
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,082 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,742 |
اثر عناصر غذایی و اسید سالیسیلیک بر عملکرد بذر و اجزای عملکرد گشنیز (Coriandrum sativum L.) | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 10، دوره 16، شماره 4، اسفند 1388، صفحه 149-156 اصل مقاله (115.43 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
چکیده | ||
در سال 1386، بهمنظور بررسی اثر عناصر غذایی و اسید سالیسیلیک بر میزان عملکرد و اجزای عملکرد گیاه گشنیز، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 10 تیمار (اسید سالیسیلیک، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، آهن، بر، مولیبدن و شاهد) و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه گرگان انجام گردید. نتایج نشان داد که در بین تمامی صفات مورد بررسی تنها وزن هزاردانه پاسخ معنیداری به تیمارهای اعمال شده نداشت. همچنین اثر تیمارهای فسفر، روی، پتاسیم، نیتروژن و مولیبدن بر عملکرد بذر و اثر تیمارهای نیتروژن، روی، پتاسیم و فسفر بر وزن خشک شاخ و برگ نسبت به شاهد معنیدار بود. ارتفاع و تعداد شاخههای فرعی بهطورمعنیداری در اثر تیمارهای نیتروژن، روی، پتاسیم، فسفر و مولیبدن افزایش یافتند. تمامی تیمارها بهجز اسید سالیسیلیک، تعداد چتر در بوته را بهطور معنیداری افزایش دادند و تعداد چتر در بوته بیشترین همبستگی را با عملکرد بذر داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
گشنیز؛ عناصر غذایی؛ اسید سالیسیلیک؛ عملکرد؛ اجزای عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,001 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,244 |