
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,536 |
بررسی اثر میزان رطوبت بر ویژگیهای فیزیکی میوه سنجد | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 2، شهریور 1388، صفحه 103-120 اصل مقاله (416.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این مطالعه برخی از ویژگیهای فیزیکی میوه سنجد بهعنوان تابعی از محتوای رطوبتی محصول، در دامنه 48/30-75/5 درصد (بر پایه خشک) مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگیهای فیزیکی مورد بررسی در این مطالعه شامل ابعاد محوری میوه، وزن هزاردانه، مساحت سطح، شاخص کرویت، جرم مخصوص توده محصول، جرم مخصوص حقیقی، تخلخل، سرعت حد، زاویه لغزش و ضرایب اصطکاک ایستایی بر سطوح مختلف بودند. میانگین طول، عرض، ضخامت و وزن هزاردانه در رطوبت 75/5 درصد بهترتیب 11/18، 56/12، 2/12 میلیمتر و 102 گرم بهدست آمد. متوسط قطر هندسی، مساحت سطح، کرویت، جرم مخصوص حقیقی، تخلخل، زاویه لغزش و سرعت حد با افزایش رطوبت در دامنه رطوبتی ذکرشده بهترتیب 01/14-68/13 میلیمتر، 31/616-62/587 میلیمترمربع، 03/76-57/75 درصد، 25/936-12/854 کیلوگرم بر مترمکعب، 8/54-42/48 درصد، 5/32-5/26 درجه و 82/6-1/6 متر بر ثانیه افزایش یافت. برعکس، جرم مخصوص توده محصول از 52/440 کیلوگرم بر مترمکعب در رطوبت 75/5 درصد به 12/423 کیلوگرم بر مترمکعب در رطوبت 48/30 درصد کاهش یافت. همچنین، ضرایب اصطکاک ایستایی سنجد روی سطوح شیشه، استیل زنگ نزن و چوب چند لایه بهترتیب از 286/0 تا 356/0، 344/0 تا 419/0، 305/0 تا 375/0 افزایش یافت. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,424 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 696 |