
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,957 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,539 |
اثر سامانه های تاکداری بر عملکرد کمی و کیفی انگور رقم بیدانه قرمز (رکورد پنج ساله) | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 3، دوره 26، شماره 3، آبان 1398، صفحه 57-69 اصل مقاله (506.66 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jopp.2019.15010.2345 | ||
نویسندگان | ||
ولی اله رسولی* 1؛ حسن محمودزاده2 | ||
1بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران. | ||
2بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: با توجه به فرمپذیری بسیار بالای انگور، روشهای بسیار متنوع از هدایت و تربیت آن در دنیا اجرا شده است. این روشها بسته به رقم، نوع استفاده، شرایط کلیمایی منطقه و مسایل مکانیزاسیون و اقتصادی در هر منطقه متفاوت میباشد. مطالعات نشان دادهاند که عملکرد کمی و کیفی ارقام انگور تحت تأثیر نوع سامانه تربیتی قرار میگیرند. هدف از تحقیق حاضر تعیین اثر سامانههای تاکداری بر عملکرد کمی و کیفی انگور رقم بیدانه قرمز بود. مواد و روشها: هشت روش تربیت تاک شامل روش سنتی خزنده، پاچراغی، جنوا، کوردون کوتاه، گیوت، کوردون بلند، کوردون متوسط و سیستم وای (Y) مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و 6 بوته در هر کرت به مدت 5 سال در ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان انجام شد. صفات کمی و کیفی محصول مانند عملکرد میوه، عملکرد کشمش، اندازه دور خوشه، قطر خوشه، طول خوشه، طول و عرض حبه ، pH عصاره میوه، مواد جامد قابل حل (TSS)، اسیدیته عصاره میوه و زمان رسیدن میوه اندازهگیری شد. از تکنیک تجزیه و تحلیل گرافیکی به منظور تعیین بهترین سامانه استفاده شد. یافتهها: عملکرد میوه، ابعاد حبه، TSS، TA، TSS/TA، عملکرد کشمش و مدت زمان رسیدن نسبت به سایر صفات، به طور معنیداری تحت تأثیر نوع سامانه تربیتی قرار داشتند (p <0.05). بیشترین عملکرد میوه (kg/plant 8/19) و عملکرد کشمش (kg/plant 9/6) در روش تربیت کوردون بلند بدست آمد. بالاترین میانگین طول و عرض حبه در سامانه کوردون بلند بود. سامانه کوردون کوتاه با میانگین 6/24 درجه بریکس، بالاترین میزان مواد جامد محلول و حداقل میزان آن در سامانه سنتی خزنده با میانگین 9/21 درجه بریکس مشاهده شد. میزان اسیدیته کل آب میوه سامانه کوردون بلند بالاترین و حداقل آن مربوط به سامانه سنتی خزنده بود. بیشترین نسبت قند به اسید در سامانه سنتی خزنده بود. از نظر مدت زمان رسیدن میوه، سامانه Y و کوردون کوتاه زودرسترین و سامانه سنتی دیررسترین بودند. نزدیکترین سامانه به نقطه بهینه در همه صفات مورد بررسی روش تربیتی کوردون بلند بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که عملکرد میوه، کشمش، ابعاد حبه، TSS و TA آب میوه و مدت زمان رسیدن محصول تحت تآثیر نوع سامانه تربیتی تاک قرار میگیرند. بر این اساس سامانه تربیتی مناسب تا حدود زیادی میتواند عملکرد و کیفیت میوه انگور را تحت تأثیر خود قرار دهد. بر مبنی نتایج این بررسی ، سامانه کوردون بلند، برای انگور رقم بیدانه قرمز در منطقه تاکستان، مناسبترین نوع محسوب می شود. که این سامانه مناسب در منطقه تاکستان برای انگور رقم بیدانه قرمز، سامانه کوردون بلند بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کوردون؛ مؤلفه های اصلی؛ سامانه بهینه؛ انگور | ||
مراجع | ||
1.Alexe, C. 1995. Cultural practices for growing the new real winegrape cultivar Coduna at the Odobesti vineyard. Cercetari - Agro. Res. Moldavia. 27: 201-208.
2.Asbahi, S.S., Ebadi, A., Zamani, Z., Vezvaei, A., Nagavi, M. and Talaei, A. 2004. Effect of three types of education system on yield and quality of five grapevine cultivars. Iran. J. Hort. Sci. Tech. 5: 198-200. (In Persian)
3.Bruce, P.B., Patricia, A.S. and Paul, H.H. 2008. Impact of training system on vine performance and fruit composition of Traminette. J. Enol. Vitic. 59: 39-46.
4.Cavallo, P., Poni, S. and Rotundo, A.2001. Ecophysiology and vine performance of cv. “Aglianico”' under various training systems. Sci. Hort. 87: 21-32.
5.Colova, V., Patricia, B., Parker, L., Walters, T. and Leong, S. 2007. Evaluation of yield, fruit quality and photosynthesis of two training/trellis system and canopy management practices for carlos and noble Muscadine grapes in florida. J. Int. Sci. Vign. Vin. 41: 43-49.
6.Falcão, L.D., Chaves, E.S., Burin, V.M., Falcão, A.P., Gris, E.F., Bonin, V. and Bordignon, M.T. 2008. Ripening of Cabernet Sauvignon berries from grapevines grown with two different training systems and environmental conditions in a new grape growingregion in Brazil. En línea. English ed.35: 271-282.
7.Ferree, D., Steiner, T., Gallander, J., Scurlock, D., Johns, G. and Riesen, R. 2002. Performance of ‘Seyval Blanc’ grape in four training systems over five years. Hort. Sci. 37: 1023-1027.
8.Harrell, C. and Williams, L. 1987. Net CO2 assimilation rate of grapevine leaves in response to various training systems. Plant Physiol. 83: 457-459.
9.Harrell, D. and Williams, L. 1985. Effects of various training system on leaf net CO2 assimilation rate of two seedless grape varieties. Plant Physiol. Sup. 77: 610-612.
10.Howell, G.S. 2006. Influence of Training System Choice and Shoot Density on Yield, Yield Components and Fruit Composition of Cabernet Franc Grapevines. (Final report). Michigan State University. 24p.
11.Jehad Agriculture Ministry. 2016. Agricultural Statistics of Iran. Ministry of Jehad Agriculture Studies Office of Statistics and Information Publications. (In Persian)
12.Kamiloğlu, Ö. 2011. The effects of rootstocks and training systems on the growth and fruit quality of the ‘Round Seedless’ grape. J. Food Agric. Environ. 10: 350-354.
13.Mahmoodzadeh, H., Rasoli, V. and Qurbanian, D. 2008. Effect of Some Training Systems onVegetative Growth, Fruit Yield and Fruit Quality of Vitis vinifera cv.Sefid Bidaneh in Takestan Region. Karaj, J. Seed P. Improv.2: 373-387. (In Persian)
14.Palliotti, A. 2012. A new closing Y-shaped training system for grapevines. Aust. J. Grape Wine R. 18: 57-63.
15.Rasoli, V. 2013. Study of compatibility of different methods of training systems of Bidaneh Sefid cultivar in Takestan region (2th phase ). (Final report No. 44458). Qazvin Agricultural and Natural Resourses Research and Education Center, AREEO, Iran. 23p. (In Persian)
16.Rasoli, V. 2017. The effect of some grapevine training systems on yield and privalency some pests and diseases in Vitis vinifera Var. Sefid Bidaneh.Agri. Natur. Resou. Resear. J. 20: 1-8. (In Persian)
17.Roper, A. and Williams, L. 1998. Effects of training system on fruit set of Sultanina grape cultivar. J. Enol. Vitic. 54: 114-118.
18.Safran, B. and Bernstein, Z. 1973. Recent development in preparing seedless tables grapes for exoprt. Dec. Fruit Gro. 23: 108-110.
19.Singh, I. and Chauhan, K. 1980. Quality improvement in grapes. Ind. J. Hort.24: 2-8.
20.Taylor, B.K. and Leamon, K.C. 1991. Trellis effects on yield and fruit quality of five table grape varieties in the Murray valley. Aust. J. Exp. Agr.31: 85-89.
21.Wolfe, D. and Brown, G. 1995. Influence over a ten-year period of training system on yield and fruitfulness of table grape cultivars. Fruit Var. J.49: 79-81.
22.Zhang, D., Hongying, J., Xingli, C. and Xue, F.X. 1995. Studies on the essential relationship between canopy and microclimate vine growth, grape yield and berry quality. Acta Hort. Sinica.22: 110-116.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 646 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 982 |