
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 634 |
تعداد مقالات | 6,632 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,006,032 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,500,982 |
اثر همزمان فرایند تغییر pH و تکنیک التراسونیک بر بازدهی و چگونگی تغییر ویژگیهای تکنو-فانکشنال پروتئین-های جدا شده از عضله فانوس ماهی (Benthosema pterotum) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 خرداد 1404 اصل مقاله (1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2024.22477.1877 | ||
نویسندگان | ||
محسن کاظمی1؛ سید مهدی اجاق* 2 | ||
1دانش آموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشیار | ||
چکیده | ||
در این مطالعه از اثر همزمان این دو تکنیک برای افزایش بازدهی استخراج و اصلاح خواص عملکردی پروتئینهای جدا شده از عضله فانوس ماهی استفاده شد. در ابتدا به منظور کشف pH های بهتر برای انحلال و ترسیب پروتئینها؛ منحنیهای درصد حلالیت و شاخص سفیدی آنها ترسیم شدند. برطبق نتایج حاصل از ترسیم منحنی-های ذکر شده دو pH اسیدی 2 و 2.5 و دو pH قلیایی 11.5 و 12 برای انحلال و pH 5.7 برای ترسیب پروتئینها انتخاب شدند. در مرحله بعد فرآیندهای استخراج در pH های ذکر شده به شکل کلاسیک و همچنین با کمک امواج التراسونیک انجام گرفتند. طبق نتایج pHهای قلیایی درصد پروتئین حل شده و بازدهی بیشتری از اسیدی ارائه کردند. بالاترین مقدار این بازدهی در pH 12 ملاحظه شد. التراسونیک سبب بهبود درصد انحلال و بازدهی پروتئین در pH های اسیدی و قلیایی شد. بیشترین درصدهای بازدهی کل پروتئین در ورژنهای قلیایی تغییر pH کمک شده با التراسونیک (pH های 11.5 و 12 با درصد بازدهی کل 47.31 و 49.01 ) بدست آمدند. ویژگیهای تکنوفانشکال ایزولههای پروتئین بعنوان تابعی از pH از منظر درصد حلالیت، شاخصهای ظرفیت امولسیون کنندگی و پایداری امولسیون و شاخصهای درصد کفکنندگی و پایداری کف مورد ارزیابی قرار گرفت. در مجوع طبق نتایج ایزولههای پروتئین قلیایی استخراج شده درصد حلالیت، توان امولسیون سازی و کف کنندگی بالاتری از ورژن اسیدی داشند. امواج التراسونیک به دلیل پرموت کردن تغییرات کنفورماسیونی ایجاد شده در اثر فرآیند تغییر pH در این رابطه اثر مثبت داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
فانوس ماهی؛ فرآیند تغییر pH؛ التراسونیک؛ خواص تکنو-فانکشنال | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 6 |