
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,081 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,738 |
بررسی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد | ||
مجله مدیریت خاک و تولید پایدار | ||
مقاله 11، دوره 7، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 183-195 اصل مقاله (596.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejsms.2017.11656.1672 | ||
نویسندگان | ||
رضا ابراهیمی* 1؛ فاطمه حسن زاده2؛ بیژن مرادی3؛ طاهره رئیسی4 | ||
1استادیار/ دانشگاه گیلان | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد/ دانشگاه گیلان | ||
3مربی پژوهشی/ موسسه تحثیقات مرکبات کشور | ||
4استادیار پژوهشی/ موسسه تحقیقات مرکبات | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: بررسی امکان استفاده تلفیقی یا جایگزینی تدریجی کودهای شیمیایی با کودهای آلی در تغذیه باغهای کیوی به دلیل مخاطرات زیست محیطی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی و افزایش ارزش تجاری میوههای ارگانیک، اقدامی ضروری است . تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات کوتاه مدت چهار نوع کود آلی در مقایسه با کود کامل شیمیایی بر عملکرد کل، اجزای عملکرد و ویژگیهای کیفی میوه کیوی انجام شد. مواد و روشها : این تحقیق مزرعهای کوتاه مدت، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 6 تیمار ( یک تیمار کود کامل شیمیایی، 4 تیمار کود آلی شامل30 کیلوگرم از آزولا یا آزوکمپوست یا کود گاوی یا ورمیکمپوست و یک تیمار بدون کود) و 4 تکرار، در باغ کیوی پژوهشکده مرکبات رامسر انجام شد. کودها در سایه انداز درخت با خاک سطحی مخلوط و کنترل علفهای هرز و آبیاری قطرهای، در مواقع نیاز انجام شد. بعد از رسیدن، میوه ها برداشت و ویژگیهای کمی و کیفی آنها تعیین شد. یافتهها: نتایج نشان داد که ویژگیهای کمی مانند عملکرد کل هر درخت، وزن میوه های بازارپسند و درصد آن و درصد ماده خشک میوه در تیمارهای تغذیه شده با کود آلی و یا کود شیمیایی بطور معنی دار بیشتر از تیمار بدون کود بدست آمد. حداکثر و حداقل عملکرد کل میوه بین تیمارهای کودی بترتیب در تیمار آزوکمپوست (kg84) و آزولا (kg 62) بدست آمد. کمترین و بیشترین وزن میوههای ریز به ترتیب در درختان تیمار شده با ورمی کمپوست (kg 1) و آزولا (kg 18)، کمترین و بیشترین میوه های کج و معوج به ترتیب در تیمار ورمیکمپوست و کود گاوی و کمترین و بیشترین میوههای غیربازارپسند در هر درخت به ترتیب در تیمار ورمیکمپوست (5 کیلو گرم) و کود گاوی (28 کیلوگرم) بدست آمد. در درختان تیمار شده با ورمیکمپوست و آزوکمپوست، حداکثر( 58 کیلوگرم) و تیمار شده با آزولا حداقل میوههای بازارپسند (kg 36) تولید شد. صفات کیفی میوه مانند سفتی و مواد جامد محلول ( (TSS در زمان برداشت در تیمارهای مختلف اختلاف معنیدار ندارد. اسیدیته عصاره میوه ((pH در درختان تغذیه شده با کود های آلی مشابه تیمار شاهد ولی بیشتر از کود شیمیایی است اما بین تیمارها تفاوت معنیدار وجود ندارد.. اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و مقدار ویتامین C در میوه درختان تیمار شده با کودهای آلی و شیمیایی بطور معنیداری از تیمار شاهد بیشتر است. نتیجهگیری: با استناد به نتایج این تحقیق، میتوان گفت در ارتباط با ویژگیهای کمی میوه در زمان برداشت، مصرف کودهای آلی و یا شیمیایی اثر مثبت و مشابه ای بر عملکرد کل و عملکرد میوههای بازارپسند در مقایسه با تیمار بدون کود داشت لذا در کیوی کاریها کودهای آلی می تواند جایگزین کود های شیمیایی شود. بین کودهای آلی، آزوکمپوست و ورمیکمپوست مناسبتر تشخیص داده شد. بدلیل مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی، میتوان از کودهای آلی قابل دسترس در شمال ایران، بررسی شده در این مطالعه بویژه آزوکمپوست، ورمیکمپوست و کود گاوی به منظور افزایش عملکرد و تولید میوه کیوی ارگانیک در کیوی کاریهای استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته قابل تیتراسیون؛ سفتی؛ عناصر غذایی؛ ویتامین C | ||
مراجع | ||
1.Adhami, A., Maftou., M., and molavi, R. 2014. Laboratory guide for soil test and plant analysis. .(Translated in Persian). Yasouj university press, Pp: 34-195. 2.Ashouri Vajary, M. 2012. Study the storange life of Hayward kiwifruit based on mineral analysis of fruits. Master's thesis, University of Guilan. 3.Ashournejad., M. 2011. Comparison methods of organic farming, integrated and conventional composition and behavior of kiwifruit after harvest. Master's thesis, University of Guilan. 4.Amodio, M.L., Colelli, G., Hasey, J.K., and Kader, A. 2007. A comparative study of composition and post harvest performance of organically and conventionally grown kiwifruits. J. Sci. Food Agric. 87: 1228-1236. 5.Benge, J.R., Banks, N.H., Tillmann, R., and Nihal, S.H. 2000. Pairwise comparison of the storage potential of kiwifruit from organic and conventional production system. Hort. Sci. 28: 147-152. 6.Capitani, D., Manninab, L., Proietti, N., Soboleva, A.P., Tomassinic, A., Micchelic., A., Di Coccoc, M.E., Capuanic, G., De Salvadord, R., and Delfini, M. 2010. Monitoring of metabolic profiling and water status of Hayward kiwifruits by nuclear magnetic resonance. Talanta. 82: 1826-1838. 7.Carman, H.F., and Clonskyl, K.M. 2004. California handlers describe marketing issues for organic kiwifruit. California Agriculture. 58: 169-175. 8.Crisosto, G.M., Hasey, J., Zegbe, J.A., and Crisosto, CH. 2012. New quality index based on dry matter and acidity proposed for Hayward kiwifruit. California Agriculture. 66: 2. 70-75. 9.De Ponti, T., Rijk, B., and van Ittersum, M.K. 2012. The crop yield gap between organic and conventional agriculture, Agricultural Systems. 108: 1-9. 10.Do Amarante, C.T., Steffens, C.A., Luiz Mafra, A., and Albuquerque, J.A. 2008. Yield and fruit quality of apple from conventional and organic production systems. Pesq. Agropec. Bras Brasilia. 43: 333-340. 11.Du, G., Li, M., Ma, F., and Liang, D. 2009. Antioxidant capacity and the relationship with polyphenol and vitamin C in Actinidia fruits. Food Chem. 113: 557-562. 12.Esteve, M.J., Frıgola, A., Rodrigo C, and Rodrigo D. 2005. Effect of storage period under variabl conditions on the chemical and physical composition and colour of Spanish refrigerated orange juices. Food Chem. Toxicol. 43: 1413-1422. 13.Famiania, F., A. Baldicchia, D., Farinellia, J.G., Cruz-Castillob, F., Marocchic, M., Mastroleoc, S., Moscatellod, S., Proietti, D., and Battistelli, A. 2012. Yield affects qualitative kiwifruit characteristics and dry matter content may be an indicator of both quality and storability. Sci. Hort. 146: 124-130. 14.Hugh, R., Pommeresche, R., Eltun, R., Hansen, S., and Korsaeth, A. 2008. Soil structure, organic matter and earthworm activity in a comparison of cropping systems with contrasting tillage, rotations, fertilizer levels and manure use. Agriculture, Ecosystems and Environment. 124: 275-284. 15.Hunter, D.C., Skinner, M.A., Ferguson, A.R., and Stevenson, L.M. 2010. Kiwifruit and Health. Bioactive, Foods Promot. Health: Fruits and Vegetables. 16.Lata, B. 2008. Apple peel antioxidant status in relation to genotype, storage type and time. Sci. Hort. 117: 45-52. 17.Leifeld, J. 2012. How sustainable is organic farming? Agriculture, Ecosystems & Environment. 150: 121-122. 18.Marsh, K., Attanayake, S., Walker, S., Gunson, A., Boldingh, H., and MacRae, E. 2004. Acidity and taste in Kiwifruit. Postharvest Biol. Technol. 32: 159-168. 19.Nunes-Damaceno, M., Muñoz-Ferreiro, N., Romero-Rodríguez, M.A., and Vázquez-Odériz, M.L. 2013. A comparison of kiwifruit from conventional, integrated and organic production systems. Food Sci. Technol. 54: 291-297. 20.Park, Y.S.M., Polovka, M., Suhaj, K.S., Ham, S.G., Kang, Y.K., Park, P., Arancibia Avila, F., Toledo, M., Sanchez, R., and Gorinstein, S. 2015. The postharvest performance of kiwifruit after long cold storage. Eur Food Res. Technol. 241: 601-613. 21.Parmentier, V. 1998. Handling of New Zealand kiwifruit in Europe. PhD Thesis, Katholiek, University of Leuven, Belgium, 260p. 22.Peck, G.M., Andrews, P., Reganold, J., and Fellman, J. 2006. Apple orchard productivity and fruit quality under orgnic, conventional and integrated management. Hortscience. 41: 1. 99-107. 23.Riahi, A., Hdider, C., Sanaa, M., Tarchoun, N., Khedere, M., and Guezalf, I. 2009. Effect of conventional and organic production systems on the yield and quality of field tomato cultivars grown in Tunisia. J. Sci. Food Agric. 89: 2275-2282. 24.Singh, R., Sharma, R.R., Kumar, S., Gupta, R.K., and Patil, R.T. 2008. Vermicompost substitution influences growth, physiological disorders, fruit yield and quality of strawberry (Fragaria x ananassa Duch.). Bioresour. Technol. 99: 8507-8511. 25.Strik, B. 2005. Growing Kiwifruit. Washington State University. Pp: 1-2. 26.Tavarini, S., Degl Innocenti, E., Remorini, D., Massai, R., and Guidi, L. 2008. Antioxidant capacity, ascorbic acid,total phenols and carotenoids changes harvest and after storage of Hayward kiwifruit. Food Chem. 107: 282-288. 27.Whortington, V. 2001. Nutritional quality of organic versus conventional fruits, vegetables, and grains. J. Altern. Complement. Medi. 7: 161-173. 28.Yousefi, R. 2014. The effects of organic nutrition on the physicochemical properties and secondary materials Hayward variety kiwifruit during storage and shelf life, Master's thesis, Senate nonprofit institution of higher education. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,837 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,606 |