
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,608,374 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,987 |
بررسی تأثیر تنش شوری در مراحل مختلف رشدی بر خصوصیات کمی و کیفی علوفه کوشیا | ||
مجله تولید گیاهان زراعی | ||
مقاله 7، دوره 5، شماره 2، شهریور 1391، صفحه 111-128 اصل مقاله (548.45 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
بهرهبرداری از منابع آب و خاک با کیفیت کم میتواند بهعنوان یک گزینه مناسب برای تولید غذا در کشورهای در حال توسعه موردنظر قرار گیرد. بههمین منظور مطالعهای روی کوشیا (Kochia scoparia)، بهعنوان گیاه علوفهای جدید، در سطوح مختلف تنش شوری (0، 10، 20، 30، 40، 50 و 60 دسیزیمنس بر متر)، از کاشت تا رسیدن به سطوح شوری ذکر شده و از مرحله گیاهچهای با اعمال تنش بهصورت تدریجی تا سطوح موردنظر و اعمال تدریجی از مرحله گیاهچهای تا مرگ گیاه (128 دسیزیمنس بر متر) در سه آزمایش جداگانه با استفاده از طرح کاملاً تصادفی و چهار تکرار در محیط طبیعی در گلدان انجام گرفت. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته، تعداد شاخهها، وزن تر و خشک اندامهوایی، عملکرد ماده خشک قابل هضم، ارزش هضمی، عملکرد پروتئین خام و محتوی خاکستر با افزایش شوری در اعمال تدریجی در مرحله کاشت و گیاهچهای و اعمال تدریجی تنش تا انتهای رشد کاهش یافت. از طرف دیگر با افزایش شوری قابلیت هضم ماده خشک، قابلیت هضم ماده آلی، درصد پروتئین خام و درصد خاکستر در اعمال تدریجی تنش در مرحله کاشت و گیاهچهای و اعمال تدریجی تنش تا انتهای رشد افزایش یافت. بهطورکلی اعمال تدریجی تنش شوری موجب افزایش تحمل به شوری کوشیا تا 128 دسیزیمنس بر متر شد | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش هضمی؛ پروتئین؛ فنل؛ قابلیت هضم؛ خاکستر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,618 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,739 |