
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,942 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,530 |
اثرات تغذیه با بلوط ایرانی بر عملکرد رشد، مصرف خوراک و ترکیب لاشه ماهی کپور معمولی | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 12، شماره 3، مهر 1402، صفحه 17-27 اصل مقاله (734.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2022.20679.1716 | ||
نویسندگان | ||
حجت اله علمداری* 1؛ مهری نگهبان2؛ اکرم کریم زاده2 | ||
1نویسنده مسئول، استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران. | ||
2دانشآموخته کارشناسی گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران. | ||
چکیده | ||
از میوه بلوط به دلیل قیمت پایین به وفور به عنوان خوراک دام استفاده میشود. میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) تحت فرآیند کندن پوسته، خشک کردن و آسیاب کردن قرار گرفت. کل ترکیبات فنولی، ترکیبات فنولی غیرتاننی و تاننهای متراکم در آرد بلوط بهترتیب 71/14، 35/0 و 60/6 گرم در 100 گرم ماده خشک بود. پنج جیره با پروتئین و انرژی یکسان و سطوح متفاوت آرد بلوط برابر با 0 (شاهد)، 25 ، 50 ، 75 و 100 گرم در کیلوگرم آماده شد. تعداد 435 قطعه بچه ماهی 3/0 گرمی بهطور تصادفی در 15 مخزن با سه تکرار توزیع و بهمدت 10 هفته تغذیه شدند. آنالیز مقایسه چند جملهای متعامد نشان داد از لحاظ بلع غذا، ضریب تبدیل غذایی، ذخیره پروتئین، درصد خاکستر لاشه و نرخ زندهمانی تفاوت معنیداری بین تیمارها وجود نداشت (05/0<P). تغذیه از بلوط بهطور معنیدار بر وزن ماهی پس از چهار هفته، وزن نهایی پس از 10 هفته، طول کل، ارتفاع سر، نرخ رشد ویژه، ضریب چاقی، نرخ بازدهی پروتئین، ذخیره چربی و محتوای چربی و رطوبت لاشه مطابق با مدل چند جملهای خطی (LOP) و بر محتوای پروتئین خام لاشه مطابق با مدل چند جملهای مکعبی (COP) با سطح بهینه بلوط برابر با 28/64 – 00/25 گرم در کیلوگرم اثر گذاشت. مصرف آرد بلوط سبب بهبود سطح پروتئین لاشه شد اما بر عملکرد رشد و سطوح رطوبت و چربی لاشه اثر منفی داشت. بنابراین حتی اگر مقدار آرد بلوط فاقد پوسته در جیره کم (5/2 درصد) باشد، مصرف آن بدون عملآوری بیشتر مجاز نیست. | ||
کلیدواژهها | ||
آرد بلوط؛ فرمولاسیون غذایی؛ عملکرد رشد؛ آنالیز لاشه؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
1.Tacon, A. G. J., & Metian, M. (2015). Feed matters: satisfying the feed demand of aquaculture. Reviews in Fisheries Science and Aquaculture. 23, 1-10.
2.Ozcan, T. (2006). Total protein and amino acid compositions in the acorns of Turkish Quercus L. taxa. Genetic Resources and Crop Evolution. 53, 419-29.
3.Tejerina, D., Garcia-Torres, S., Vaca, M. C., Vasquez, F. M., & Cava, R. (2011). Acorns (Quercus rotundifolia Lam.) and grass as natural sources of antioxidants and fatty acids in the “montanera” feeding of Iberian pig: intra- and inter-annual variations. Food Chemistry. 124, 997-1004. 4.Vinha, A. F., Barreira, J. C. M., Costa, A. S. G., & Oliveira, M. B. P. P. (2016). A new age for Quercus spp. fruits: review on nutritional and phytochemical composition and related biological activities of acorns. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 15, 947-981.
5.Frutos, P., Hervas, G., Giraldez, F. J., & Mantecon, A. R. (2004). Review. Tannins and ruminant nutrition. Spanish Journal of Agricultural Research, 2, 191-202.
6.Omnes, M. H., Goasduff, J. L., Delliou, H. L., Bayon, N. L., Quazuguel, P., & Robin, J. H. (2017). Effects of dietary tannin on growth, feed utilization and digestibility, and carcass composition in juvenile European seabass (Dicentrarchus labrax L.). Aquaculture Reports. 6, 21-27.
7.Talebian Nik, S. S., & Alamdari, H. (2020). Adding Iranian oak acorn (Quercus brantii) to the diet of common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) and its effects on growth performance, carcass composition and resistance to salinity stress. Iranian Scientific Fisheries Journal. 29 (2), 83-91.
8.Watanabe, W. O., Ellis, S. C., & Chaves, J. (2001). Effects of dietary lipid and energy to protein ratio on growth and feed utilization of juvenile mutton snapper Lutjanus analis fed isonitrogenous diets at two temperatures. Journal of the World Aquaculture Society. 32 (1), 30-40.
9.Torrecillas, S., Montero, D., Carvalho, M., Benitez-Santana, T., & Izquierdo, M. (2021). Replacement of fish meal by Antarctic krill meal in diets for European sea bass Dicentrarchus labrax: Growth performance, feed utilization and liver lipid metabolism. Aquaculture, 545, 737166.
10.Mazurkiewicz, J. (2009). Utilization of domestic plant components in diets for common carp Cyprinus carpio L. Archives of Polish Fisheries, 17, 5-39.
11.AOAC (Association of Official Analytical Chemists). (2000). Official Methods of Analysis 17th ed. Washington D.C., 2200 p.
12.Thiex, N., & Novotny, L. (2012). Determination of ash in animal feed: AOAC official method 942.05 revisited. Journal of AOAC international, 95 (5), 1392-1397.
13.Makkar, H. P. S. (2003). Quantification of tannins in tree foliage: A laboratory manual. FAO/IAEA.
14.NRC (National Research Council). (2011). Nutrient requirements of fish and shrimp. National Academy Press. Washington, D.C., 376 p.
15.Keshavarzi, S., Houshmand, M., & Bahreini Behzadi, M. R. (2017). Age-specific response of broilers to dietary inclusion of a high-tannin feedstuff. Poultry Science Journal. 5 (2), 83-90.
16.Huang, Q., Liu, X., Zhao, G., Hu, T., & Wang, Y. (2018). Potential and challenges of tannins as an alternative to in-feed antibiotics for farm animal production. Animal Nutrition. 4, 137-150.
17.Becker, K., & Makkar, H. P. S. (1999). Effects of dietary tannic acid and quebracho tannin on growth performance and metabolic rates of common carp (Cyprinus carpio L.). Aquaculture, 175, 327-335.
18.Jackson, A. J., Capper, B. S., & Matty, A. J. (1982). Evaluation of some plant protein in complete diets for the tilapia Sarotherodon mossambicus. Aquaculture. 27 (2), 97-109.
19.Mukhopadhyay, N., & Ray, A. K. (1999). Utilization of copra meal in the formulation of compound diets for rohu, Labeo rohita, fingerlings. Journal of Applied Ichthyology. 15, 127-131.
20.Collins, S. A., Mansfield, G. S., Desai, A. R., Van Kessel, A. G., Hill, J. E., & Drew, M. D. (2013). Structural equation modeling of antinutrients in rainbow trout diets and their impact on feed intake and growth. Aquaculture, 416, 219-227.
21.Hossain, M. A., & Jauncey, K. (1989). Nutritional evaluation of some Bangladeshi oilseed meals as partial substitutes for fish meal in the diet of common carp, Cyprinus carpio L. Aquaculture Research, 20, 255-268.
22.Mwachireya, S. A., Beames, R. M., Higgs, D. A., & Dosanjh, B. S. (1999). Digestibility of canola protein products derived from the physical, enzymatic and chemical processing of commercial canola meal in rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum) held in fresh water. Aquacult Nutrition. 5, 73-82.
23.Gaber, M. M. (2006). Partial and complete replacement of fish meal by broad bean meal in feeds for Nile tilapia, Oreochromis niloticus, L., fry. Aquaculture Research, 37, 986-993.
24.Horstmann, S. W., Lynch, K. M., & Arendt, E. K. (2017). Starch characteristics linked to gluten-free products. Foods, 6 (29), 1-21. 25.Stevenson, D. G., Jane, J. L., & Inglett, G. E. (2006). Physicochemical properties of pin oak (Quercus palustris Muenchh.) acorn starch. Starch/Staerke 58, 553-560.
26.Cappai, M. G., Wolf, P., Pinna, W., & Kamphues, J. (2013). Pigs use endogenous proline to cope with acorn (Quercus pubescens Willd.) combined diets high in hydrolysable tannins. Livestock Science, 155, 316-322.
27.Hossain, M. A., Focken, U., & Becker, K. (2001). Evaluation of an unconventional legume seed, Sesbania aculeata, as a dietary protein source for common carp (Cyprinus carpio L.). Aquaculture, 198, 129-140.
28.Fauconneau, B., Alami-Duranteb, H., Larochec, M., Marceld, J., & Vallot, D. (1995). Growth and meat quality relations in carp. Aquaculture, 129, 265-297.
29.Narui, M., & Alamdari, H. (2022). Effect of feeding with soaked and fermented Iranian acorn (Quercus brantii) on the growth, feed utilization and carcass composition of common carp (Cyprinus carpio). Iranian Scientific Fisheries Journal. 31 (1), 47-56.
30.Smith, S., Naylor, R. J., Knowles, E. J., Mair, T. S., Cahalan, S. D., Fews, D., & Dunkel, B. (2015). Suspected acorn toxicity in nine horses. Equine Veterinary Journal. 47, 568-72. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 207 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 170 |