
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,520 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,328 |
اثر منبع پروتئین جیره آغازین بر عملکرد رشد، شاخصهای رشد اسکلتی و فراسنجههای پلاسمای گوسالههای شیرخوار هلشتاین | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
دوره 12، شماره 3، آذر 1403، صفحه 71-86 اصل مقاله (1.56 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی- پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2024.21966.1929 | ||
نویسندگان | ||
محسن محروقی1؛ محسن دانش مسگران* 2؛ علیرضا وکیلی2 | ||
1دانش آموخته، ، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: پسماند صنایع تقطیری گندم خوراکی است که میتواند به عنوان منبع انرژی و پروتئین مورد استفاده قرار گیرد. پروتئین پسماند صنایع تقطیری گندم دارای کیفیت بالا و منبع آمینواسیدهایی بوده که در قسمت تحتانی روده جذب میشود و توسط نشخوار-کنندگان در حال رشد استفاده میشود. هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر خوراک آغازین گوسالههای شیرخوار هلشتاین حاوی پسماند صنایع تقطیری گندم به عنوان جایگزین کنجاله سویا و کنجاله سویای فراوریشده با زایلوز ( یاسمینومکس سوی®) بر ویژگی-های رشد، فراسنجههای پلاسمای خون و ویژگیهای فیزیکی بدنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین بود. مواد و روشها: در این مطالعه 50 رأس گوساله ماده هلشتاین ( میانگین وزن 51/0 ± 2/40) با 5 تیمار و10 تکرار انجام شد. خوراکهای آزمایشی به مدت 8 هفته به صورت زیر استفاده شدند و عبارت بودند از: 1- خوراک آغازین حاوی 30 درصد تفاله گندم، 2- خوراک آغازین حاوی 15 درصد تفاله گندم + 10 درصد کنجاله سویای محافظتشده با زایلوز (یاسمینو مکس سوی®) 3- خوراک آغازین حاوی 15 درصد تفاله گندم + 10 درصد کنجاله سویا، 4- خوراک آغازین حاوی 20 درصد یاسمینو مکس سوی® 5- خوراک آغازین حاوی 20 درصد کنجاله سویا بود. گوسالهها در جایگاههای انفرادی با میانگین دمای محیط 10 درجه سانتیگراد پرورش داده-شدند و با شیر سه بار در روز در ساعات 8 صبح و 4 بعدظهر و 12 شب تغذیه میشدند. در طول آزمایش مقدار خوراک مصرفی به صورت روزانه وزن میشد. وزنکشی توسط باسکول دیجیتال، و اندازهگیری شاخصهای رشد اسکلتی شامل طول بدن، دور سینه ، فاصله، ارتفاع از هیپ و ارتفاع از جدوگاه توسط متر و کولیس، هر هفته یکبار انجام میگرفت. قبل از خوراکدهی صبح، خونگیری برای اندازهگیری غلظت پلاسمایی اوره، گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول (کیت پارس آزمون، دستگاه اتوآنالایزر)، انجام شد. یافتهها: افزایش وزن روزانه گوسالههای تغذیهشده با جیره حاوی 15 درصد تفاله گندم + 10 درصد یاسمینو مکس سوی® 6/573 گرم در روز بود و مصرف خوراک آغازین گوسالههای تغذیهشده با جیره حاوی 30 درصد تفاله گندم 2/641 گرم در روز بود که در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی بیشتر بودند (05/0< P). گوسالههای تغذیه شده با خوراک آغازین حاوی 20 درصد کنجاله سویا به طور معنیداری (05/0< P) دارای بیشترین ارتفاع هیپ، طول بدن، به ترتیب به میزان 2/67 و 4/86 سانتیمتر بودند. گوسالههای تغذیه شده با خوراک آغازین حاوی 30 درصد تفاله گندم به طور معنیداری دارای بیشترین ارتفاع جدوگاه به میزان 7/89 سانتی متر بودند(05/0< P). گوسالههای تغذیه شده با خوراک آغازین حاوی 15 درصد تفاله گندم +10 درصد یاسمینومکسسوی® دارای بیشترین گلوکز و کلسترول به ترتیب به میزان 5/79 و 2/150 میلیگرم بر دسیلیتر داشتند(05/0< P). گوسالههای تغذیه شده با خوراک آغازین حاوی 20 درصد کنجاله سویا دارای بیشترین نیتروژن اورهای خون به میزان 6/9 میلیگرم بر دسیلیتر بودند (05/0< P). و همچنین گوسالههای تغذیه شده با خوراک آغازین حاوی 30 درصد تفاله گندم دارای بیشترین تریگلیسیرید به میزان 1/85 میلیگرم بر دسیلیتر بودند(05/0< P). نتیجهگیری: نتایج این آزمایش نشان داد که پسماند صنایع تقطیری گندم کمتر از 20 درصد به خصوص زمانی که جایگزین 50 درصد از کنجاله سویا و کنجاله سویای فراوری شده با زایلوز (یاسمینو مکس سوی) در خوراک آغازین میشود میتواند به عنوان جایگزین مناسب به جای کنجاله سویا و کنجاله سویای فراوری شده با زایلوز ( یاسمینومکس سوی®) در خوراک آغازین بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد گوسالهها استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پسماند تقطیری گندم؛ کنجاله سویا گوسالههای هلشتاین؛ ویژگیهای تولیدی | ||
مراجع | ||
Akayezu, J.M., Linn, J.G., Otterby, D.E. & Hansen, W.P. (1994). Evaluation of calf starters containing different amounts of crude protein for growth of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 77: 1882- 1889.
Anderson, J. L., Kalscheur, K. F., Garcia, A. D. & Schingoethe, D. J. (2015). Short Communication: Feeding fat from distillers dried grains with solubles to dairy heifers. Effects on Post-Trial Reproductive and lactation Performance. Journal of Dairy Science, 98:5720-5725.
Anderson, J. L., Kalscheur, K. F., Garcia, A.D., Schingoethe, D. J. & Hippen, A. R. (2009). Ensiling characteristics of wet distiller's grains mixed with soybean hulls and evaluation of the feeding value for growing Holstein heifers. Journal of Animal Science, 87:2113-2123.
Azarfar, A., Jonker, A., Hettiarachchi-Gamage, I. K. & Yu, P. (2012). Nutrient Profile and availability of co-Products from bioethanol Processing. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 96:450-458.
Belyea, R. L., Rausch, K. D., Clevenger, T., Singh, E., Johnston, V., D. B. & Tumbleson, M. E. (2010). Sources of variation in composition of DDGS. Animal Feed Science and Technology, 159:122-130.
Bateman, H.G., Hill, t.m., Aldrich, J. M. & Schlotterbeck, R.L. (2009). Effects of corn processing, particle size and diet form on performance of calves in bedded pens. Journal of Dairy Science, 92: 782-789.
Blome, R. M., Drackley, J. K., McKeith, F. K., Hutjens, M. F. & Mccoy, G. C. (2003). Growth, nutrient utilization, and body composition of dairy calves fed milk replacers containing different amounts of Protein. Journal of Animal Science, 81(6): 1641-1655.
Franklin, S. T., Amaral-Phillips, D. M., Jackson, J. A. & Campbell, A. A. (2003). Health and Performance of Holstein calves that suckled or were hand-fed colostrum and were fed one of three Physical forms of starter. Journal of Dairy Science, 36:5220–6325.
Fisher, L. J. (1980). A comparison of Rapeseed meal and soybean meal as a source of Protein and Protected lipid as a source of supplemental energy for calf starter diets. Canadian Journal of Animal Science, 60(2): 359-366.
De Boever. Blok, J. L., Millet, S., Vanacker, J. & Campeneere, S. (2014). The energy and Protein value of wheat, maize and blend DDGS for cattle and evaluation of Prediction methods. The Animal Journal, 8:1839–1850.
Ham, G. A., Stock, R. A., KloPfenstein,T . J., Larson, E. M., Shain, D. H. & Huffman, R. P. (1994). Wet corn distiller's by-Products compared with dried corn distiller's grains with solubles as a source of Protein and energy for ruminants, Journal of Animal Science, 72: 3246–3257.
Heinrichs, A. J., Erb, H. N, Rogers, G. W., Cooper, J. B. & Jones, C. M. (2007). Variability in Holstein heifer heart-girth measurements and comparison of prediction equations for live weight. Journal of Preventive Veterinary Medicine, 78:333–338. https://doi.org/10.1016/j.prevetmed .2006.11.002.
Hill, T. M., Quigley, J. D., Bateman, H. G. Aldrich, II, J. M. & Schlotterbeck, R. L. (2016). Source of carbohydrate and metabolizable lysine and methionine in the diet of recently weaned dairy calves on digestion and growth. Journal of Dairy Science, 99:2788–2796.
Hill, T. M., Aldrich, J. M., Schlotterbeck, R. L. & Bateman, II, H. G. (2007). Protein concentrations for starters fed to transPorted neonatal calves. The Professional Animal Scientist, 23(2): 123-134.
Kazemi-Bonchenari, M., Falahati, R, M., Poorhamdollah, S., Heidari, R. & Pezeshki, A. (2018). Essential oils improved weight gain, growth and feed efficiency of young dairy calves fed 18 or 20% crude protein starter diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102:652– 661. https://doi.org/10.1111/jpn.12867.
Kazemi-Bonchenari., Alizadeh, AR., Tahriri, AR., Jalali, S., Karkoodi, K., Sadri, H. (2015). The effects of partial replacement of soybean meal by xylose-treated soybean meal in the starter concentrate on performance, health status, and blood metabolites of Holstein calves. Italian Journal of Animal Science, pp. 138-142
Khan, M. Bach, A., A., Weary, D. M. & Keyserlingk, M. A. G. (2016). Invited review: Transitioning from milk to solid feed in dairy heifers. Journal of Dairy Science, 99:885–902. https://doi.org/10.3168/jds.2015 -9975.
Khan, M.A., Lee, H.J., Lee, W.S., Kim, H.S., Kim, S.B., Ki, K.S., Park, S.J., Ha, J.K. & Choi, Y.J. (2007). Starch source evaluation in calf starter: I. Feed consumption, body weight gain, structural growth, and blood metabolites in Holstein calves. Journal of Dairy Science, 90: 5259-5268.
Lancaster, P. A., Corners, J. B., Thompson, L. N., Ellersieck, M. R. & Williams, J. E. (2007). Effects of distillers dried grains with solubles as a Protein source in a creeP feed. 1. Suckling calf and dam Performance. The Professional Animal Scientist, 23: 83–90.
Lassiter, C. A., Seath, D. M., Elliott, R. F. & Bastin, G. M. (1955). Use of distillers' grain solubles in calf starters. Use of distillers' grain solubles in calf starters. Journal of Dairy Science, 94:3037-3044.
Lesmeister, K.E. & Heinrichs, A.J. (2004). Effects of corn processing on growth characteristics, rumen development, and rumen parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science, 87: 3439-3450.
Loy, T. W., KloPfenstein, T. J., Erickson, G. E., Macken, C. N. & Macdonald, J. C. (2008). Effect of supplemental energy source and frequency on growing calf Performance. Journal of Animal Science, 86: 3504–3510.
Manthey, A. K. & Anderson, J. L. (2018). Growth Performance, rumen fermentation, nutrient utilization, and metabolic Profile of Dairy heifers' limit-fed distillers dried grains with ad libitum forage. Journal of Dairy Science, 101(1), 365-375.
Miller-Cushon, E.K., Terr, M., DeVries, T.J., Bach, A. (2014). "The effect of Palatability of Protein source on dietary selection in dairy calves." Journal of Dairy Science, 97(7): 4444-4454.
Park, C. S., Fisher, G. R. & Haugse, C. N. (1980). Effect of dietary Protein and sunflower meal on blood serum cholesterol of dairy heifers. Journal of Dairy Science, 63:1451–1461.
Park, C. S., Rafalowski, W. & Marx, D. (1983). Effect of dietary fat supplement on lipid metabolism on Holstein heifers. Journal of Dairy Science, 66:528–534.
Stamey Lanier, J., Mckeith, F. K., Janovick, N., Janovick, A., Molano R. A, Van Amburgh, M. E. & Drackley, J. (2021). Influence of starter crude protein content on growth and body composition of dairy calves in an enhanced early nutrition program. Journal of Dairy Science, 104:3082–3097. https://doi.org/10.3168/jds.2020-19580. ence, 86(6), 2145-2153.
Pedersen, M. B., Dalsgaard, S., K. Knudsen, E. B., Yu, S. & laerke, H. N. (2014). Compositional Profile and variation of distillers dried grains with solubles from various origins with focus on non-starch Polysaccharides. Animal Feed Science and Technolology, 197:130–141.
Reed, J. J., Lardy, G. P., Bauer, M. L., Gibson, M. & Caton, J. S. (2006). Effects of season and inclusion of corn distillers dried grains with solubles in creep feed on intake, microbial Protein synthesis and efficiency, ruminal fermentation, digestion, and Performance of nursing calves grazing native range in southeastern North Dakota. Journal of Animal Science, 84: 2200–2212.
Talavera, F., Park, C. S. & Williams, G. L. (1985). Relationships among dietary lipid intake, serum cholesterol, and ovarian function in Holstein heifers. Journal of Animal Science, 60:1045–1051. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 161 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 165 |