| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,815 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,745,947 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,140,563 |
بررسی تأثیر پیشرنگبری آنزیمی در خواص نوری خمیر کرافت باگاس در رنگبری ECF | ||
| پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
| مقاله 5، دوره 18، شماره 2، شهریور 1390، صفحه 73-87 اصل مقاله (246.92 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| در این پژوهش تأثیر استفاده از آنزیم زایلاناز تجاری در پیشرنگبری خمیر کرافت باگاس بررسی گردید. آنزیم زایلاناز بهدست آمده از قارچ Trichoderma viride در مقادیر 5، 10، 25 و 50 واحد و سطح زمانی 2 ساعت بر خمیر کاغذ تأثیر داده شد و سپس رنگبری خمیر با توالی 2ED1D (دیاکسید کلر 4، 6، 8 و 10 درصد + استخراج قلیایی + دیاکسید کلر 2 درصد بر حسب کلر فعال) انجام گردید. نتایج نشان داد که تیمار آنزیمی موجب افزایش معنیدار (01/0P<) درجه روشنی، ماتی و کاهش معنیدار (01/0P<) درجه زردی، عدد کاپا و میزان دور پالایش برای رسیدن به درجه روانی مشخص خمیرهای رنگبری شده شد. بیشترین درجه روشنی و ماتی و کمترین عدد کاپا مربوط به تیمار آنزیمی U25 میباشد، که بهترتیب اختلاف معنیداری در حدود 1/13، 46/1 درصد و 23/2 واحد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. کمترین درجه زردی خمیرهای رنگبری شده مربوط به تیمار آنزیمی U50 میباشد که اختلاف معنیداری در حدود 32/7 درصد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. با توجه به نتایج بهدست آمده، تیمار آنزیمی U25 بهعنوان تیمار بهینه آنزیمی پیشنهاد میشود | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,393 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 780 |
||