
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,443 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,284 |
بررسی اثر پیشتیمار حرارتی و نوع پرس بر میزان پایداری اکسیداتیو روغن کلزای استخراج شده طی دوره نگهداری | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 1، خرداد 1388، صفحه 63-72 اصل مقاله (234.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش میزان پایداری روغن خام کلزا استخراج شده توسط دو روش پرس سرد (بدون پیشتیمار حرارتی) با محدوده دمای استخراج 60-45 درجه سانتیگراد و پرس گرم (با پیشتیمار حرارتی 100 درجه سانتیگراد) با دمای استخراج 100-85 درجه سانتیگراد، در مدت چهار ماه مقایسه گردید. بهمنظور تعیین میزان پایداری اکسیداتیو نمونههای روغن استخراجی آزمایشهای اسیدیته، عدد اسیدی، عدد پراکسید، عدد آنیزیدین، عدد توتکس و پایداری براساس تست رنسیمت هر هفته اندازهگیری شده و با یکدیگر مقایسه گردیدند. نتایج حاصل از این آزمایشها بیانگر معنیدار بودن (01/0>P) اثر پیش تیمار حرارتی و روش استخراج بر میزان پایداری اکسیداتیو نمونههای روغن در طی دوره نگهداری بود. علاوهبر این افزایش معنیدار (05/0>P) میزان پایداری در نمونههای روغن استخراج شده توسط پرس سرد در طی دوره نگهداری نیز مشاهده گردید. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,790 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,529 |