کوچک شد. جمعیت کل پروتوزوآی شکمبه برههای دریافتکننده جیره همه سطوح مختلف کاه برنج افزایش نشان داد. نتیجهگیری: نتایج کلی نشان داد که کاه برنج را میتوان در تغذیه برههای پروار بدون هیچ گونه تاثیر منفی بر دام استفاده کرد. واژههای کلیدی: کاه برنج، بره، صفات رشد، فراسنجههای خونی، قابلیت هضم، هیستومورفومتری روده. مطالعه جایگزینی کاه برنج به جای کاه گندم بر تغذیه برههای پرواری چکیده سابقه و هدف: استفاده از کاه برنج در تغذیه برههای پرواری علاوه بر افزایش حاشیه سود تا حدی به پاکسازی محیط زیست نیز کمک خواهد کرد. مطالعات نشان داده است که امکان جایگزینی یونجه (30 درصد جیره) با کاه برنج بدون تأثیر سو بر عملکرد رشد بره وجود دارد. همچنین اثر سطوح مختلف کاه برنج بر تخمیر شکمبه بزهای درحال رشد و گاوهای شیری نیز بررسی شده است . با توجه به تولید کافی کاه برنج در بسیاری از مناطق کشور و گران بودن علوفه هدف از این مطالعه؛ بررسی امکان جایگزینی کاه برنج به جای کاه گندم و تاثیر آن بر صفات رشد، تخمیر شکمبه، جمعیت پروتوزآیی؛ فراسنجههای خونی و هیستوموفولوژی روده برههای پرواری بود. | ||
کلیدواژهها | ||
صفات رشد؛ فراسنجههای خونی؛ قابلیت هضم؛ هیستومورفومتری روده | ||
مراجع | ||
Abd El-Razik, M.I., Abd-Elrahman, G.A. and Ayyat, M.S. 2012. Effect of biological and chemical treatments of rice straw on lamb performance. Zagazig Journal Agriculture Research, 39(4): 655-664. Ayala, O.J., Mendoza Martinez, J.G., Barcena, G.R. and Gonzalez, M.S. 1994. Effect of addition of Saccharomyces cervisiae and urea-molasses on in vivo and in situ digestibility in diets for sheep based on sesame straw.Veterinary Mexico, 3: 221-226. Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 2005. Official Methods of Analysis, 18th ed. AOAC international, Gaithersburg, Maryland, USA. Balasta, M.L.F.C., Perez, C.M., Villareal, C.P., Lott, J.N.A. and Roxas. D.B. 1989. Effects of silica level on some properties of Oryza sativa straw and hull. Canadian Journal Botany, 67:2356-2363. Baldwin, R.L., Mcleod, K.R., Klotz, J.L. and Heitmann, R.N. 2004. Rumen development, intestinal growth and hepatic metabolism in the pre-and postweaning ruminant. Journal Dairy Science, 87(Suppl): E55-E65. Baneshi. H., Mohammadabadi, T., Mirzadeh, Kh. and Ghaseminejhad, M. 2018.The effect of processing sesame straw with low steam pressure and chemical materials on digestibility and fermentation, protozoa population, rumination and some blood parameters of Arabi sheep. Animal production, 19(4): 765-775. Barnet, A.J. G. and Reid, R.L. 1957. Studies on the production of volatile fatty acids from grass by rumen liquor in an artificial rumen. I. The volatile fatty acid production of fresh grass. Journal of Agriculture Science, 48: 315-321. Broderick, G.A. and Kang, J. H. 1980. Automated simultaneous determinations of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal Dairy Science, 63: 64-75. Chen, X., Wang, J., Wu, Y. and Liu, J. 2008. Effects of chemical treatments of rice straw on rumen fermentation characteristics, fibrolytic enzyme activities and populations of liquid-and solid-associated ruminal microbes in vitro. Animal Feed Science and Technology. 141: 1-14. Dehority, B.A. 2003. Rumen Microbiology. Nottingham University Press, Nottingham.UK. Fimbres, H., Kawas, J.R., Hernandez-Vidal, G., Picon-Rubio, J.F. and Lu, C.D. 2002. Nutrient intake, digestibility, mastication and ruminal fermentation of lambs fed finishing ration with various forage levels. Small Animal Research, 43: 275-281. Garrett, W.N., Walker, H.G., Kohler, G.O. and Hart, M.R.1979. Response of ruminants to diets containing sodium hydroxide or ammonia treated rice straw. Journal of Animal Science, 48(1): 92-103. Gorocica-Buenfil, M.A. and Loerch, S.C. 2005. Effect of cattle age, forage level, and corn processing on diet digestibility and feedlot performance. Journal of Animal Science, 83: 705-714. Khairul Alam, M., Ogata,Y., Sato,Y. and Sano,H .2016. Effects of rice straw supplemented with urea and molasses on intermediary metabolism of plasma glucose and Leucine in Sheep. Asian Australian Journal Animal Science. 29(4): 523-529. Lu, C.D., Kawas, J.R. and Mahgoub, O.G. 2005. Fiber digestion and utilization in goats. Small Ruminant Research, 60: 45-52. MacDonald, R.S. 1999. The role of insulin-like growth factors in small intestinal cell growth and development. Hormon Metab. Research, 31(2–3): 103–113. Menke, K. H. and Steingass, H. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research Development. 28: 7-55. Mousavi, G.H., Fatahnia, F., Mohammadzadeh, H. and Doosti, A. 2014. Effect of treating rice straw with urea on chemical composition and degradability using nylon bags method. Journal Animal Science Research. 21(4): 139-151. NRC.2007. Nutrient Requirements of Small Ruminanants. Sheep, Goats, Cervids, and new world camelids.National Acadrmy Press,Washington, D.C. Ren, W., Zhao, F.F., Zhang, A.Z., Jiang, N., Wu, Q., Qi, L., Liu, X.M., Yang, K., Liu, W., Zhu, S., Wang, L.X. and Mu, Y. 2016. Gastrointestinal tract development in fattening lambs fed diets with different amylose to amylopectin ratios. Canadian Journal Animal Science. 96:425-433. Salama, R., Salman, F.M., Safwat, M.A., Soliman, S.M. and El-Nomeary, Y.A. 2011. Chemical, biological and biochemical treatments to improve the nutritive values of sugarcane bagasse (SCB): 2- In vivo studies to evaluate the nutritive values of untreated and treated SCB. Life Science Journal, 8(4): 327-337. Shen, H. Sh., Ni, D. B. and Sundstøl, F. 1998. Studies on untreated and urea-treated rice straw from three cultivation seasons. 1. Physical and chemical measurements. Animal Feed Science Technology, 73: 243-261. SPSS Darren George, Paul Mallery .2016. SPSS Statistics 23 Step by Step: A Simple Guide and Reference 14th Edition. Tang, S.X., Jiang, H.L. Zhou, C.S. and Tan, Z.L. 2005. Effects of different forage species on in vitro gas production characteristics. Acta Prataculturae Sinica, 14: 72-77. Tang, S.X., Tayo, G.O., Tan, Z.L., Sun, Z.H., Wang, M., Ren, G.P. and Han, X.F. 2008. Use of in vitro gas production technique to investigate interactions between rice straw, wheat straw, maize Stover and alfalfa or clover. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 21(9): 1278-1285. Van Soest, P. J., 2006. Rice straw, the role of silica and treatments to improve quality. Animal Feed Science Technology, 130: 137-171. Vercoe, E.P., Makkar, H.P.S. and Schlink, A.C .2010. In vitro screening of plant resources for extra nutritional attributes in ruminants: nuclear and related methodologies (Ed.), In Vitro Screening of Feed Resources for Efficiency of Microbial Protein Synthesis, (pp. 6-144). New York: Springer. Wang, M., Zhao, X.G., Tan, Z.L., Tang, S.X., Zhou, C.S., Sun, Z.H., Han, X.F. and Wang, C.W. 2010. Effects of increasing level of dietary rice straw on chewing activity, ruminal fermentation and fibrolytic enzyme activity in growing goats. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 23(8): 1022-1027. Wang, Y.H., Wang, F.N., Yu, Z.P., Yao, J.H., Zan, L.S. and Yang, F.X. 2009. Effect of dietary starch on rumen and small intestine morphology and digesta pH in goats. Livestock Science, 122(1): 48-52. Zhao, X.G., Jiang, H.L., Sun, Z.H., Tang S.X., Zhou, C.S. Cong, Z.H., Tayo, G.O. and Tan, Z.L. 2007. Effect of rice straw in the diet for growing goats on site and extent of digestion and N balance. Journal Animal Feed Science and Technololgy, 16: 379-388. Zinn, R.A., Plascencia. A. and Barajas, R. 1994. Interaction of forage level and monensin in diets for feedlot cattle on growth performance and digestive function. Journal of Animal Science, 72: 2209-2215. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 620 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 257 |