
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,558 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,812 |
تأثیرافزودنی باکتریایی و اسید استیک برترکیبات شیمیایی، فراسنجه های تخمیر و قابلیت هضم سیلاژ تفاله گوجه فرنگی و کدو آجیلی | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
دوره 12، شماره 1، فروردین 1403، صفحه 17-34 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2023.21426.1902 | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل گنجی جامه شوران* 1؛ جواد بیات ;کوهسار2؛ ندا فرزین1؛ ابوالقاسم سراج1؛ سونا آخوندنژاد1 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران، | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: با توجه به خصوصیات تفاله گوجه فرنگی که حاوی مقادیر بالای پروتئین خام بوده و هم چنین بقایای کدو آجیلی(شامل پوست و میوه) که حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات محلول به عنوان منبع انرژی بوده، ترکیب این دو در تهیه سیلاژ بهتر می تواند از روند تخمیر در سیلو حمایت کند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر استفاده از افزودنی های باکتریایی و اسیدی بر ترکیبات شیمیایی، خصوصیات تخمیر و قابلیت هضم در سیلاژ تفاله گوجه فرنگی و بقایای کدو آجیلی بود. مواد و روش: تیمارهای آزمایشی در سه تکرار در کیسه های نایلونی به وزن 3 کیلوگرم به صورت دستی فشرده و به مدت 90 روزسیلو شدند. داده های حاصل از این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه شدند. تجزیه و تحلیل آماری و مقایسه میانگینها به روش دانکن انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) مخلوط تفاله گوجه فرنگی و بقایای کدو آجیلی به نسبت 1:1 (به عنوان شاهد)، 2) شاهد + افزودنی باکتریایی تولید شده در آزمایشگاه ، 3) شاهد + اسیداستیک و 4) شاهد + اسیداستیک + افرودنی باکتریایی بودند. یافته ها: نتایج نشان داد بین تیمارها از نظر ماده خشک در روز 45ام پس از سیلو کردن اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (P<0.05)، که بالاترین در روز 45ام در گروه اسید 24.38 مشاهده شد. بین تیمارها از نظر پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی اثر معنی داری وجود نداشت (P>0.05). اما با گذشت روزهای پس از سیلو کردن پروتئین خام، الیاف نامحلول درشوینده خنثی و اسیدی روند کاهشی داشتند. مقدار نیتروژن آمونیاکی بین تیمارهای آزمایشی در روز 45 بعد از سیلو کردن اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0.05)، که بالاترین در روز 90ام 2.50 در تیمار باکتری و پایین ترین در روز 1ام 0/20 در تیمار اسید مشاهده شد. مقدار pH در سیلاژهای مختلف در طول زمان پس از سیلو کردن تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. پایین ترین مقدار pH (3.85) در روز 90 پس از سیلوکردن در سیلاژ دارای افزودنی باکتری مشاهده شد. با افزایش زمان پس از سیلو کردن، مقدار pH روند کاهشی داشت، نقطه فلیک در تمام تیمارها و در تمام روزها معنی دار بود (P<0.05)، که پایین ترین در روز 1ام 49.08 در تیمار شاهد و بالاترین در روز 45ام 93.86 در تیمار باکتری مشاهده شد. بین تیمارها از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی، عامل تفکیک، تولید توده میکروبی و بازده تولید گاز اثر معنی داری وجود نداشت (P>0.05). بااین حال بالاترین و پایین ترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی به ترتیب مربوط به تیمارهای باکتری و شاهد بود. از نظر بازده تولید پروتئین میکروبی اختلاف آماری معنی دار بود (P<0.05). میزان pHدر انتهای دوره معنی دار بود (P<0.05) و تمام تیمارها نسبت به شاهدpH پایین تری داشتند. همچنین میزان ازت آمونیاکی در انتهای دوره معنی دار بود (P<0.05) و بالاترین ازت آمونیاکی متعلق به شاهد بود. نتیجه گیری: بهطورکلی، نتایج نشان داد با افزایش زمان های پس از سیلو کردن، مقدار پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی و pH کاهش ولی مقدار نیتروژن آمونیاکی افزایش یافت. در کل استفاده از افزودنی های مختلف در مقایسه با گروه شاهد تأثیر قابل ملاحظه ای بر ارزش تغذیه ای سیلاژ مخلوط تفاله گوجه فرنگی و ضایعات کدو آجیلی نداشتند و با توجه به هزینه افزودن افزودنی ها و هم چنین داشتن اطلاعات و دانش فنی در ارتباط با افزودنی ها, توصیه می شود تفاله گوجه فرنگی و بقایای کدو آجیلی بدون افزودن هرگونه افزودنی مصرف گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید استیک؛ باکتری های مولد اسید لاکتیک؛ تخمیر؛ سیلاژ بقایای کدو آجیلی؛ سیلاژ تفاله گوجه فرنگی | ||
مراجع | ||
Adesogan, A.T., Krueger, N., Salawu, M.B., Dean, D.B. and Staples, C.R. 2004. The influence of treatment with dual purpose bacterial incubation soluble carbohydrates on the fermentation and aerobic stability of Bermuda grass. Journal of Dairy Science, 87: 3407–3416. Aiubifar, M., Gharehbash, A.M, Bayat. and Farivar, F. 1400. Effect of different additives on chemical composition, fermentation parameters, digestibility and gas production of Gundelia tournefortii silage. Journal of Ruminant Research, 9(3), 1-24. Alikhani, M., Alamooti, A.A., Ghorbani, G.R. and Sadeghi, N. 2005. Effect molasses, urea. and bacterial inoculation on the chemical composition and degradability of dry matter of ensiled sunflower. Journal of Agricultural Sciences and Techniques and Natural Resources, 3: 171– 182. Bampidis, V. A. and Robinson, P. H. 2006. Citrus by-products as ruminant feeds: A review. Journal of Animal Feed Science and Technology, 128:175-217. Barzamini, H. 2014. The effect of adding sugar beet pomace and dry citrus pomace on chemical composition. Fermentation properties. Gas production and digestibility of tomato pomace silage. Master's thesis in animal nutrition. Faculty of Agriculture, Gonbad Kavos University. Baytok, E., Aksu, T., Karsli, M.A. and Muruz, M. 2005. The effects of formic acid, molasses and inoculants as silage additives on corn silage composition and ruminal fermentation characteristics in sheep. Turk Journal of Veterinary Animal Science, 29: 469-474. Blummel, M., Steingass, H. and Becker, K. 1997. The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomas yield and 15N incorporation and its implications for the prediction of voluntary feed intake of roughages. British Journal of Nutrition, 77: 911- 921. Broderick, G.A. and Kang, J.H. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64–75. Buxton, R., Muck, R. E. and Harrison, F. 2003. Silage Science and Technology. American society Dehghani, M.R., Weisbjerg, M.R., Hvelplund, T. and Kristensen, N.B. 2012. Effect of enzyme addition to forage at ensiling on silage chemical composition and NDF degradation characteristics. Livestock. Science, 150: 51-58. Ergül, M. 1988. Replacement of fishmeal by brewer's yeast in broiler rations with high levels of cottonseed meal and sunflower seed meal. Landbauforschung Vlkenrode, 38:211-219. Filya, I., Ashbell, G., Hen, Y. and Weinberg, Z.G. 2000. The effect of bacterial inoculants on the fermentation and aerobic stability of whole crop wheat silage. Animal Feed Science and Technology, 88(1): 39-46. Flork, S., Purwin, C., Mainakowski, D., Stanek, M. and Tredowicz, M. 2004. The influence of formic acid additives A. Use of phytogenic products feed on the quality of silage from different plant material. Journal of Veterinary Ir zootechnike, 26: 1392- 2130. Gallo, J., Fernye, C., Orosz, S., Katona, K. and Szemethy, L. 2017. Tomato pomace silage as apotential new supplementary food for game species. Journal of Agriculture and Food Science, 26: 80-90. Grasser, L. A., Fadel, J. G., Garnett, I. and DePeters, E. J. 1995. Quantity and economic importance of nine selected by products used in California dairy rations. Journal of Dairy Science, 78:962–971. Hassanat, F., Gervais, R. and Benchaar, C. 2017. Methane production, ruminal fermentation characteristics, nutrient digestibility, nitrogen excretion, and milk production of dairy cows fed conventional or brown midrib corn silage. Journal of Dairy Science. 4: 2625-2636. Higginbotham, G.E., DePeters, E.J. and Muellr, S.C. 1996. Effect of propionic acid producing bacteria on corn silage fermentation. Journal of Professional Animal Science, 12:176-180. Hristov, A.N. and McAllister, T.A. 2002. Effect of inoculants on whole-crop barley silage fermentation and dry matter disappearance in situ. Journal of Animal Science, 80:510–516. Keady, T.W.J. and Murphy, J.J. 1996. Effects of inoculant treatment on ryegrass silage fermentation, digestibility, rumen fermentation, intake and performance of lactating dairy cattle. Grass Forage Science, 51:232-241. Keady, T.W.J. and Steen, R.W.J. 1995. The effects of treating low dry-matter, low dry –mater, and low digestibility grass with bacterial inoculants on the intake and performance of beef cattle, and studies on its mode of action. Grass Forage Science, 50:217-226. Kent, B., Arambel, A. and Winsryg, J.L. 1988. Effect of bacterial inoculant on alfalfa haylage: ensilag characteristics and milk production response when fed to dairy cows in early lactation. Journal Dairy Scienc, 71: 2457-2561. Keramandli, T., Gharehbash, A.M., Bayat Koohsar, J. and Mohajer, M. 2014. Investigating the nutritional value (chemical compounds, digestibility and gas production) of pumpkin and watermelon waste silage. Master's thesis, Gonbad Faculty of Agriculture and Natural Resources. 73. Karimi.1990. Cultivation and Improvement of Fodder Plants. Tehran University Publications, Iran 428 pp. Kim, S.C. and Adesogan, A.T. 2006. Influence of ensiling temperature, simulated rainfall, and delayed sealing on fermentation characteristics and aerobic stability of corn silage. Journal of Dairy Science.,89: 3122-3132. Kizilsimsek, M., Schmidt, R.J. and Kung, L. 2007. Effects of a mixture of lactic Acid bacteria applied as a freeze-dried or fresh culture on the fermentation of alfalfa silage. Journal of Dairy Science, 90:5698-5705. Kleinschmit, D.H .and Kung, J.R.L. 2006. The effects of lactobacillus buchneri 40788 and pediococcus pentosaceus R1094 on the fermentation of corn silage. Journal of Dairy Science, 89:3999-4004. Kung, J.R., Myers, C.L., nylon, J.M., Taylor, C.C., Mills, J.A. and Whiter, A.G. 2004. The effects of buffered propionic acid-based additives alone or combined with microbial inoculation on the fermentation of the high moisture corn and whole-crop barley. Journal of Dairy Science, 87: 1310-1316. Kung, J.R., Robinson, J.R., Ranjit, N.K., Chen, J.H., Golt, C.M. and Pesek, J.D. 2000. Microbial population fermentation end products and aerobic stability of corn silage treated with ammonia or a propionic acid based preservative. Journal of Dairy Science, 83: 227-234. McAllister, T.A., Reniuk, R., Mir, Z., Mir, P., Selinger, S.B. and Cheng, K.J. 1998. Inoculants for ahfalfa silage: effects on aerobic stability, digestibility and the growth performance of feedlot streets. Journal of Livestock Production Science, 53: 171- 181. McDonald, P., Henderson, A.R. and Heron, S.J.E. 1991. The Biochemistry of Silage (2nded), Chalcombe, U.K. 184p. Menke, K.H., Raab, L., Salewski, A., Steingass, H., Fritz, D. and Schneider, W. 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminant feeding stuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor in vitro. Journal of Agriculture Science, 93: 217-222. Miron, J., Ephraim, Z., Dgnit, S. and Gabriel, A. 2005. Yield, composition, in vitro digestibility of new forage sorghum varieties and their ensilage characteristics. Animal Feed Science and Tecnology, 120: 17-32. Mokhtarpur, G. and Abbasi, A. 1994. Selection of the best silage preparation method of pumpkin waste, Final Report of the Research Project, Natural Resources Research Center of Golestan Province. Muck, R.E. 1988. Factors influencing silage quality and their implications for management. Journal of Dairy Science, 71(11), 2992-3003.Muck, R.E. 2010. Silage Additives and Management Issues. Idaho Alfalfa and Forage Conference Proceedings, Burley, ID, Feb. 16-17. p. 49-55. Muck, R.E. and Kung, L.J.R. 2007. Silage Production. Pages 617-633 in Forages: The Science of Grassland Agriculture. Vol. II. 6th ed. R. F. Muck, R.E. and Kung, L.Jr. 1997. Effects of silage additives on ensiling. Pro. Form the Silage: Field to Feedbunk North American Conference. 99: 187-199. Mussatto, S. I., Dragone, G. and Roberto, I. C. 2006. Brewer’s spent grain: generation, characteristics and potential applications. Journal of Cereal Science, 43(1), 1-14. Naghel, G.A. and Brodrick, J.H. 1992. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 6: 64-75. Niderkorn, V. and Baumont, R. 2009. Associative effects between forages on feed intake and digestion in ruminants. Animal Journal, 3:7, 951-960, https://doi.org/10.1017/S1751731109004261. Saghebi, M., Khalil Vandi Behroozyar, H., Pirmohammadi, R. and Donyadoust-Chelan, M. 2023. Evaluation the effects of biological processing of wheat straw by Aspergillus oryzae on rumen fermentation parameters and fiber degradability in ruminants. Journal of Ruminant Research, (4) 10, 1-20. DOI: 10.22069/ejrr.2022.19674.1818. Slottner, D. and Bertilsson, J. 2006. Effect of ensiling technology on protein degradation during ensiling. Journal of Animal Feed Science and Technology, 127: 101-111. Theodorou, M.K., Williams, B.A., Dhanoa, M.S., McAllan, A.B. and France, J. 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Journal of Animal Feed Science and Tecnology, 48 (3-4): 185-197. Ulger, I., Kaliber, M., Ayahan, T. and Küçük, O. 2018. Chemical composition, organic matter digestibility and energy content of apple pomace silage and its combination with corn plant, sugar beet pulp and pumpkin pulp. South African Journal of Animal Science, 48:497–503. Vahedi,A.,Ali Arabi,H.and Zamani,p.2011. Investigating the possibility of ensiling pumpkin residue using a mixture of bran straw and urea. 5th Congress of Animal Sciences of Iran Isfahan University of Technology. Xing, L., Chen, L.J. and Han, L.J. 2009. The effect of an inoculant and enzymes on fermentation and nutritive value of sorghum straw silages. Bioresource Technology, 100: 488-491. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 201 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 220 |