
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,071 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,707 |
بررسی استفاده از سطوح مختلف تفاله اسانس¬گیری شده گیاه مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی بره های پرواری | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 1، دوره 1، شماره 3، مهر 1392، صفحه 1-16 اصل مقاله (225.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد وطن پرست1؛ آرش آذرفر* 2؛ حشمت الله خسروی نیا3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
3دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
چکیده | ||
تعداد 30 رأس بره نر نژاد فراهانی میانگین وزن 4/1±6/33 به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم و در جایگاه¬های انفرادی نگهداری شدند. 15 روز دوره عادت¬پذیری و 60 روز دوره پروربندی در نظر گرفته شد. در جیره¬های آزمایشی به ترتیب مقادیر صفر (تیمار شاهد)، 25 (تیمار 2)، 50 (تیمار 3)، 75 (تیمار 4) و 100 (تیمار 5) درصد تفاله مرزه جایگزین یونجه گردید. وزن¬کشی دوره¬ای گوسفندان هر 15 روز یکبار انجام گرفت. در پایان دوره همه گوسفندان کشتار و وزن لاشه ¬آنها ثبت گردید. مصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذا، pH شکمبه، وزن نهایی، وزن و بازده لاشه تحت تأثیر جیره ¬های آزمایش قرار نگرفتند (05/0P >). مصرف ماده خشک و سایر مواد مغذی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی¬داری نداشت(05/0P >). بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی¬داری از نظر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و سایر مواد مغذی مشاهده نشد (05/0P >). جایگزینی تفاله مرزه به جای یونجه در سطح 75 درصد به طور معنی¬داری حداکثر وزن زنده بلوغ را در مقایسه با تیمارها شاهد افزایش داد (05/0>P). زمان تأخیر (سنی که در آن رشد شتابنده به رشد کاهنده تبدیل گردید) در تیمار 4 به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). نتایج این پژوهش نشان داد که تفاله اسانس¬گیری شده مرزه می¬تواند بدون ایجاد هرگونه اثرات منفی بر عملکرد تولیدی در جیره بره¬های پرواری با کنسانتره بالا به جای بخش علوفه ای استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی؛ اسانس های روغنی؛ بره های پرواری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,093 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,431 |