
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,453 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,288 |
ارزیابی اثرات سمیت سلولی پروتئین هیدرولیز شده ماهی حسون(Bloch, 1975) Saurida tumbil بر رده سلولی سرطان پستان موش (4T1) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 13، شماره 1، فروردین 1403، صفحه 103-112 اصل مقاله (974.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2023.21098.1757 | ||
نویسنده | ||
سمیه بهرام* | ||
نویسنده مسئول، استادیار گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران. | ||
چکیده | ||
امروزه توجه محققان به منابع طبیعی جهت کشف داروهای ضدسرطان جدید معطوف شده است، بهطوریکه بیش از 60 درصد داروهای ضدسرطان موجود منشا طبیعی دارند. پپتیدهای زیست فعال از منابع پروتئینی آبزیان با فعالیتهای بیولوژیک متعدد از جمله ضدسرطانی در این زمینه نوید بخش هستند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سمیت سلولی پروتئین هیدرولیزه ماهی حسون بر سلولهای سرطانی پستان صورت گرفت. گوشت ماهی حسون با روش هیدرولیز آنزیمی توسط آنزیمهای الکالاز و پاپائین با نسبتهای 2و 4 درصد و طی زماهای 90 و 180 دقیقه هیدرولیز شد. رده سلولی سرطان پستان موش (4T1) در مجاورت نمونههای پروتئین هیدرولیز (mg/ml 1) قرار گرفته و به مدت 48 و 72 ساعت انکوبه شدند و سپس سمیت سلولی توسط تست رنگسنجی MTT تعیین شد. نمونههای هیدرولیز شده توسط آنزیم آلکالاز سمیت سلولی قوی در انکوباسیون 48 ساعته (14.19 تا 74.54 درصد) و 72 ساعته (95.51 تا 96.14 درصد) نشان دادند. نمونههای هیدرولیز شده توسط پاپائین نیز سمیت متوسط در انکوباسیون 48 ساعته (5.72 تا 26.56 درصد) و قوی در انکوباسیون 72 ساعت (93.27 تا 96.26 درصد) نشان دادند. بیشترین سمیت سلولی در انکوباسیون 48 ساعته توسط نمونه هیدرولیز شده با آنزیم آلکالاز در غلظت 4 درصد به مدت 180 دقیقه (74.54 درصد) مشاهده شد، ولی در انکوباسیون 72 ساعته تمامی نمونههای سمیت سلولی بالای 90 درصد نشان دادند. پروتئین هیدرولیز شده ماهی حسون باعث مهار رشد سلولهای سرطانی پستان گردید و احتمالا با تحقیقات بیشتر در آینده، میتوان از آن در درمان سرطان بهره جست. | ||
کلیدواژهها | ||
سرطان پستان؛ پروتئین هیدرولیزه؛ ماهی حسون | ||
مراجع | ||
1.Ferlay, J., Colombet, M., Soerjomataram, I., Parkin, D. M., Piñeros, M., Znaor A., & Bray, F. (2021). Cancer statistics for the year 2020: An overview. International journal of cancer. 149 (4), 778-789.2.Rabiei, S., Rezaei, M., Asgharzade, S., Nikoo, M., & Rafieia-kopai, M. (2019). Antioxidant and cytotoxic properties of protein hydrolysates obtained from enzymatic hydrolysis of Klunzinger’s mullet (Liza klunzingeri) muscle. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences. 55.
3.Otaghvar, H. A., Hosseini, M., Tizmaghz, A., Shabestanipour, G., & Noori, H. (2015). A review on metastatic breast cancer in Iran. Asian pacific journal of tropical biomedicine. 5 (6), 429-433.4.Sun, Y. S., Zhao, Z., Yang, Z. N., Xu, F., Lu, H. J., Zhu, Z. Y., Shi, W., Jiang, J., Yao, P. P., & Zhu, H. P. (2017). Risk factors and preventions of breast cancer. International journal of biological sciences. 13 (11), 1387.5.Kellen, E., Vansant, G., Christiaens, M. R., Neven, P., & Van Limbergen, E. (2009). Lifestyle changes and breast cancer prognosis: a review. Breast cancer research and treatment. 114 (1), 13-22.6.Rabiei, S., Nikoo, M., Rezaei, M., & Rafieian-Kopaei, M. (2017). Marine-Derived Bioactive Peptides with Pharmacological Activities-A Review. Journal of Clinical and Diagnostic Research. 11 (10), 1-6.7.Domingo, J. L. (2016). Nutrients and chemical pollutants in fish and shellfish. Balancing health benefits and risks of regular fish consumption. Critical reviews in food science and nutrition. 56 (6), 979-988.8.Khalili Tilami, S., & Sampels, S. (2018). Nutritional value of fish: lipids, proteins, vitamins, and minerals. Reviews in Fisheries Science and Aquaculture. 26 (2), 243-253.9.Mendivil, C. O. (2021). Fish consumption: a review of its effects on metabolic and hormonal health. Nutrition and Metabolic Insights. 14, 11786388211022378.10.Song, J., Su, H., Wang, B. L., Zhou,Y. Y., & Guo, L. L. (2014). Fish consumption and lung cancer risk: systematic review and meta-analysis. Nutrition and cancer. 66 (4), 539-549.11.Wu, S., Feng, B., Li, K., Zhu, X., Liang, X., Liu, X., Han, S., Wang, B., Wu, K., & Miao, D. (2012). Fish consumption and colorectal cancer risk in humans: a systematic review and meta-analysis. The American journal of medicine. 125 (6), 551-559. e555.12.Yu, X. F., Zou, J., & Dong, J. (2014). Fish consumption and risk of gastrointestinal cancers: a meta-analysis of cohort studies. World journal of gastroenterology: WJG. 20 (41), 15398.13.Gao, M., Sun, K., Guo, M., Gao, H., Liu, K., Yang, C., Li, S., & Liu, N. (2015). Fish consumption and n-3 polyunsaturated fatty acids, and risk of hepatocellular carcinoma: systematic review and meta-analysis. Cancer Causes & Control. 26 (3), 367-376.14.Kim, J., Lim, S. Y., Shin, A., Sung, M. K., Ro, J., Kang, H. S., Lee, K. S., Kim, S. W., & Lee, E. S.) 2009). Fatty fish and fish omega-3 fatty acid intakes decrease the breast cancer risk: a case-control study. BMC cancer. 9 (1), 1-10.15.Kim, S. K. (2013). Marine proteins and peptides: biological activities and applications, John Wiley & Sons.16.Khositanon, P., Inpratom, D., Somwang, T., Iawsipo, P., Roytrakul S., & Choksawangkarn, W. (2018). Antibacterial and anticancer activities of protein hydrolysate from fish sauce byproduct. 6th International Conference on Biochemistry and Molecular Biology. June.17.Stankus, A. (2021). State of world aquaculture 2020 and regional reviews: FAO webinar series. FAO Aquaculture Newsletter. 63, 17-18.18.Bahram, S., Khezri, M., & Javadian,S. R. (2020). Evaluation of antioxidant and antimicrobial properties of hydrolyzed protein of Saurida tumbil. Experimental animal Biology. 9 (2), 23-35.19.Nadzri, F. A., Tawalbeh, D., & Sarbon, N. (2021). Physicochemical properties and antioxidant activity of enzymatic hydrolysed chickpea (Cicer arietinum L.) protein as influence by alcalase and papain enzyme. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. N.36: 102131.20.Sheih, I. C., Fang, T. J., Wu, T. K., & Lin, P. H. (2010). Anticancer and antioxidant activities of the peptide fraction from algae protein waste. Journal of agricultural and food chemistry. 58 (2), 1202-1207.21.Kannan, A., Hettiarachchy, N., Johnson M. G., & Nannapaneni, R. (2008). Human colon and liver cancer cell proliferation inhibition by peptide hydrolysates derived from heat-stabilized defatted rice bran. Journal of Agricultural and Food Chemistry.56 (24), 11643-11647.22.Halim, N. R. A., Azlan, A., Yusof, H. M., & Sarbon, N. M. (2018). Antioxidant and anticancer activities of enzymatic eel (Monopterus sp) protein hydrolysate as influenced by different molecular weight. Biocatalysis and agricultural biotechnology. 16, 10-16.23.Shahidi, F., & Zhong, Y. (2008). Bioactive peptides. Journal of AOAC international. 91(4): 914-931. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 144 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 170 |