| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,815 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,745,990 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,140,596 |
تاثیر تابش لیزر موج پیوسته سبز بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی پروتئین های سفیده تخم مرغ | ||
| نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
| مقاله 3، دوره 4، شماره 1، آبان 1391، صفحه 37-46 اصل مقاله (697 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| رزاق محمودی* 1؛ ابراهیم صفری2؛ محمد سعید حسین زاده3 | ||
| 1استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز | ||
| 2استادیار گروه فیزیک، دانشگاه تبریز | ||
| 3دانش آموخته دکترای حرفه ای دامپزشکی دانشگاه تبریز | ||
| چکیده | ||
| مقدمه: کاربرد تابش های نوری مختلف بویژه طول موج کوتاه و لیزر در صنعت غذا به جهت غیر فعال سازی شمار زیادی از میکروارگانیسم پاتوژن غذا زاد عامل ایجاد بیماری و مسمومیت به عنوان یک تکنولوژی مناسب و جدید مطرح می باشد. مواد و روش ها: تاثیر تابش لیزر موج پیوسته سبز بر ویژگی های ساختاری (با استفاده از-PAGE SDS) و فیزیکوشیمیایی (ارزیابی خصوصیات ارگانولپتیکی و pH) پروتئین های سفیده تخم مرغ مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: ارزیابی های الکترفورز نمونه های سفیده تخم مرغ نشان داد که تیمارهای لیزر موج پیوسته سبز در این مطالعه فاقد تاثیری بر خصوصیات ساختاری و باندهای پروتئینی سفیده¬ تخم مرغ بوده و همچنین اثرات نامطلوبی در خصوصیات ارگانولپتیکی (رنگ و بو) سفیده تخم مرغ ایجاد ننمود. نمونه کنترل و نمونه های تیمار شده هیچ گونه تفاوت آماری معنی داری را در مقادیر pH شان نشان ندادند. بحث و نتیجه گیری: بهره گیری از روش تابش لیزر موج پیوسته سبز در عرصه سالم سازی تخم مرغ های شکسته در صنعت غذا می تواند مورد توجه قرار گیرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| لیزر؛ الکتروفورز؛ تخم مرغ؛ پروتئین | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,952 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,678 |
||