
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,066 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,699 |
بررسی برخی اثرات آنتیاکسیدانی روغن هستهی انار(Punica granatum L.) بر روند اکسیداسیونی روغن ماهی حاصل از کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 3، آذر 1392، صفحه 49-62 اصل مقاله (615.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم رئوفی راد؛ مسعود رضائی* ؛ امیررضا شویکلو | ||
دانشگاه تربیت مدرس،دانشکده علوم دریایی واحد نور | ||
چکیده | ||
در این پژوهش میزان فعالیت آنتی اکسیدانی روغن هستهی انار بر روغن ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) بررسی شد. برای طراحی تیمارها از نرم افزارversion 6 ® Design-Expertو مدل D-optimal Mixture Design استفاده شد. اثر روغن هستهی انار در غلظتهای 0/0، 07/0، 15/0، 22/0و 3/0 درصد در به تأخیر انداختن فرآیند اکسایش در روغن ماهی خام تعیین شد. با اندازه گیری شاخصهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد و دیان کنژوگه در یک هفته دورهی نگهداری روغن ماهی کیلکا در دمای 45 درجه سانتی گراد مشخص گردید که با افزایش غلظت روغن هستهی انار از 07/0 به 22/0درصد میزان فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت و غلظت 22/0 درصد بالاترین درصد فعالیت آنتی اکسیدانی را در روغن ماهی کیلکا از خود نشان داد. بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که روغن هستهی انار به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی توانایی پایدارسازی و حفظ کیفیت روغن ماهی را دارا است و میتواند به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی جهت پایداری روغن ماهی در صنعت فرآوری آبزیان مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ماهی؛ کیلکای معمولی؛ روغن هستهی انار؛ اکسایش؛ آنتی اکسیدان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,893 |