| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,815 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,751,523 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,143,749 |
بهبود سطح تحمل شوری گیاه جو (Hordeum vulgare) از طریق دورگ گیری | ||
| مجله تولید گیاهان زراعی | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 31 مرداد 1401 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejcp.2022.6094 | ||
| نویسندگان | ||
| اسد معصومی اصل* 1؛ رضا امیری فهلیانی1؛ حسن پاک نیت2 | ||
| 1هیات علمی دانشگاه یاسوج | ||
| 2هیات علمی دانشگاه شیراز | ||
| چکیده | ||
| به منظور بهبود سطح تحمل شوری گیاه جو از طریق دورگ گیری، دو رقم جو بهاره بنام های ریحان (حساس) و افضل (متحمل) و دورگ حاصل از آنها، در سه سطح شوری (0، 10 و 20 دسی زیمنس بر متر) و در گلخانه، بهصورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار کاشته شدند. میزان پرولین، فعالیت کمّی آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز، میزان سدیم، پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم و بالعکس، برای کلیه تیمارها اندازهگیری شدند. میزان سدیم، میزان پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم، هتروزیس والد برتر و آنزیم کاتالاز، هتروزیس برپایه میانگین والدین نشان داد. برای نسبت سدیم به پتاسیم، پرولین و پراکسیداز هیچ نوع هتروزیسی مشاهده نشد. در پایان، سطح شوری سوم مناسب ترین سطح برای بررسی وضعیت هتروزیس گیاهان حاصل از تلاقی بین ارقام حساس و متحمل بود. با توجه به هتروزیس های مشاهده شده امید میرود بتوان از طریق تلاقیهای هدفمند در جهت اصلاح برای بهبود تحمل شوری گیاهان قدم برداشت. | ||
| کلیدواژهها | ||
| شوری؛ پرولین؛ پراکسیداز؛ کاتالاز؛ سدیم | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 340 |
||